Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V Yedekleme Seneryoları

13 Yazılar
12 Üyeler
0 Reactions
3,571 Görüntüleme
(@kayhankayihan)
Gönderiler: 854
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Aranızda hyper-v ile ugraşamlar ve uzmanlarddan önerilerinizi bekliyorum.

Hyper v üzerinde kritik olan exchange, crm, sql gibi sunucularım var bunlarla ilgili aklımdan geçen bazı backup lama senaryolarım var, konu ile ilgili olarak sizlerinde fikrini almak isterim.

1- En basiti olan snap shout, günlük snap shout almak ve makinaları export etmek qnap ta sakalamak.

2-Ana makinayı acronis image ile günlük image almak, bu şekilde bütün makina ve uygularmalarımı yedeklemiş olacağım ancak birini restore ederken hepsini restore etmek zorunda kalacağım..

Benim düşüncem günlük snap shout ve export, problem olduğunda da hemen new virtual machine ile makinayı impot edip yoluma devam etmek.

Konu ile ilgili görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Düzenli olarak export et ve snap shout al gibi bir seçenek var mı hyper v de?

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 05/05/2011 20:57

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Snapshoot bir yedeklemeteknolojisi değildir. Eğer ihtiyaçlarınızı bu şekilde karşılarsanız sistem üzerinde olası performans ve yedek anına geri dönüş ihtiyacında olası problemlerle karşılaşmanız muhtemeldir.


Aşağıda teknik bir dökümanı paylaşıyorum. HyperV Host base yedekleme yapmaktansa Guest tabanlı yedekleme yapmanızı önermekteyim. Guest base yedekelme yaptıktan sonra Host base yedekleme yönetemi sadece artı biryedekleme çözümü olacaktır.


Hyper-V snapshots are for rollback, not backup/recovery







  • Comments 2



I try to hit on this point in every Hyper-V presentation.  Snapshots are GREAT for maintenance and roll-back, but they are very, VERY different than what you might be currently using as “snap-mirrors” on your SAN environment.  The similarities in syntax have lead to some understandable misunderstanding.  (how’s that for prose)


Snapshots are storing all changes out to .AVHD files.  Yes, you can expect these AVHD files to grow over time because only “reads” are now being drawn from your original VHD, all “writes” are now going in to the .AVHD file for your current position.  That’s why it is important to consider where you are going to store snapshots.  This value is configured in the properties of each virtual machine.  If you are planning to take a snapshot and make changes that involve a lot of incoming data, you will want to first make sure your volume has enough free space available for this data  until you are ready to delete the snapshots which will merge your changes back in to your original VHD.


So you are about to apply some change to a file server vm.  You take a snapshot:



  • Everything goes well, you can delete the snapshots and all changes are merged back in, you now have one VHD file to manage.

  • Something goes wrong, you can hit “Apply” on the date and time (or name) for the point you want to restore back to.  The .AVHD file is kept but the machine boots from the original VHD storing changes to a new file.  The snapshot storing the “things that went wrong” is still available if you ever need to “roll forward” as you will see in the console.  When you are done, you can delete all snapshots and all changes in your current hierarchy are merged back in.  You now have one VHD file to manage.

Notice that in either case, when the maintenance for my VM is complete I DELETE the snapshots so changes are merged.  You might even consider checking the snapshots location after the merge is complete to ensure nothing is waiting for a VM reboot to finish merging active files.  Why is this important?


Let’s assume my datacenter has been completely wiped out by natural disaster.  Also assume I have not setup Windows Server 2008 to cluster my VMs across physical locations and my only recovery option is off site VHD file backups.  I can take my VHD file and from any server running Hyper-V I can boot that VM and be back up and running in seconds.  If I have snapshots still in place, I have to restore the host and then restore my VM to that host with the original configuration so my snapshot is still available when the machine boots.  Otherwise I risk losing some data.


If you find yourself in the second case and are searching for any possible solution, see this community article.  Although this would not be technically on the “support” list, it may be your shortest path out of a bad situation.


Community Link: How to Manually Merge Hyper-V Snapshots Back into one VHD
http://blog.networkfoo.org/?p=384

 
Gönderildi : 06/05/2011 03:07

(@kayhankayihan)
Gönderiler: 854
Noble Member
Konu başlatıcı
 

makaleyi inceliyorum translate ile, bakalım başarılı olabilecekmiyim?

Paylaşım için teşekkürler. 

 
Gönderildi : 06/05/2011 21:16

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Hyper-V snapshot Fatih hocamın da dediği gibi yedekleme amaçlı kullanılmaz, çok mecbur kalmadıkça snapshot almayın eğer aldıysanız da işiniz bitince silin. Alınıp unutulan snapshot bir süre sonra size kabus yaşatabilir.

 
Gönderildi : 13/05/2011 05:32

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9886
Illustrious Member
 

Acronisin vhd diskleri backup alan versiyonu bulunmakta, trialını indirp denyebilirsiniz. Eğer memnun kalırsanız lisanısını alıp kullanbilrisiniz.

Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 13/05/2011 13:54

(@fatihkaytanci)
Gönderiler: 75
Trusted Member
 

Merhaba ;

 sistemin vhd lerinide ala bilirsin.

 
Gönderildi : 13/05/2011 14:57

(@TuncOnural)
Gönderiler: 77
Estimable Member
 

acronis ile sanal işletim sistemi yedeği alırken hangi versiyonun kullanılması gerekiyor ?

 
Gönderildi : 24/06/2011 21:28

(@bekirakgul)
Gönderiler: 237
Reputable Member
 

http://www.acronis.com/backup-recovery/advanced-server-virtual/

Birçok platformu destekliyor.

 
Gönderildi : 24/06/2011 23:42

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Vmware hostlarımı yedeklemek için Acronis Advanced Server 10 Virtual Edition kullanıyorum ve Allah aramızı bozmasın mükemmel. Tek bir agent ile makinedeki host edilen bütün serverların yedeklerini alabiliyorsunuz. Şuan 11 sürümü bir çok yenilikle birlikte Salı günü çıktı. Ben henüz sistemi yeni olduğu için upgrade etmedim ama kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca 60 Gb ham datayı 15 Gb gibi komik rakamlarla sıkıştırarak backup alıyor. Eğer isterseniz bu imajı farklı ESX serverlara yada fiziksel sunuculara ekstra bir yazılım kullanmadan kendi konsolu üzerinden dönebiliyorsunuz.

Bu yapabildikleri Hyper V içinde yapabileceğini dökümanında söylüyor. Ben denemenizi tavsiye ederim. 

 
Gönderildi : 25/06/2011 14:59

(@MesutTartuk)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

2012 HyperV de bu sorun çözüldü. Aşağıdaki makaleyi okursanız detaylı anlatım mevcuttur.

http://www.parlakyigit.net/windows-server-2012-hyper-v-backup-ve-recover/ 

 
Gönderildi : 15/04/2014 02:28

(@gurselmutlu)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Tamamen aynı işlemi gerçekleştiriyorum. Yedek aldığım yer usb disk. Evet tam yetkili. Başka bir sanalı yedekleyebiliyorum ama sqli yedeklemeye çalıştığımda hata alıyorum maalesef.

 
Gönderildi : 07/11/2018 18:03

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4554
Co-Helper
 

Kullanılan windows backup ise şayet log'lardan hangi aşamada stop olduğu ile ilgili ve vssadmin ayrıntılarını paylaşmalısınız.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/11/2018 23:03

Fatih Şentürk
(@fatihsenturk-2)
Gönderiler: 85
Estimable Member
 

Merhaba 

Veeam Backup and Replcation programini arastirdiniz mi?

backup dosyalarini acip istediginiz  exchange icerisindeki mailboxlari restore edebilirsiniz.

Veeam Teknik Destek

 
Gönderildi : 21/11/2018 18:54

Paylaş:

Başa dön tuşu