Forum

win server 2008 ent...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

win server 2008 enterprise R2_de storage bağlantısı

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
562 Görüntüleme
(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merabalar;

konu başlığında da belirttiim üzere bi server var ve bu server da sql yüklü database için işin orası beni ilgilendirmiyo ancak ortamda bu servar bağladığım FC ile bi storage var storage tarafında her şey tamam fakat tek server ve storage arasında yapacak olduğum bi işlem varmıdır data snkronizasyonu için clustering mimari de tamam da bu yapıda nıc ler felan girilmeye gerek gerek varsa ilgili işlemleri  ile ilgili rica etsem geri dönermisiniz .

saygılarımla...

 
Gönderildi : 02/10/2010 14:13

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba:


Detay bilgiler olmadigi icin ozet yonlendirmeler yapabilcegim


Storage uzerinde. sunucu ile baglantiyi gerceklestirdikten sonra. sunucunun storage uzerindeki alanlari gorebilmesi icin Host Mapping islemini yapmalisiniz. Daha sonra disk manager uzerinden reflesh yapmaniz olusturmus oldugunuz LUN lari gorebilmesi icin yeterlidir.


Server tarafinda volume uzerinde format' partition type belirlemeniz yeterlidir.


portalimiz uzerinde IBM bolumunu incelerseniz adim adim makaleleri bulunmaktadir...

 
Gönderildi : 02/10/2010 20:42

(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

detay olarak şöyle söyliyim storage bir fiber channel disk system 1 tbx4 diske sahip raid 5 olarak yapılandırdığım bi storage gerekli lan ve host avability ve mapping işlemlerini ilgili expanded modülüyle ayarladım yanlız server üzerideki storage bağlantısını sağlamak için server üstünde bulunan fiber kartlarla ilgili  bi işlem veya bi rol yükleyip bunlarla ilgili bişey yapacakmıyım win 2008 enterprise r2 tarafında sormak istediğim bu yoksa bu aralarındaki senkronizasyonu nasıl sağlayabilirler bu bilgi için rza etsem geri dönermisiniz...

 
Gönderildi : 03/10/2010 18:32

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


HBA' ların Sunucu işletim sistemine tanıtılması yeterlidir. Bunun haricinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Windows OS bir çok hba yı otomatik olarak algılamaktadır.


fiziksel bağlantılardan sonra storage yapılandırmanızı yaptıktan sonra diskleri sunucu üzerinde göreceksiniz.


Not : bazı durumlar var. Örnek olarak Sunucu üzerinde disk olmadığı zaman ve Storage üzerindeki disklere OS kurmak isterseniz bu yapılandrıma için HBA üzerinde boot ayarlarını, sunucu biosu üzerinde boot sıralaması gibi işlemleri yapmanız gerekiyor ama anladığım kadarıyla sunucu üzerinde  bulunan local disklere OS kurduğunuz için bu işlemleri yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

 
Gönderildi : 03/10/2010 21:52

Paylaş: