Forum

NAS Server Hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

NAS Server Hk.

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
850 Görüntüleme
(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. Size sorum şudur. Veri Depolama cihazlarını incelediğim zaman bunlarda Nas server yazıyor. Nas serverin avantajı nedir. Nasıl çalışır. Usb,ağ,sata bağlantı şekli nedir. Veri yedekleme için en ideal çözüm bunlarmıdır. Görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.

 
Gönderildi : 30/04/2010 21:34

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

File server mantığıyla çalışan, network üzerinde depolama yapan, fiyat-performans açısından diğer storagelara göre daha ucuz ama aynı performansı alabileceğiniz ürünlere NAS diyoruz. Tabi client sayısı ve network yapınız önemli, sürekli redirect yapacağından yapınız biraz kuvvetli olmak durumunda. Kullanan çok kurumsal var, bir çok eş dost var memnunlar. En iyi ürünleri genelde HP'de üretiliyor. Görüşmenizi, sunum şeklinde bir demo almanızı öneririm.

 
Gönderildi : 30/04/2010 23:57

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9886
Illustrious Member
 

Merhaba,


http://www.cozumpark.com/blogs/donanm/archive/2008/08/23/network-attached-storage-nas-mimarisi.aspx  makalede detaylar verilmektedir.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/05/2010 00:24

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Verdiğiniz bilgiler için teşekküre ederim. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/05/2010 13:33

(@firatozturk)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

Merhaba ,


 


Profesyonel bir ürün arıyorsanız, EMC veya Netapp ürünlerine bakmanıza tavsiye ederim. Bu iki firmanın ürünleri dünya pazarının %65'inden fazlasını oluşturmaktadır.


EMC ; http://www.emc.com/collateral/hardware/comparison/emc-celerra-systems.htm


Netapp ; http://www.netapp.com/us/products/storage-systems/fas2000/fas2000-product-comparison.html  


 


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 03/05/2010 13:21

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Nas sistemlerinin ilk üretim amaçları sunucularımızın yüksek güç ihitiyaçları ve ayar problemleri idi ve bu sorunlara tam olarak cevap verdiler. Günümüzde depolama alanı ihtiyacı sürekli artıyor, özellikle kamera sistemlerinin güçlenmesi ve çözünürlüklerinin artması ile pazardaki NAS satışları hızla gelişmekte ve artmakta. Aynı zamanda bilgi üretimi, üretilmiş verinin yedeklenmesi saklanması gibi durumlarda bu pazarı sürekli kamçılıyor.


 Bu pazarın asıl ve esas hakimi SUN sistemleridir ISCSI yapıları ile fiber bağlantıları ve SCSI diskleri ile en yüksek verimi sunmaktalar fakat SCSI disklerin durumu ortada ve kapasite sorunları nedeni ile SAS lara yerlerini devrediyorlar. RAID 5 gibi sistemlerle SATA2 diskler ile anlık olarak 120 MB yazma hızlarına ulaşılması yüksek kapasiteleri ve maliyetinin düşük olması nedeni ile SATA destekli NAS sunucular şu an için diğer alternatiflere göre daha revaçtalar. Özellikle Türkiye de bizim temsilcisi olduğumuz SYNOLOGY cihazları toplamda 10 disk kapasitesi ile 20TB alanı çok düşük maliyetlere sağlayabiliyorlar. Cihazlarla birlikte gelen WEB Server, FTP Server, Audio Server, Survilance Station ( 16 IP kameraya kadar direk cihaz üzerine kayıt ) vb. vb. gibi özelliklerle küçük ve orta ölçekli şirketler için vaz geçilmez oluyorlar. Üstüne NTFS sisteminin büyük alanları yönetmekte sorunlar yaşaması küçük ve çok dosyan oluşan dizinlerde sorunlar oluşması bu tür kapalı sistemlerin önünü açıyorlar zaten sistemler ya BSD ya da Linux core kullanıyorlar tabi getirisi EXT3 ve 4 disk format sistemleri ki bu sistemlerin dosya saklama ve okumada ki performansı yatsınamaz bir gerçek.


 Sistemde bulunacak olan bir FILE sunucu için birinci olarak Windows Server ( alternatif olarak Linux yada BSD core ( Windowsa göre yönetim ozrlukları içermektedirler ) ), Bu windowsun yükleneceği bir sunucu ve dikler derken maliyet yükseliyor üstüne birde yazılımın bakımı takibi gibi şeyler devreye giriyor üstünede sistemin genel elektirik tüketimi varki sunucu sistemleri 600W lara kadar çıkan güçler tüketiyorlar sesleri ve soğutma problemleride cabası oluyor.


 Bu gibi durumlarda NAS sunucular şirketlerin imdadına koşuyor, düşük güç tüketimleri, ses sorunlarının olmaması, kolay yönetilebilirlik entegrasyon kolaylığı derken her şekilde öne çıkıyorlar.


Sanırım eskisi gibi data için sunucu kurma işi rafa kalkıyor.

 
Gönderildi : 08/05/2010 01:06

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Ayrılı olmuş. Teşekkür ederim. Performan yüksek olduktan sonra file server ile uğraşmayıp lisans,server,güç maliyetlerini minimuma indirebiliriz. İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 08/05/2010 12:16

Paylaş: