Forum
Merhaba Arkadaşlar
Başlıkta da belirttiğim gibi domain user grubuna dahil clientlerde her clientin local d sürücüsüne openoffice programı ile dosya kayıt ettiğimde erişim engellendi hatası veriyor.Aynı dosyayı c sürücüsünde belgelerim klasörüne kayıt edebiliyorum.D Sürücüsüne yazma okuma erişim hakkını nerden verebilirim .Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Erhan merhaba,
- D sürücü için, policy ile mi kısıtlama yapıldıysa.
- İlgili OU üzerinden group policy ayarlarına gir.Eğer domain bazında ise üstten domain derecesinden yapmalısın.
- User configuration / Admins. Templates / Win.Comp. / Win.Explorer gel.
- Burada prevent access to drive from my computer kısmından ilgili sürücü yasaklanmış olabilir.Buradan kontrol edebilir, izin verebilirsin.
- Ek olarak D diske sağ tuş tıklayarak security özelliklerine gelip kullanıcının yazma ( write ) hakkı varmı kontrol etmelisin.
- Umarım faydalı olur.
Kolay gelsin.
merhabalar
GPO üzerinden kısıtlamalar yapılmışsa yine GPO üzerinden düzeltebilirsin ;
- Start the Microsoft Management Console. On the Console menu, click Add/Remove Snap-in.
- Add the Group Policy snap-in for the default domain policy. To do this, click Browse when you are prompted to select a Group Policy Object (GPO). The default GPO is Local Computer. You can also add GPOs for other domain partitions (specifically, Organizational Units).
- Open the following sections: User Configuration, Administrative Templates, Windows Components, and Windows Explorer.
- Click Hide these specified drives in My Computer.
- Click to select the Hide these specified drives in My Computer check box.
- Click the appropriate option in the drop-down box.
yukarıdaki adımların olduğu yerde hemen alt tarafta Restrict access to specified drives diye bir alan olacak. onu kotrol et bakalım uygulanmış mı? eğer uygulanmış ise devre dışı bırak.
öyle olmazsa D sürücüsüne sağ tıkla özelliklerinden Security sekmesinden gerekli izinleri ekleyip miras olarak alt nesnelere doğru gitmesini sağlayabilirsin.
eğer yine olmazsa ve GPO ile ilgili bir sıkıntı olduğuna kesin karar verirsen GPO'yu resetleyebilirsin. onun için de aşağıdaki komutu çalıştırabilirsin ;
"dcgpofix.exe" bu komut dc üzerindeki gpo'yu default değerlere çekecektir.
kolay gelsin