Forum

SQL serverin domain...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL serverin domaindeki rolu ne olmalı ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
548 Görüntüleme
(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar active directory kullanicilarinin belirlediğim veritabanlarinda owner olmalarini istiyorum SQL serveri domaine dahil ettim fakat her hangibir rol üstlenmiyor ( addional domain contoller gibi ) sadece domaine bağli bir bilgisayar olarak calisiyor. yeni bir db olusturuyorum kullaniciyi domainden seciyorum fakat orda Windows authentication ve sql server authentication olayi var eger ben sql server authentication u belirlediğimde ve bi şifre atamam gerekiyor o şifreyi girdiğimde user kendi şifresi ile deil sql server için girdiğim şifre ile bağlanmak zorunda kalacak. benim yapmak istediğim ise domaindeki şifresi ile db ye erişmek windows authentication olarak sectiğim zaman ornek bir connection string yapisi ne şekilde olacak ? domain\username ?  domain@username ?  olur yapı nedir bu konuda?

 
Gönderildi : 22/08/2009 01:42

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

     Merhaba;


   Kullandığınız db nin hangi authentication  modu desteklediğine bağlı. Kullandığınız program windows authentication mod  destekliyorsa sorunsuz kullanıcılarınıza yetki verip bu kullanıcılar ile db yi kullanabilirisiniz.


 iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 22/08/2009 03:07

(@UfukDeniz)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Peki Hatice hanim .


 


Nebim windows authentication mod destekliyor mu ayni konu hakkinda bende bir calisma yapacaktim .. konunn acilmasi ve cevabi sisn vermeniz tesaduf oldu .. 🙂

 
Gönderildi : 22/08/2009 19:25

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

hatice hanım  imzanızda Nebim Yazılım Egitim Sorumlusu gördüm


bizimde kullanmak istediğimiz yazılım nebim 🙂

 
Gönderildi : 22/08/2009 19:27

Paylaş: