Forum
Merhaba arkadaşlar mevcut sistemimizde analog santral kullanmaktayız Karel marka bunu tamamen softon tabanlı IpPbx e çevirmek istiyoruz bu anlamda 3cx santrallarini araştırdım internet üzerinden fakat 3cx in 5-10 operatörlü küçük işletmeler için ideal olduğunu daha orta ve üst ölçekli firmalarda sorun çıkardığını verimli çalışmayacağını belirtenler var.Bu konuda görüşleriniz nedir,
Benim yapımda 1 Sekreterya 35 adet Client 4 adet Fct cihazı bulunmakta 17 adet türk telekom dış hattımız mevcut
aynı anda 15-20 kişi dışarıya arama gerçekleştirebiliyor. 10-15 kişi dışarıdan smartphone kullanılacaklar yapımız bu.
Bu noktada makul butçelerde farklı marka çözüm önerileriniz varmıdır.
Birde SAPHIRA Ip santral hakkında fikriniz varmıdır.
merhaba, Karel UCAP'i incelediniz mi?
http://www.karel.com.tr/urun-cozum/ucap-tumlesik-iletisim-unified-communications-platform
Merhaba,
3CX bugün tek santralde 500 abonenin üzerinde büyük işletme ve çağrı merkezinde çalışmaktadır. 3CX tarafında sorularınız için benimle irtibata geçebilirsiniz. Bu konuda ilgili firmaların IT müdürlerini referans verebilirim. Diğer sistemlere göre Windows tabanlı olması, sanallaştırma mimarisine uygun altyapısı sayesinde yüksek yedeklilik sağlanması, ip telefon markasının tercihini size bırakması gibi bir çok özellik ile ön plana çıkmaktadır. Bunların dışında lisanslama mantığı içerisinde tüm fonksiyonlar standart olarak sunulması ile diğer marka santrallerde karşınıza çıkabilecek supriz maliyetleri de belirtmek isterim.
Saphire ve Karel UCAP'de bildiğimiz tanıdığımız çözümler, teknoloji altyapısı VoIP olduğundan benzer özellikleri, konfigurasyonları hatta şikayetleri de duymanız doğal. Ne yazık ki bir çok kurum IPPBX altyapısına geçerken network yapısının stabil olmadığından dolayı sıkıntı yasamaktalar.
Saygılar,
Aykut SAGLAM
peki size birkaç sorum olacak 3cx şunları yapabiliyormu analog telefonları kullanmayada aynı anda ip telefonlarla devam edebiliyormuz bazı birimlerimizde ip telefon ve ip dect telefon verme gibi bir durumumuz olmuyor tozlu yağlı bir ortam olduğu için hem maliyet hemde telefonun 2 günde pert olması gibi bir durum soz konusu, mecburen analog kullanmak zorundayız.
şube mantığında şubeye 3cx yazılımını tekrar kurmak zorundamıyız yoksa vpn olması yeterlimi vpn hızı vs önemlimi.
3cx in mobil uygulamasında türkçe seçeneği düşünülüyormu?
teşekkürler..
Deniz Bey, merhabalar
Sormuş olduğunuz soruların cevapları aşağıdaki gibidir.
-- Endüstriyel (yağlı) ortam da analog/basit veya dect telefonlar kullanabilirsiniz, sorun yok. Bunun için araya FXS Gateway konumlandırmak gerekir.
-- 3CX Softphone uygulamasının türkçe versiyonu mevcuttur.
-- Merkez 'e 3CX konumlandırıp, şubelere eksta bir 3CX konumlandırmak zorunda değilsiniz. Böyle bir senaryo da şubelerdeki kişilere sadece IP telefon ve FXO Gateway (dış hatları merkezdeki 3CX 'e entegre etmek için) alımı yapmanız yeterli olacaktır
Mustafa bey merhaba yanıtlarınız için teşekkürler,
analog cihazları kullandığımızda verim sorunu yaşandığı söyleniyor stabil olmayacağı konusunda
fxs gateway ler kaç portlu olabiliyor ortalama fiyatları nedir acaba
analog telefonları kullandığımızda fxs gateway sayesinde eski analog pbx santralimi kullanmak zorunda kalmıyorum değilmi
3cx in smartphone için Türkçe uygulamasını sormuştum ben göremedimde AppStore ve androidmarket de .
ayrıca 3cx güvenlik konusunda ne durumdadır firewall da açıklara sebebiyet verirmi.
teşekkürler..
Deniz Bey, tekrardan selamlar
FXS Gateway yapıları maalesef IP telefonlar kadar stabil değil ara ara sorun yaşanabiliyor. Örnek: Aptal Switch diye tabir edilen ürünlerin kilitlenmesi ve cihazı yeniden başlatıp, çalışır hale getirmek gibi. Tabii burada FXS tarafına kaç telefon bağlayacağınız / kaç port? önemli.
Her markanın FXS Gatewaylerine göre port sayıları değişiklik gösterebilir fakat genelde FXS Gatewaylerin destekleri port sayıları aşağıdaki gibi.
- 8 FXS, 16 FXS, 24 FXS, 32 FXS, 48 FXS şeklinde.
Santral tarafına konumlandırdığınız ürün IP Santral ve analog telefonlar ise; FXS Gatewayler aracılığı ile 3CX 'e bağlı şekilde çalışır. Eski analog santraliniz devre dışı bırakılır.
Son olarak bir önceki postumda 3CX Softphone ların türkçe desteği olduğun söyledim fakat Windows bilgisayarlar üzerine kurulan 3CX Softphone lar Türkçe. Akıllık telefonlara yüklenenler maalesef Türkçe değil.
3CX yazılım tabanlı bir çözüm olduğu için güvenlik tarafında epeyce artıları söz konusu. Kendi üzerinde mini bir Firewall mekanizması bile mevcut.
- Tüm telefonların şifrelerinin belirli aralıkla otomatik değiştirilmesi
- Şifrelerle ilgili Password Policy tanımlaması
- Dışarıdan gelecek olumsuz bir isteği (örn.: yönetim konsoluna birkaç olumsuz giriş denemesi vb..) bloklaması
- Firewall lar üzerinde tanımladığımız sadece şu IP den gelen isteklere cevap dön, izin ver - diğer kalan IP leri ve IP bloklarını kabul etme
- Network ve NAT tarafında gerekli tanımlamaları kontrol etmek için Firewall Checker isimli bir tool 'un olması gibi gibi...
Tabi herşeyden önemlisi bu yapının önünde bulunan Modem, Router, Firewall cihazlarında güvenlik iyileştirmelerinin yapılıyor olması ki; benim uzmanlık alanım Sanallştırma ve Firewall (UTM) teknolojileri.