Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

XenDesktop and XenApp

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
409 Görüntüleme
(@ozcanaldemir)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 XenDesktop ve XenApp ürünlerini aynı sunucu üzerine kurabilir miyim?

Lab ortaminda ilk once XenDesktop ürünün yukleyip yapılandırdım. (yüklerken soruyor hangisini yüklemek istiyorsunuz diye XenDesktop veya XenApp )

Fakat XenDesktop yükledikten sonra XenApp yüklemek için iso mount ettim direk XenDesktop'un componentleri çıktı. sanki yüklenmiyor gibi. Yüklemenın var midir bir yolu?

 Teşekkürler

 
Gönderildi : 05/11/2014 20:16

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

Merhaba,

 

Önerilen bir yapı değildir,ama kurabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 06/11/2014 16:41

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

Bir önce ki mesajımda eksik yazdım. XenDesktop kurulumu yaptıgın server da . VDA kurulumu yaparsan aynı zamanda uygulama sanallastırabileceğin bir sunucu olur.

 

 
Gönderildi : 06/11/2014 16:49

(@ozcanaldemir)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için tesekkürler. Bir de şunu sormak istiyorum

 

Xendesktop 7.6 kurulumu yaptim, master image olusturdum vs her sey normal. kullanıcılar; https://remote.alanadi.com/citrix/storeweb seklinde erişiyorlar ve sanal makineleri calistirabiliyorlar.

ikinci bir sunucuya da xenapp kurmak istersem o zaman ikinci bir url adresi oluyor, https://remote2.alanadi.com/citrix/storeweb seklinde.. aynı url'den calismasi icin ne yapabilirim. yani kullanıcı https://remote.alanadi.com/citrix/webstore adresine girdiginde birinci sunucudaki xendesktop ve ikinci sunucudaki xenapp hizmetini aynı sayfada gorebilsin. bunu nasil yapabilirm

 

 

 
Gönderildi : 06/11/2014 17:55

(@EnginBacak)
Gönderiler: 169
Estimable Member
 

hocam merhaba,

 

Uygulama sanallaştırma yapmak istedigin sunucuya sadece VDA agent kurman yeterli. Diğer rolleri kurma hocam. boylelikle o sunucuda kurulu olan uygulamaları sanallaştırabilirsin. VDA kurulduktan sonra catalog olustur Windows Server os sececeksin. Daha sonrada o catalogu delivery group atarsan tek storefront üzerinden hem uygulama hem edsktop publish edebilirsin.

 

 
Gönderildi : 07/11/2014 17:40

Paylaş: