Forum

Terminal Server pro...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server profil taşıma

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
820 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Session broker olarak yapılandırılmış ingilizce server 2003 üzerine kurulmuş olan terminal server ' a oturum açan kullanıcıların bölgesel ayarlar ve klavye düzeninin (turkish,turkey,türkçe q vs.) ilk oturum açtığı sırada otomatik olarak yapılandırılmasını nasıl sağlayabilirim.


 Not: mevcut sunucuyu değiştiriyorum o yüzden böyle bir ihtiyaç doğdu, daha önce her kullanıcıyı oturum açıp bu ayarları yaptıktan sonra environment'ine gerekli mapleri yapmıştım. fakat şimdi o kadar kullanıcıyla uğraşmak baya zor olacak bir kolayı varmıdır. sorunun diğer bir şekli "eski sunucudaki profil ayarlarını yeni sunucuya nasıl geçirebilirim.


 

 
Gönderildi : 21/07/2010 03:32

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Acronis ile image alıp , acronis universal store ile yeni sunucuya restore edebilirsiniz.

Her şeyiniz aynı hali ile gelmiş olur.

 
Gönderildi : 21/07/2010 12:16

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

2003 'de Sesion Broker ; sadece açık sesionlarin id bilgini tutmaktadır. Kullanıcı "Sesion Broker" sunucunun yönlendirdiği "Terminal Server"  a bağlanırken sunucunun Regional Setting ayarlarını alır.  Bunun içinde sunucunun Default Reginal Setting ayarlarını Turkish yaparsan sorun olmayacaktır.


 Eğer fazla sayıda TS kullanıcınız varsa önerim "Roaming Profile" olacaktır. Böylelikle sunucu üzerinde veri tutmadığınız için istediğiniz gibi değişiklikler yapılabilmekte.  Ayrıca Active Directory üzerinde logon script oluşturarak gerekli tüm tanımlamaları almasını sağlıyabilirsiniz.

 
Gönderildi : 21/07/2010 13:45

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9886
Illustrious Member

Paylaş: