Forum
Merhabalar,
Öğrenme amacıyla test ortamında (VMWare) SCCM 2007 kurmak istiyorum. Bir tane Win2003 Enterprise kurup SP2 ve güncellemelerini yaptım, makineyi DC olarak yapılandırdım (DHCP ve DNS bu makine üzerinde). Üzerine MSSQL Server 2005 Enterprise kurup SP2 geçtim. Başka bir makine kurup yine Win2003 Ent SP2 ve güncellemeleri yapıp domaine üye yaptım. Bu makine üzerine SCCM kurup OSD senaryosu test etmek istiyorum. OSD makalelerini okudum fakat benim durumumda dhcp ile sccm farklı makinelerde ve makalenin o kısmında ne yapacağımı anlayamadım. Makalenin ilgili kısmında ( http://www.cozumpark.com/blogs/microsoft_system_center/archive/2009/01/25/sccm-2007-ile-operating-system-deployment-bolum-1.aspx )
Eğer DHCP Server, SCCM üzerinde ise, "Do not listen on port 67" ve DHCP'yi, WDS dinlemeyecek ve yine DHCP'yi yapılandırıp options tarafına "PXE Client" ayarı yapacak.
yazmakta. Ben bu kısmı pek anlamadım. Şimdi benim hangi seçeneği seçmem gerekiyor? Ya da ne yapmam gerekiyor?
İkinci bir sorum da yapı ile ilgili olacak. Benim kurduğum yapı ideal bir yapı mı? DC ve SQL server olan makine üzerine SCCM kurmak mantıklı olmaz diye düşündüm. Bu yüzden SCCM için ayrı bir makine ayarladım. Eğer bu yapı ideal değilse en iyi yapı nasıl olmalı? Burada maliyeti göz önünde bulundurmadan bir cevap vermenizi rica ediyorum. Yani SQL serverı da ayrı bir makineye kurabiliriz mesela. DHCP ve DNS servisleri hangi makinede olmalı?
merhabalar
DHCP ve SCCM'ın farklı makinalarda olması önemli değil, clientlarınızın düzgün bir şekilde ip konfigürasyonunu almalarını sağlamanız yeterlidir.
rollerin ayrı sunucularda olması her zaman için önerilen bir durumdur. ancak çoğu yerde birden fazla rol servis aynı makina üzerinde koşmaktadır.
kolay gelsin
Cevabınız için teşekkürler Mümin Bey. Peki OSD için WDS kurulumunda ne yapmam gerekiyor? Yukarıda linkini verdiğim makalede kurulum sırasında bahsi geçen "PXE Client" ayarını DHCP olan makinede manuel olarak yapmam gerekiyor mu?
Merhaba
DHCP Server başka makinede ise, o sunucu üzerinde DHCP Management da PXE options kısmına dhcp server ın ip adresini yazmanız gerekir.
Sadece budur.
Çok teşekkür ederim Buğra hocam. Öğrenmeye çalıştığım buydu. OSD işlemlerinde sorun yaşarsam yine başınızı ağrıtacağım izninizle 🙂