Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

hyper-v win 7 consol baglantısı hk.

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
644 Görüntüleme
(@recepkartaler)
Gönderiler: 101
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2008/07/19/microsoft-hyper-v-windows-vista-zerinden-hyper-v-y-netimi-b-l-m-1-workgroup.aspx?CommentPosted=true#commentmessage

makalesınde cok guzel bır anlatım var ancak benım anlamadıgım yerler var sızden bunun ıcın yardım beklıyorum.

oncelıkle kac makıne var. hyper-v sunucusu, normal sunucu ve clıent mı ?

 

yoksa kullanıcı tanımları falan hyper-v sunucuda mı yapılıyor (yanı hyper-v sunucu ve clıent mı var sadece)

eger 2. sık ıse bende sadece mavı ekran var makalede kı gorsel yerlere nasıl gecebılırım.

teşekkurler.

 

 
Gönderildi : 02/10/2010 15:44

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Ortamda Hyper-V sanallaştırma sunucusu, sanal makine ya da makineler ve de uzaktan yönetimi sağlayacak olan client bulunmakta. Uzaktan yönetim için belirlediğiniz kullanıcı ya da grupları hyper-v sanallaştırma sunucusu üzerinde tanımlamalısınız.

Görsel yerler ile demek istediğinizi açabilir misiniz?

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 02/10/2010 18:19

(@recepkartaler)
Gönderiler: 101
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ilginiz için teşeşkkur ederim. anşadıgım akdarıyla hyper-v sunucu ve yonetım  ıcın bır pc oalcak. hyper-v de kullanıcı yı nasıl acabılırım pekı. 3. adımdan yapılıyor sanırım ancak win 7 ye manegament consol u yukledım. sunucuya baglanıyor ancak sanal makıne olsuturmöak ıcın yetkınız yok dıyor. yukarıda verdıgım lınkde nasıl yapıalcagını anlatmıs. inceleme sansınız olursa ordakı gorsel yerler hyper*v sunucuda mı yapılıyor yoksa win7  konsolda mı onu anlayamadım. Teşekkurler.

 
Gönderildi : 04/10/2010 12:47

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hyper-V sunucunuzu üzerinden ya da remote desktop kullanarak yönetebilirsiniz. Ancak Windows 7 gibi bir client üzerinden yönetmek istediğimizde Hyper-V sunucusu üzerinde çeşitli yetkilendirmeler yapmamız gerekiyor. Makalede anlatılan işlemlerin tamamı Hyper-V sunucusu üzerinde yapılmaktadır.

Yeni kullanıcı oluşturmak için  Users bölümünde boş bir yere sağ tıklayın ve New User diyin. Açılan iletişim penceresinde gerekli bilgileri girip parolasını da belirleyerek kullanıcınızı oluşturabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 04/10/2010 13:07

(@EmreKINIK)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

Benim anladığım kadarıyla full install bir server 2008 üzerine yapılandırılmış bir hyper-v serverda yapılmış bir uygulama. Acaba core kurulum üzerinde sunucu üzerindeki yetkilendirmelerin gösterildiği bir makale örneği varmı bildiğiniz. Zira sizinde bildiğiniz gibi core üzerinde arayüz gelmediği için kullanıcı yetkilendirmeleri ve management ile ilgili sıkıntı yaşayabiliyoruz.

 
Gönderildi : 04/10/2010 14:02

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

İşletim sisteminiz Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 midir?

 
Gönderildi : 04/10/2010 18:09

(@EmreKINIK)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

hayır, microsoft server 2008 enterprise R2 core kurulum yaptım. yaşağıdım yetkilendirmek problemini serveri domaine alarak çözdüm. Konu dışı olacak; ama hyper-v üzerine, vistadan eriştim ve server2003 kurulumu yaptım. Daha sonra server2003'ün ethernet karını tanımadığını gördüm ve hyper-v üzerinden network interface yarattım. Bir iki makalede gördüğüm kadarıyla en mantıklı seçimin external yapmaya karar verdim ve sanırım yanlış bişey yaptım 🙂 . Şu anda fiziksel sunucumun network erişimi kesildi ve doğal olarak vistanın hyper-v managerinden da ulaşamıyorum. Grafik arayüz gelmediğinden komut satırından, bu işlemi nasıl geri alabilirim. Biraz karışık yazmış olabilir, yardımınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/10/2010 18:36

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Güzel domaine almasanızda yetkilendirme işlemini anlatmaya niyetlenmiştim [:)]. Çözülmesine sevindim.

Hyper-V üzerinde iki farklı network kartı vardır. Bunlardan birisi Network Adapter iken diğeri ise Legacy Network Adapter. Bunlardan Network Adapter çalışmak için Integration Services kurulumuna ihtiyaç duymaktadır. Windows Server 2008 R2 gibi işletim sistemlerinde içerisinde gelmektedir. Windows Server 2003 sunucunuza Integration Services kurulumu (Sanal Makinenizin konsolunda Action--> Insert Integration Services Setup Disk seçeneği ile) yaptığınızda sorun ortadan kalkacaktır.

Hyper-V sunucunuzun External network kurulumunda sıkıntı gözüküyor. Hyper-V Manager konsolunda Virtual Network Settings bölümüne geldiğinizde External Network sunucunuzun fiziksel network kartına bağlı mı gözüküyor?

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 04/10/2010 18:54

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba,


Core kurulum olduğu ve sistem ip adresini kaybettiği için muhtemelen Hyper-V Manager ile erişilemeyecektir.


Eğer external network yaratırken seçtiğin fiziksel NIC'i host ile paylaşma dediysen ve sunucu üzerinde başka bir fiziksel NIC yoksa, host'un kullanabileceği bir network connection kalmaz 🙂


Bu noktada öncelikle WS08R2 Core komut satırında ipconfig /all ile herhangi bir NIC/ip var mı bir bak bakalım. Çözümü duruma göre önereceğiz.

 
Gönderildi : 05/10/2010 13:00

(@EmreKINIK)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

İşletim sistemi kurulumunu yeniden yaptım ve fark ettim ki, benim kurduğum sürüm R2 olduğu halde virtual network manager bölümünde ethernet kartını seçtiğimiz bölümün altında gelen check boxlı Allow management operating system to share this network adapter seçeneği gelmiyor. Bunu  aşmak için sanırım bir etherne kartı daha takmam gerekiyor sunucu üzerine veya sizlerin tavsiye edeceği başka bir yol var mı?

 
Gönderildi : 05/10/2010 15:42

Paylaş: