Forum
Merhaba , adr oluşturmaya çalışıyorum , mesela server 2012 veya windows 10 için ,
nasıl şablon kullanmak gerek li sizce , sadece critacal güncellemermi yoksa service packlerdemi aynı anda güncellenmeli ,
deneyimlerinizi paylaşabilirisiniz , nasıl bir strateji izlemek gerekir
Merhaba;
oluşturacak olduğunuz ADR içinde bulunan paket sayısı 1000 i geçmediği sürece her bir ADR kurumun kendi ihtiyaçlarına göre değişmektedir.
ben genellikle OS ve office ürünlerini ayırmaktayım.
Merhaba,
Biz yapımızda Software update'leri her ürün için (Win7, Win8.1, Win10, Office 2013, Office 2016 ...) ayrı paketler hazırlayıp önce bir test collection'ına sonra bir Pre-Production Collection'ına en son da Production Collection'ına deploy ediyoruz.
Bu sebeple her Product için her ayın 2. perşembe günü (salı çıkan updatelerin senkranizasyonu için 1 gün ayırarak) son 1 aylık Critical Updates, Security Updates, Update Rollups ve Updates classificationlarını içeren ve sadece Required olan güncellemeler için bir Automatic Deployment Rules oluşturup sadece test collectionlarına deploy etmesini sağlıyoruz.
Birkaç gün sonra manuel olarak aynı paketi Pre-Production Collection'larına dağıtıp problemle karşılaşmamamız durumunda bu son 1 aylık update'leri ana gruplarımızın içerine ekliyoruz ve ana paketi yeniden production collection'larına deploy ediyoruz.
Bu senaryo biraz zahmetli ama Production'lara ayırma sebebimiz Fatih Hocamın da bahsettiği gibi bir paket içerisinde 1000 update'ten fazlası varsa problem yaşanabilme durumu hatta Microsoft Türkiye ofisindeki arkadaşların siz yine de 500'ün üzerine çıkmayın tavsiyesi üzerine aldığımız bir karar. İkincisi bazı updateler İşletim sistemine değil ama bazı uygulamaların çalışmaları ile ilgili problemler yaratabiliyor. Bu sebeple Pre-Production collectionlarına her departmandan 1'er 2'şer bilgisayar koyarak problem yaşamayacağımızdan emin olmak istiyoruz.
Hocam çok sağolun