Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hp dl380g5 hyper-v kurarken aldığım hata hk.

12 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,315 Görüntüleme
(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar herkese  hp dl380g5 server a hyper-v kurulumu yapmaya çalıştım ancak kuramadım kurulumun ikinci aşamasında mavi ekran hatası karşıma çıktı biostan "No-Excecute Memory Protection" disable yaptığımda kurulum normal olarak çalışıyor ancak vm oluşturamadım, "No-Excecute Memory Protection" ı enable yapıp kurulum yapmak istediğimde kurdurmuyor 

 

bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı ?

 İyi çalışmalar dilerim. 

 
Gönderildi : 22/12/2010 23:17

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Windows Server 2008 R2 kurulumundan önce sunucunuzun firmware güncellemesini yaptınız mı? Bir de işletim sistemi kurulumunu smart start cd sini kullanarak mı yapıyorsunuz?. Son firmware ve smart start cd si ile şu an dl380 g5 sunucu üzerinde Hyper-V çalışıyor.

No execute Memory protection olmadan Hyper-V rolünü etkinleştiremez ya da sanal makine oluşturamazsınız. Sunucunuz üzerinde ayrıca Intel virtualization technology seçeneğinin de enabled durumunda olup olmadığını kontrol eder misiniz?

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 23/12/2010 02:01

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Cevap için teşekkür ederim, ancak ben hyper-v kurulumunu rol olarak yapmıyorum, hyper-v server 2008 r2 kurmaya çalıştım, buna rağmen smart start cd'sine gerek var mı firmware olarak bios update 2 ay kadar önce yapmıştım, onun dışında diğer donanımların da firmware updateleri de gerekiyor mu ? 

 
Gönderildi : 23/12/2010 11:45

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Biraz araştırma yaptım ve Hp ve Microsoft' un sitelerinde bir bug ile ilgili bilgiye ulaştım. Buna göre işlemcilerin C3 state denen güç yönetimi ile Hyper-V geçinemiyor. Microsoft bununla ilgili bir yama yayınlamış. Bunun için bios nuzda sanallaştırma desteğini (intel virtualization technology) iptal ettikten sonra ilgili yamayı yükleyip ardından sanallaştırma desteğini tekrar etkinleştirdiğimizde sorunun ortadan kalktığı belirtilmiş. Ancak burada sizin durum biraz farklı çünkü siz Hyper-V Server 2008 R2 kullanıyorusunuz ki bu kurulum sırasında Hyper-V rolü etkin olarak geliyor. Ancak bence denemekte fayda var. Sanallaştırma desteğini kapattıktan sonra kurulumu yapalım. Eğer sorun çıkmaz ise güncelleştirmeleri ve ilgili yamayı yükleyelim (windows update ile birlikte geliyor olabilir). Son olarak da sistemi sanallaştırma desteğini etkinleştirdikten sonra açalım.

Linkleri aşağıda bulabilirsiniz.

http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01905084&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=1121516&prodTypeId=15351

http://support.microsoft.com/kb/974598

Gelişmelerden haberdar edebilirseniz sevinirim.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 24/12/2010 12:57

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

hocam selamlar konu ile ilgili hp ile uzun süre görüştük raid yapısını silip tekrar oluşturun dediler yaptım, kurulum yaparken regional options seçeneğini eng yapın dediler yaptım en son bu sabah aradılar tekrar, biostan işlemcinin c3 state özelliğini disable yaptıktan sonra çalıştı, şu an herşey normal 

 

son olarak bu makineyi domaine katmadan başka bir hyper-v manager konsol ya da rsat tools ile nasıl yönetebilirim bildiğiniz makale var mı önerebileceğiniz ben aradım bulamadım. bağlanmaya çalıştığım da permission hatası veriyor nasıl aşabileceğim 

 

Cevap için ayrıca teşekkürler. 

 
Gönderildi : 24/12/2010 18:50

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

İyi de hocam bu makalelerde rol olarak kurulum yapılan windows server 2008 hyper-v anlatılıyor, 

 
Gönderildi : 24/12/2010 20:46

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Haklısınız kusura bakmayın [:)]. Server core ya da Hyper-V Server 2008 R2 kurulumlarını uzaktan yönetebilmek için HVRemote isimli script dosyasını kullanıyoruz. Ancak öncelikle 4 seçeneğine girelim ve önce 2 numaralı seçeneği kullanarak PowerShell i aktif duruma getirelim, ardından 3 numaralı seçenek ile Server Manager konsolunu kullanarak sunucumuzu yönetebilmeyi etkinleştirelim. Ardından dilersek ana menüde ki 3 numaralı seçeneği kullanarak local administrators grubuna yeni bir kullanıcı oluşturarak ekleyebiliriz. Ardından uzaktan yönetim için aşağıda ki işlemleri yapalım.

İlgili dosyayı http://code.msdn.microsoft.com/HVRemote adresinden indirelim. Ardından hvremote.wsf isimli dosyayı Hyper-V sunucunuzun root diskinde oluşturacağınız HVRemote isimli klasörün içerisine kopyalayalım. Komut satırından HVRemote klasörüne gelelim ve aşağıda ki komutu çalıştıralım.

                cscript hvremote.wsf /mode:server /add:Kullanıcı_Adı

Bu komut belirttiğimiz kullanıcı için gerekli olan tüm yetkilendirmeleri Hyper-V sunucumuz üzerinde yapacaktır.

Şimdi sıra geldi client tarafında Remote Server Administration Tools kurulumuna. Bu işlemi Windows Vista SP1 ya da Windows 7 kurulu bir bilgisayar üzerinden gerçekleştirebiliriz. Aşağıda işletim sistemleri ve versiyonlarına göre ilgili güncellemeyi indirebileceğiniz adreslerin listesini bulabilirsiniz.

 

Windows 7 üzerinde ilgili güncellemeyi kurduktan sonra Control Panel--> Programs--> Programs and Features bölümüne gelip sağ tarafta bulunan Turn Windows features on or off seçeneğine tıklayalım. Karşımıza gelen ekranda Remote Server Administration Tools seçeneğini genişleterek Role Administration Tools altında bulunan Hyper-V Tools seçeneğini işaretleyerek kurulumu gerçekleştirelim. Kurulum tamamlandığında Start--> All Programs--> Administrative Tools altında Hyper-V Manager konsolunun yüklendiğini göreceğiz. Artık bu konsolu kullanarak Hyper-V sunucularımızı Windows 7 bilgisayarımız üzerinden yönetebiliriz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 25/12/2010 04:18

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Hakan hocam çok çok teşekkür ederim şu an evdeyim ancak öğleden sonra şirkete gideceğim gider gitmez deneyeceğim, sonucu size bildiririm 

Saygılarımla 

 
Gönderildi : 25/12/2010 10:31

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

halen permission hatası veriyor bağlanamıyorum

 
Gönderildi : 28/12/2010 19:48

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Serhat Bey'in aşağıdaki yazısını kullanarak bağlanabildim şu an erişim hatası vermiyor ancak yeni bir vm oluşturmak istediğimde yine access denied hatası veriyor yardımcı olurmusunuz lütfen 

 

http://www.serhatakinci.com/index.php/hvremote-script.html  

 
Gönderildi : 29/12/2010 13:55

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın[:)]. HVRemote script ini kullanarak Hyper-V sunucusu tarafında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra client tarafında da bir takım düzenlemeler yapmak gerekiyor. Erişim engellendi hatası aldığınıza göre Hyper-V sunucunuz üzerinde client ınızda kullandığınız kullanıcı ile aynı adda ve parola ile yeni kullanıcı oluşturmuşsunuz.

Bunun ardından client tarafında bazı yapılması gereken adımlar var. Aşağıda bunları maddeler halinde bulabilirsiniz. Bu komutları çalıştırmak için komut satırını Administrator olarak çalıştıralım.

  1. winrm quickconfig yazıp enter a basalım. Bize devam edip etmeyeceğimizi soracaktır. Bu bölümü yes diyerek geçelim. Böylece Windows Remote Management servisini çalıştırıp başlangıç durumunu otomatike getirmiş olacağız. Ayrıca WS_Management için gerekli portlar da açılmış olacaktır.
  2. winrm set winrm/config/client @{TrustedHosts="Hyper-V_Sunucu_Adı"}  komutunu yazıp enter a basalım. Böylece Hyper-V sunucumuzu güvenilir olarak belirlenmiş olacaktır.
  3. netsh advfirewall firewall set rule group="Remote Volume Management" new enable=yes komutunu yazıp enter a basarak çalıştıralım. Firewall üzerinde uzaktan yönetim için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  4. Son olarak hvremote.wsf dosyasını client makinasın da root dizine HVRemote isimli bir klasör açtıktan sonra içerisine kopyalayalım. Ardından cscript hvremote.wsf /mode:client /anondcom:grant /firewallhypervclient:enable /mmc:enable komutunu yazarak çalıştıralım. Hyper-V sunucumuzu mmc vasıtasıyla yönetebilmemiz için firewall üzerinde gerekli kurallar oluşturulacaktır.

Yukarıda ki adımların ardından Hyper-V sunucunuzu client makinanız üzerinden yönetebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 04/01/2011 14:26

Paylaş: