Forum
merhaba;
sırket genelındekı kullanıcılara (laptop ve desktop) daha ıyı hızmet vermek ıstıyorum.Bu konuda bazı projeler yapmak niyetindeyim.Ancak nereden baslayacagımı bılmıyorum.Fıkırlerınızı bılddırebılırsenız sevınırım.
Selamlar,
Ticket sistemi kullanarak hem destek sürelerini hesaplayabilir. Hangi bölümlerde ne kadar problem çıktığını ve sorun giderme havuzu oluşturarak aynı sorun ile karşılaştığınızda daha çabuk çözüm sağlayabilirsiniz.
Cenker Çetin
Dijital Dönüşüm Danışmanı
merhaba;
boyle bıseyı oracle forms ıle kullanıyoruz.Ilgınıze tesekkur ederım.Acaba uzakdakı herhangı bır bılgısayarın dısk boyutunu ıslemcı kullanımını vs anlık gorebılecegım ve kullanıcıyı uyarabılecegım bı uygulama varmıdır
bunun için birçok yazılım var ancak benim size önereceğim program Ideal Administration dur. Gerçekten çok başarılı bir program ve her türlü loglama,raporlama ve yönetim olanaklarına sahip.
Cenker Çetin
Dijital Dönüşüm Danışmanı
Merhaba
Başlangıç için COBIT'in DS8 (Yardım masası ve olay yönetimi), DS9 (Konfigürasyon yönetimi) ve DS10 (Problem yönetimi) süreçlerini okumanız en iyi yol.
CobiT'in son versiyonu (4.1) www.isaca.org/cobit adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Eğer sürecin tasarlanması konusunda daha detaylı tanımlar üzerinden ilerlemek isterseniz ITIL'dan yararlanmanız gerekecek ancak o ücretli. ( 6 kitap, kitap başı 86 ingiliz sterlini)
Yazılım seçiminden önce mutlaka yukarıdaki kaynaklara göz atmanızı öneririm. Özellikle CobiT'e bakarak kuracağınız sürecin asgari olarak neler içermesi gerektiğini, ne kadar iyi hizmet verdiğinizi nasıl ölçebileceğinizi vb kolayca görebilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra yazılım seçimine geçebilirsiniz. O aşamada da önerim ITIL uyumlu bir yazılım seçmeniz olacaktır.
CobiT ilginizi çektiyse, ne işe yaradığı ve nasıl kullanılabileceği üzerine bir makalem bitmek üzere. Vakitsizlikten biraz gecikti ama en geç gelecek hafta ben bitiririm, sonrasında bakalım ne olacak 🙂
Saygılarımla
AdminToys Suite