Forum
Arkadaşlar merhaba ;
Yapımda bir adet HP P2000 storage var. Bu cihaza enclosure bağlayıp alanını genişletmek istiyorum. Bunun için cihaza erişip ayarları yapabilmem lazım. Fakat cihazın ip sini bilmiyorum.
Uyguladığım fakat sonuç alamadığım yollar şu şekilde ;
1- Cihazın bağlı olduğu switch ten kendi bilgisayarıma bir ethernet kablosu çektim ve IP scanner programlarıyla tarattım. Bulduğum ip leri tek tek browser a yazıp ulaşmayı sağladım ancak bulamadım.
2- Bu cihazların yanında küçük bir usb kablosu veriliyormuş. Usb den arayüze erişip IP sini filan öğrenmek için. Kablo kaybolmuş sanırım. Aynı kablodan aldım ve HP firmasındaki arkadaşlarla beraber 3 gündür deniyoruz yine başarılı olamadık.
Cihazda 2 tane kontroller kartı var ve iki kart üzerinde aynı işlemleri yaptım sonuç değişmedi.
3- Cihazın birinci kartının default ip si 10.0.0.2 ve bendeki gibi ikinci bir conrtoller kartı var ise bu da 10.0.0.3 . Cihazı networke değilde direk pc me bağlamayı denedim. Kendi pc mi o IP bloğuna aldım ve sonuç maalesef değişmedi.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Tam hatırlamıyorum fakat bunun için ufak bir uygulama vardı. P2000 nin ipsini bulabilmek için.
Sorunun nerede olduğunu biraz geçte olsa bulabildim abi.
HP firmasında ki arkadaşla cihaza bir tane konsol kablosu almak üzere anlaşmıştık. 5 tl ye bir telefoncudan bahsedilen kabloyu aldım (modeli V3 diye geçiyor). Bununla bir çok denememize rağmen başarılı olamamıştık. Bu kabloyu başka bir pc ye taktığımda USB tarafında "aşırı yük hatası" mesajını aldım. Sonra biraz daha kaliteli bir kablo almaya karar verdim. Aldığım kablo eski harici disk kablosu. Bu kabloyla sorunumu çözebildim.
Burada hatırlatmak istediğim bir konu var ki beni en çok uğraştıran meselenin başında geliyor aslında. Storage ilk kurulduğunda DHCP tarafı Manuel olarak elle girilmiş. Yani bu cihazın daha önceki kurumda aldığı IP bloğu ile benim IP bloğum farklı olduğu için switchten taratma yaptığım da cihaza erişim sağlayamıyordum. Tavsiyem bu IP bloğunun otomatik olarak bırakılmasıdır. Hangi blokta kullanılırsa kullanılsın 3. partition programlarla cihaza erişebilirsiniz.
Ben böyle bir durumda olsam switchi aradan çıkarırıp, bilgisayar ile cihaz arasında crosslink kablo (günümüzdeki ethernet kartlarında buna pek gerek kalmıyor) ile bağlayarak, erişmeye çalışırım. Pc otomatik ip yi 169.x.x.x lu bi ip alacak, erişim gene olmayacak ama network utilityler bu ip yi bulabilir gibi geliyor.
Abi bu işlemi ilk aşamalarda denemiştim fakat başarılı olamadım. Aynı problemi Lenovo NAS cihazında da yaşamıştım. Firma bana 3. partition bir program yolladı ve sorunumu çözmüştüm. Ama HP de buna benzer bir çözüm yok maalesef.