Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V Linux ve Freebsd Kurulumu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
765 Görüntüleme
(@mahmutguven)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar...

Türkiyeden kiraladığım sunucuda Windows 2008 ana sisteminde hyper-v ile sanallaştırma yapmaktayım.Almanya hetzner datacenterdaki makinalardaki gibi sorun çıkmadı burda,daha önce orda sanallaştırma konusunda problem yaşamıştım.Şuan hyper-v ile kurulan vdslerin ve sistemin performansından çok memnunum.Fakat linux kurmaya çalıştım kuramadım,metin2 oyunu içinde freebsd kurmamız gerekmekte bunları nasıl kuracağım hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Linuxte benim istediğim ssh erişimi sağlansın yeter.Ben linux daha önce kurmamıştım ama klavye ile kurdum,masaüstünü gördüm fakat mause çalışmadığından ötürü hiçbir işlem yapamadım,kurulum sırasında ip atama,ağ ayarları kısmıda gözükmedi.İnternetten araştırdım driverları var linux için indirdim fakat mause olmadığından dolayı söylenen hiçbirşeyi yapamadım ki,şu konuyu bir açıklık getirebilir miydiniz ? 

 Teşekkür ediyorum,saygılarımla...

 

 
Gönderildi : 13/08/2010 17:03

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Uğraştıran sorunun firmadan olduğu anlaşıldı anladığım kadarıyla [:)]. Freebsd Hyper-V nin desteklenen linux kurulumları arasında. Bu nedenle Integration Services ile çalışabilen network kartında sorun yaşıyorsunuz. Sisteminizin özelliklerinden Network Adapter seçeneği yerine Legacy Network Adapter seçeneğini kullanarak sanal makinenize network kartı eklediğinizde sorununuz düzelecektir.

Eğer Suse Linux 10/11 ya da RedHat 5.2/5.5 sürümlerini kullanabilirseniz Integration Services desteği var ve yeni sürümü de yayınlandı.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/08/2010 17:18

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Merhaba,


192.168.2.8'i manuel veriyorum fakat nete bağlanmıyor. Makinayı restart ettiğimde de IP ifconfig'den kayboluyor.


Fakat "dhclient de0" koşturduğumda 2. bir interface yaratıyor ve DHCP'den 192.168.2.4'ü alıp nete çıkıyor.


Yarın makinayı datacenter'a göndereceğim, orada DHCP yok, örnek bir rc.conf paylaşımı ya da konfigurasyonu nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.


Ben de yarın daha detaylı araştıracağım.

 
Gönderildi : 18/04/2011 03:59

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Merhaba, 

Nasıl çözdüğümü anlatayım. 

1) FreeBSD 7.0 kurdum.

2) sysinstall'ı çalıştırarak Network interfaces arayüzünden ilgili interface'i (de0) seçerek istenilen ayarları (domain, host vs.) girdim.

3) ifconfig ile ipv4 ve netmask girdim.

4) de0'ı down/up ettim. 

3) "sh /etc/netstart" koşturdum.

Problem kalmadı.

Saygılar.. 

 
Gönderildi : 21/04/2011 02:09

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hyper-V ve Linux ikilisi için faydalı bilgiler elinize sağlık.

 
Gönderildi : 21/04/2011 18:24

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Sizin de elinize sağlık.

Bu arada tamamen tecrübe ile sabit bir deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Hyper-V ile windows tarafında herşey çok güzeldi, hosting hizmeti verdiğim sunucu, Blackberry sunucuları, Exchange sunucusu, gayet stabil ve kaynakları dengeli olarak kullanıyordu, taaki FreeBSD kurup, yurt dışındaki linux hosting server'ında bulunan yedekleri hyper'daki makinaya restore edene kadar.

FreeBSD 7, network adapter'ı görmüyor, çünkü şuan için ICs desteklemiyor. Bir çılgınlık yapıp Legacy Network Adapter'ın da işimi göreceğini düşünerek devam ettim, çünkü internet çıkışları ve paket testleri yaptığımda problem görememiştim. Sistemi hazır duruma getirip 100'e yakın web sitesini makinaya taşıdığımda da herşey normaldi. Daha sonra bazı sitelere erişim şikayeti geldi, yoğun network istekleri çok geç yanıtlanıyor, yüklü dosyalar sitelerden indirilemiyordu. Yaptığım testte, örneğin dosya boyutu 10mb olan dosya kolayca hesaplanıp farklı istemcilerce çekilebiliyordu fakat 500mb gibi yüksek boyutlu dosyalar hesaplanamıyordu bile. Bu da legacy network serüveninin sonuna geldiğimin işaretiydi. Çünkü gerek Linux, gerekse Hyper-V'de bir çok ayar denedim fakat başarılı olamadım.

Gece tüm makinaları kapatıp vmware'e convert ettim ve çalıştırdım. Şuan hiç bir sorun yok.

FreeBSD 7 ya da 8 için ICs desteği geldiğinde belki tekrar bir çılgınlık yapabilirim 🙂

Teşekkürler,

Saygılar..

 
Gönderildi : 30/04/2011 14:00

Paylaş: