Forum

Ocs 2007 R2 Kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ocs 2007 R2 Kurulumundan Sonra Hatalar

9 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
575 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

   Merhaba, ortamda var olan ocs 2007 R1 i tamamen kaldırarak, ocs 2007 R2 enterprice kurulumu yaptım. Sql server olarak virtual bir makinayı sql back-end server olarak ayarladım. front end i fiziksel bir makinaya kurdum. fakat validation sırasında aşağıdaki link e eklediğim hataları alıyorum. hatalara rağmen clienlar üzerindeki communicator lar çalışıyor. "FEProperties" isimli jpeg de gördüğünüz üzere earlier server bölümünde eski ocs server görülüyor. "validation 2" isimli jpegde ise altı kırmızı ile çizili olduğu üzere, bu eski server ile ilgili bazı sorgular atılıyor. ayrıca başka hatalarda mevcut. içinden çıkamadım. görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.


Birde anlamadığım bir konu bazı makalelerde director server dan bahsediliyor. bu authentication içinmi, ortamdaki dc bu görevi görmezmi yoksa ocs front end serverı ADC mi yapmak gerekir.


 
Gönderildi : 22/06/2009 17:39

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

OCS yüklerken takip ettiğiniz adımları yazarmısınız.Ayrıca, bu sorun için tavsiyem Root DC üzerinde ayarladığınız Certifikayı yeniden yüklemeyi tekrardan IIS altından OCS için göstermenizi tavsiye edeceğim.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 14:23

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba, http://www.shudnow.net/2009/01/05/office-communications-server-2007-r2-enterprise-deployment-part-1/  bu sitedeki adımlara göre hareket ettim. validation esnasında bazı sorguları kaldırmış olduğum eski ocs e yapmasını anlamıyorum. bu eski ocs ile ilgili bağı kaldırabilirmiyiz. A/V edge server tanımlanan bölümdede eski edge server ın FQDN i otomatik geldi, yenisini manuel ekledim. fakat eskisi kaldırılamıyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:43

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Sunuculara ait otomatik olarak kayıt gelmesinin nedeni sistem olarak  DNS Server altındaki  SRV kayıtlarındaki bilgileri alıyordur.Tavsiyem öncelikle DNS Server içindeki eski OCS sunucuya ait tüm kayıtları siliniz.Sonrasında DNS Server yeniden başlatınız.Sonrasında kurulum işlemine sıfırdan başlayın.

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba, kuruluma başlamadan eski dns kayıtlarını silmiştim. ilk yazımdaki linkteki 1. resimde görüldüğü üzere earlier server versiyonun altına her halukarda eski server geliyor. 2 defa kurdum 🙁 aynı sonucu aldım. sanki dns değilde ad veya schema dan bu bilgiyi alıyormuş gibi. gelsin önemli değil ama validationda buraya attığı sorguların önemi varmı, yoksa sorun değil. resimlerde görüldüğü gibi hem şu an var olan geçerli servera hemde eskisine sorgu atıyor. birinden olumlu cevap alması bana yetiyorsa, tamamdır.

 
Gönderildi : 23/06/2009 17:24

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

O zaman hatalara göre gidelim. 🙂   İlk görüntüye baktım.Kimlik Doğrulama hatası vermiş.Bunun için ;

Soruna neden olan Kerberos kimlik doğrulama sırasında AD ile  OCS makinanın kullandığı SPN numarası geçersiz olduğundan bu sorunu yapıyor.

 1- İlk önce microsoft sitesinden http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b9bf4f71-fb0b-4de9-962f-c56b70a8aecd&displaylang=en 

aracını indiriniz. Komut satırından  OCD resource kit dizinine gidiniz.Öncelikle bu dizinin içinde "CheckSPN" olmalıdır.Bununla OCS için kullanılan SPN doğrulama işlemini yapacağız.

Öncelikle bu script spesifik kullanıcı altındaki  kayıtlı tüm SPN listeleyecektir.Bu kullanıcı  :   RTCService 

komut olarak ;

>Cscript Checkspn.vbs /List /u:RTCService

yazınız. Burada dikkay etmeniz gereken bu komut çıktısında  birden fazla kullanıcı için eğer aynı SPN varsa tek bir SPN kalana kadar duplicate olmuş kayıtları silmeniz gerekiyor.

Çünkü ,birden fazla kullanıcı altında aynı SPN varsa kerberos hatası verecektir.

Birde bu komutu deneyiniz.

Cscript checkspn.vbs /check /s:ocsserver.aaaa.com 

Bu çiftlemiş kayıtları silmek için ise;

 checkspn.vbs /del /s: /u:

Sonrasında en yukarıdaki  RTC için olan komutu çalıştırıp doğrulama işlemi yapınız.Sonrasında Validation Wizard ile tekrar sistemi kontrol ediniz.

 

Ssaygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 17:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba, öncelikle ilginize teşekkür ederim. sizinle yazışırken bende bazı çalışmalar yapıyordum, hata sayısı azaldı. son olarak aşagıda linkini verdiğim hata kaldı. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu arada eski serverı resimde işaretledim :). iyi çalışmalar.


[URL= http://img4.imageshack.us/img4/7258/yeniv.th.jp g" target="_blank">http://img4.imageshack.us/img4/7258/yeniv.th.jp g"/> [/IMG][/URL]

 
Gönderildi : 23/06/2009 18:17

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

En başta bir şey yazmıştım.Sertifika ayarlarıyla ilgili.O ayarları yeni sunucu için yeni baştan yapmanızı tavsiye etmiştim. Acaba bunu denediniz mi ?Bu arada  Edge Sunucuyu yapılandırırken domain olmayacak şekilde olduğundan  buna ait DNS kayıdını  manuel olarak DNS Server içinde varmıdır ? 

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 18:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba, biraz geç oldu ama dediğiniz gibi sertifika ayarlarında bir hata yapmışım, düzeltince sorun kalmadı. ilginize teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 29/06/2009 18:03

Paylaş: