Forum
arkadaşlar oemde olsa performansından memnun olduğum 5 yıllık 2003R2 32bit 4GB ram çift cpu kurulu serverım bu aralar mavi ekran hatası veriyor ve geri sayım yaparak sıfırlanıp resetleniyor açıldıktan sonra 30 dak geçmesi gerekiyor kendine gelmesi için.
üzerinde TS server var tüm kullanıcı datalarıda bu serverın lokalinde sorunum ne olabilir mavi ekran hataları ile hiç aram yoktur.
yazılımsal mı donanımsal mı ? fikirleriniz nelerdir ?
Error code 1000008e, parameter1 c0000005, parameter2 bf916859, parameter3 b2df0ff0, parameter4 00000000.
MErhaba Erol Abi bu aralar yeni bir donanım taktınmı?Mouse felan değiştirdinmi.Mesela bende bir laptop var üzerinde a4 muse vardı.Windows update yaparken mouse driverinide güncelledi sonra direk çakıldı.Bu iki makinada oldu?
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.
merhaba Rıza yok olmadı
server normal kapanmadığı için tekrar açılması uzun sürüyor diye tahmin ediyorum
server açıldığında virüs taraması yapıp kontrol edebilirsiniz ayrıca mavi ekranların ilk satırında sorun ile ilgili kod v.s. yer alıyor genelde
bu kodlardan yola çıkarak sorunu araştırabilirsiniz
kolay gelsin
Merhaba,
Hatayı detaylı olarak görmek istiyorsanız ve restart ı engellemek istiyorsanız system properties / advanced bölümünden otomatik restart ı engelleyebilirsiniz.
Kolay gelsin..
googleda backdoor ile ilgili bilgiler var, bence bi bakınabilirsin.
http://www.windowsxpregistrycleaner.com/how-to-fix-error-code-1000008e.html symantec backdoor temizleyici ile çözen olmuş.
BlueScreen olaylarında benim favori programım Blue Screen Viewer. Hangi tarihte, neden dolayı, kaç kere çaktı. Tüm ayrıntıları görebilirsiniz. Saygılarımla.
ERDEM hatanın benzerleri ile beraber cemaziyel evvelinide gördüm ama neden olduğu hakkında fikrin var mı ?
nette diskte yer olmadığından
bios update den
vga driverdan ram den
yada virüsten
birde diğer bir driverlardan olabilir deniyor.
işin aslı aynı serverdan bir tanede daha var buda aynı hatalardan vermiş :((( donanımdan şüphelenmeye başladım.
please help me ...
erol abi bi sürü ihtimal var, hepsine baktın mı 🙂 aynı sunucu meselesi donanıma daha yakın. bi hirens boot cdsi ile ram testi ve hdd testi yap bence orada çıkar ne olduğu. tabi yedek al 🙂
Mavi ekranda aldığın hatanın bir kodu vardır. O kodu google amcada aratarak microsoft kaynaklarına ulaşabilirsin.Ben böyle yaparak çok nokta vuruşu yapıyordum.
Kod örneği : Stop : 0x00007B
Kolay gelsin.
Erol Abi Alper'in de söylediği gibi bir sürü neden var.
Kendimden örnek vereyim. Bilgisayarımda bir sorun meydana geldi. günde 5-10 kere arasında Stop Error alıyorum. 8 GB RAM var. 2*2 dual kitler halinde. Memtest'i CD'ye çekip test yaptığımda %15 sularında toplamda 27 bin küsür adresleme hatası alıyorum. Ve dedim ki RAM'lerden biri arızalı. tek dual kit'ler halinde her sete Memtest yaptığımda full taramada 0 adresleme hatası. Ve 0 blue Screen. Yani ram'ler tek dual kit olarak kullanıldığında hiç sıkıntı yok. Diğer kit takıldığında çakıyor. Slot vb değişimleri denedim.
2 ihtimal kaldı ki ilk ihtimal çok yüksek.
1- Board miadını doldurdu ki 1 sene çok kısa bir süre Gigabyte EP45-DS3L çünkü aşırı ısınma mevcut. RAM'ler, kuzey ve güney köprüleri resmen yanıyor..
2- RAM Kitleri birbiriyle uyumsuz. Ama böyle olsa 3 ay içerisinde hata olurdu diye düşünüyorum. Çünkü diğer Kit'i Nisan ayında aldım. Son 1 aydır bu var.
Format vb. zaten sürekli attığımdan ona değinmiyorum bile. Yani bir sürü etken olabileceğini göz önünde bulundurup aynı sistemde aynı hataları vermesi sanki donanım hatası gibi. Update durumları vb. hepsi aynı mı acaba? 2side aynı periyotlarda mı hatalar vermiş. Gözden geçirmekte fayda var.
Uzun yazdım kusuruma bakmayın. Saygılar.