Forum
arkadaşlar Merhaba;
yurtdışında sahip olduğum bir vds'e atanmış çok fazla miktarda ipv6 adresi mevcut.
bu ip adreslerini tr deki herhangi bir sunucu için kullanabilir miyim?
yani şunu istiyorum;
örneğin sunucu Almanyada olsun ordaki ipv6 adresini Türkiye'deki farklı sunuculara atayıp internete çıkmak tam olarak istediğim şey.
Almanyada ki sunucu da Ubuntu 16.04 Türkiyedeki de.
bunu tam olarak nasıl yapabilirim bilgisi olan var mıdır?
aklımda iki sunucu arasında vpn yapmak var ancak şimdiye kadar baktığım bütün vpn kurulumları bir vds için yalnızca bir ip den host edebiliyor, yani bir sunucudan birden fazla ip adresi host edildiğine dair bir makale, veri gibi bir bilgiye erişemedim maalesef.
belki windowsda kullandığımız -datadir gibi birşeyle aynı vpn i birden fazla kez çalıştırmak işe yarayabilir? Çok fazla bilgi ve deneyim sahibi olmadığım için denemedim açıkçası.
her türlü önerinize açık olduğumu belirtir yardımlarınızı rica ederim.
saygılarımla
Bunun en doğru cevabını hizmeti aldığınız sağlayıcılardan alabilirsiniz. IP'lerin, sınıflarına göre sağlayıcı karşılığı bulunmakta.
Maksat doğru tahmin ediliyor ise sunucuların önüne sağlayıcıdan bir firewall kiralar yada bir sunucuyu firewall'a dönüştürürseniz gerçekleştirebilirsiniz. Ipsec site to site olarak araştırabilirsiniz.
https://sozluk.cozumpark.com/site-to-site
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Merhaba,
aslen istediğiniz şeyin adı "IP Transit" ancak bu ciddi maliyetler ile yapılmaktadır. Almanya 'daki hizmet aldığınız kurum buna izin verir mi, ilgili ipv6 blokları buna uygun mu yine bilinmezlikleriniz...
belki zorlama bir yöntem olarak, Almanya da bir Fortigate firewall konumlandırarak dışarıdan gelen IP v6 'i bu firewall 'a yönlendirebilirsiniz. Istanbul'daki sunucularınızdan SSL VPN yapabilirsiniz ( tunel mode aktif ederek split tünel kullanarak ) . Split tünel çıkışınız ile internet trafiğiniz istanbul daki sunucudan almanyada ki firewall 'a gidecektir, buradan source ssl vpn destination internet olarak kurallar yazarak çıkartabilirsiniz. bu çıkış trafiği için sağlıklı çalışır, ancak dışarıdan gelen trafiği nat 'layarak ssl vpn e yönlendirmeniz çok sağlıklı çalışmayabilir.
kolay gelsin,
yB
üstadlarım kıymetli vaktinizi benim için ayırdığınız için minnettar olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum.
yazdıklarınızı dikkatle okudum, internetten araştırıp birkaç video da izledim ancak belki tecrübesizlikten belki de bilgisizlikten bir sonuç alamadım.
acaba senin aradığın şu şeklinde bana step by step guide yada bir video gönderebilir misiniz?
baktığım çoğu video ve makale vpn şeklinde bir makineyi host ediyor diğerini bağlıyor burada bir problem yok bunları basit bir arama yaparak sayenizde buldum ancak problem bir makinenin birkaç ip adresini host etmesi noktasında gerçekleşiyor buna dair birşey bulamadım 🙁
saygılarımla.
Burak bey ne yazık ki bu söylediğiniz şeyi interneten üzerinden adım adım anlatan bir dokuman bulamazsınız.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************