Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Hyper-V public IP

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
3,337 Görüntüleme
(@RESULGENC)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba server yapılandırma konusunda çok fazla deneyimim yok yapmak istediğimi anlatayım yardımcı olursanız sevinirim.

bir adet Win Server 2016 Datacenter mevcut Hyper-V kurulumunu yaptım bir adet virtual Windows10 kurdum benim yapmak istediğim

nat tan gelen örnek:(88.248.52.45) gibi ip adresi ile virtual olarak tanımladığım windows10 rdp ile bağlanmasını istiyorum.fiziksel serverimın ip si yani 

Win Server 2016 Datacenter (88.248.52.65) fiziksel sunucumda ne gibi işlemler yapmalıyım oluşturmuş olduğum virtual windows10 na ilgili public ip ile direk windows10'na baglana bilsinler.pek anlata bilmişmiyim bilmiyorum her türlü fikre tavsiyeye açığım.şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 01/07/2017 21:20

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 738
Prominent Member
 

Ağ yapınızı bilmediğim için çok birşey söyleyemiyeceğim fakat routerdan public ipyi sanal pcye yönlendirmeniz yeterlidir.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 02/07/2017 00:02

(@RESULGENC)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

hocam öncelikle cevabınız için teşşekürler.yapmak istediğim tam olarak bu Cumhur bey anlatmış ama mac adresini nereye tanımlayacağım ve fiziksel sunucudan sanal sunucuya bir yönlendirme yapmam gerekiyormu.

1=) Hetzner'den yeni bir ip  satın alıyorsunuz . Robot panelde ilgili sunucuyu seçip  Servers/IPs  paneline giderek satın aldığınız ipnin yanındaki  SEPARATE MAC e tıklıyorsunuz  size bir mac  adresi veriyor bu mac  adresi ile  kurdugunuz  sanal  sunucu o ip adresi ile  internet  çıkışını  yapıyor. Bu yöntem her yeni vm için yeni ip adresi  gerektirir ve  sunucu tamamen  dış dünyaya  açık olur .

Benim servirimda hetznerde iki tane ip var buradaki işlemi yaptım bana bir tane mac adresi verdi.iyi de ben bundan sonraki işlem tam kavrayamadım.

 
Gönderildi : 02/07/2017 00:46

(@RESULGENC)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

sanırım çözdüm başka insanlara yardımcı olmak için bu post burada kalsın.virtual olarak oluşturduğum network adapter'e fiziksel sunucu da iken hetznerin bana vermiş olduğu ip tanımladım ve hyper-v de ilgili adaptere yine hetznerin vermiş oldugu mac adresini static olarak tanımladım ve sorun kalmadı.

 
Gönderildi : 02/07/2017 01:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Selamlar ;

 

@RESUL GENC  

Windows Server üzerinde Hyper-V rolü  yüklü ise Virtual Switch Manager a  giriyoruz Yeni Switch olusturup INTERNAL ( Virtual Sw adını da INTERNAL yapıyoruz ) olarak  seçiyoruz . Server üzerinde de yeni  Virtual Ethernet  oluşacaktır ip  adresi  olarak 192.168.1.1 ve  subnet MAsk 255.255.255.0 veriyoruz .Default Gateway kısmını  boş bırakıyoruz. Server uzerınde RRAS  kurulumu yapıyoruz . NAT ayarlarında INTERNAL olanı ekleyip Private İnterface  olarak seçiyoruz. Sonrasında Public IP mizin  olduğu Ethernet'i NAT ayarlarına  ekleyip Public interface ve Enable NAT onay  kutucuklarını  işaretliyoruz. Artık Sanal  sunucu  oluştururken Network Kartını INTERNAL  Switch  olarak  belirtip ip  adresine de 192.168.1.X Subnet Mask 255.255.255.0 ve Default GW olarak 192.168.1.1 i vererek Hyper-V Hostunun Public ip  adresini  kullanarak  İnternete  çıkmasını  sağlayabilirsiniz. ( HETZNER'den 2. IP ADRESI  SATIN ALMADAN ) Hatta NAT  ayarlarında Public  olarak  seçtiğiniz  interface'e  çift  tıklayarak  açılaln  kutucukta SERVICE and PORTS  kutucugundan port  yönlendirmesi  yaparak VM'leriniz  üzerinde  çalışan servisleri  internete de  açabilirsiniz.

Vmware  kullanılan bir  sistemde ise HETZNER den ADDITIONAL IP satın alıp bu ip ile PFSENSE vb bir Firewall çalıştırıp internal bir Vswitch oluşturup NAT ve  port  yönlendirmeyi PFSENSE veya Firewall uzerinde  yapıp  birden  fazla  sanal sunucuyu aynı ip  uzerınden  internete  çıkarmanız da  mümkün

 

sanırım çözdüm başka insanlara yardımcı olmak için bu post burada kalsın.virtual olarak oluşturduğum network adapter'e fiziksel sunucu da iken hetznerin bana vermiş olduğu ip tanımladım ve hyper-v de ilgili adaptere yine hetznerin vermiş oldugu mac adresini static olarak tanımladım ve sorun kalmadı.

 
Gönderildi : 02/07/2017 03:23

Paylaş: