Forum
Arkadaşlar ağda DC AD win 2003 server vardı. ben buna pfsense 1.2.3 kurdum. sistem yeniden başladığında ;
F1 : win
F2 : ?
F3: drive1
şeklinde menü çıkıyor. Ben F1 e basıp win 2003 ü açıyorum, yalnız sanki formatlanmış gibi açıldı ve kullanıcı adı şifre yazıyorum bir türlü administrator olarak giremiyorum. bunun nedeni nedir?
teşekkürler
Sanırım windows 2003 server uçtu. uygulamayı çözümparkta makale okuyarak yapmaya çalıştım ancak bununla ilgili en küçük bir uyarı yoktu. sınuçta bu siteye yeni başlayanlar da girebilir.
pfsense windows 2003 dc ad olan bir ortamda sanal makineye mi kurulmalıdır (windows 2003 server üzerinde 3.parti yazılım ile) yoksa bir başka makineye mi kurulmalıdır. bu 2sinin de artıları eksileri nelerdir? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
teşekkürler
Arkadaşlar,
Windows 2003 Server DC AD olan bir ağda firewall kurmak istiyorum. Bunu bu server 2003'ün oluğu dc ye sanal pc aracaılığı ile mi kurmam daha mantıklı yoksa bir başka pc ye kurmam mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
Öncelikle 1. Sorunuz için
Eğer sanallaştırma çözümleri kullanmıyorsanız, bir host için sadece bir işletim sistemi online olabilir. Yani yaptığınız gibi 2003 srv kurulu bir yapıyı yeniden başlatıp, pfsense vb. çözüm kurmaya kalkarsanız, genelde hdd biçimlendirme yapıları farklı olduğundan ve disk bölümlemeyi otomatik yaptırısanız, ilk işletim sisteminiz silinerek yerine pfsense kurulur.ki,
pfsense m0n0wall projesinden freebsd tabanlı olarak hazırlanmıştır, srv2003 ise ms ürünüdür ve platformları farklıdır.
3. Sorunuz için,
Bulunduğunuz ortamda henüz sanallaştırma projelerini planlayıp, tamamlamadıysanız, kesinlike pfsense ayrıca bir host üzerinde tutmanızı tavsiye ederim. üzerinde dc bulunan 2003 srv'a kurabileceğiniz sanallaştırma çözümü, vm workstation, vritual pc vb. bir yazılım olur ki bu tarz çözümlerde performans ve stabilite olarak tavsiye edilmezler.
Bunun yerine network yapınız ve host sayınaza bakarak, illa bir server olması gerekmez basit bir pc ile kendi ücretsiz firewall'unuza sahip olursunuz. örneğin, x2 işlemcili 2 gb ramlı bir pc ile 50 terminal sorunsuz çalışabilmekte.
Eğer 2003 server ve pfsense'i sanal platforma taşıyıp kullanmak isterseniz, hyper-v yada vmware vcenter tercih edebilirsiniz.
( Konularla ilgili çözümpark portalı üzerinde yüklü miktarda makale ve video mevcut )
Bu tamamen yeni başlayan biri olarak size kalmış. ek olarak sistemlerinizle ilgili yapacağınız denemelerde mümkün olduğunca çalışan sistemleriniz yerine, sanal platformu tercih ederseniz zaman ve veri kaybını sıfıra indirmiş olursunuz.
İyi çalışmalar
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************