Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V ile ya da Vmware ile multi boot nasıl yapılır?

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
540 Görüntüleme
(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


 


biraz önce nette vhd ararken şans eseri hyper-v ile windows 7 64 bit ve elde bulunan sistem için multi boot makalesi gördüm. bu tabi ki windows server 2008 için de geçerli. masaüstümde de zengin donnaım yok ve boot ederken VHD'nin sistem gibi yüklenmesi harika bir olay olur bence. Tek diske iki ve daha fazla sistem kurmanın en sağlıklı yolu gibi geldi.


sizlerden böyle bir deneyim geçiren oldu mu? bu sağlıklı mı bir olay mıdır? Hangi sorunların çıkma ihtimali vardır?


vmware de bunu yapabilir mi?


kolaylık oalrak hangisi iyidir? genelde bu forumda hyper-v üzerinde durulmuş sanırım ücretsiz ve microoft ürünü olduğundan.


teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/08/2010 18:31

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Bu teknoloji (boot from vhd) Windows Server 2008 ve Windows7'ye ait. Bu OS'lerden birini kullanıyorsan (ugun sürüm) ve uygun bootable vhd imajına sahipsen boot from vhd'yi kolayca yapabilirsin.


Konunun vmware ile bir ilgisi yok ama vmware üzerinde çalışan sanal bir işletim sisteminde de (WS08 ve Windows7) bu özelliği kullanabilirsin. Sonuçta özellik Windows'a ait 🙂

 
Gönderildi : 01/08/2010 20:14

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Bu özelliğin kullanım alanları ile ilgili bende kendi tecrübemi paylaşmak isterim, nedir ne değildir hangi durumlarda kullanabilirsiniz belki kafanızda bir iki proje oluşur bu uygulama ile ilgili. 


Windows 2008 R2 server'ın üzerinden bir bios upgrade yazılımını Windows 2008 R2 işletim sisteminde çalıştıramamıştım. Bu özelliği kullanarak server üzerinde bir .vhd dosyası üzerine Windows 7 işletim sistemini kurdum ve server'ı restart ettim ve açılışta Windows 7 işletim sistemini seçerek .vhd dosyası üzerindeki işletim sistemi ile server'ı açtım. Server işletim sisitemi üzerinden çalışmayan Bios update dosyasını burada Windows 7 üzerinde çalıştırıp bios'un versiyonunu yükselttim, sistemi restart ederek Windows 2008 R2 olarak yeniden açtım update işlemimi sorunsuzca bitirmiş oldum.


Bu tip farklı işletim sistemine ihtiyaç dyduğunuz geçici durumlarda veya çok basit program veya testleri yaparken hali hazırda çalışan işletim sisteminizin bozulmasını istemediğiniz durumlarda kullanabilirsiniz bu özelliği.


Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 01/08/2010 21:07

(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle nedir ne değildir anlamında bir yazı okuyamadığım için problem olmuş ve boşuna kürek sallamışım. Bu hyper-v benim gibi  server 2008 kullanmayanalr için bir uygulama değil öncelikle. Ve windows altında kullanılan bir uygulama değil. Ya windows server 2008 içinde bir servis olarak kullanılacak ya da kendisi bir sistem oalrak kurulacak, doğru mudur?


 ben windows xp ya da 7 içine hyper-v kurup windows 7 64 bit kurup foundation öğrenemk istiyordum. Benim ya virtual pc 2007 ya da vmware workstation kullanmam gerek, onu anladım. hyper-v sunucu içerisinden diğer os'leri kulanamk için bir araç.


 VHD'leri virtual pc'de oluşturuyor sanırım. forumdakiler genelde sistem uzmanı olduğundan seçtikleri sanallaştırma uygulamsı da doğal olarak o yönde oluyor.


öğrendiklerim ya da anladıkalrım doğru mudur? yoksa hyper-v adında windows7 ya da xp içine kurup kullanabileceğim bir araç var mıdır, adresi nedir?[:O]

 
Gönderildi : 02/08/2010 00:45

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Evet, doğru anlamışsın.


Şu durumda senin ihtiyacını karşılayacak ürün Vmware Workstation. AMa bu ürün üzerinde de 6bit sanal işletim sistemleri çalıştırmak için, cpu'nun 64bit ve hardware virtualization destekli olması şart.

 
Gönderildi : 02/08/2010 11:52

(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Vmware ile 64 bit Win7 kurup foundation çalıştırdım. Ama sanırım işler yolunda giderse vmware ya da virtual pc olmadan da bu iş olacak. Çünkü Win7 daha kurulum sırasında vhd oluşturup kendini buraya kurabiliyor ve de burdan multi boot sçeneği ekliyor. Böylece eğer destekliyorsa işlemci 64 biti boot ekranında sistemi seçip sanallaştırma uygulaması olamdan çalışabileceğim. bu sistem yükünü bayağı düşürecek mükemmel bir olay.


Denedikten sonra dönüş yapacağım.


64 bit destekli konusunda Serhat Bey'in söylediklerinin dışında bir çıkış yok, biline.

 
Gönderildi : 02/08/2010 16:48

(@tekadres)
Gönderiler: 1
New Member
 

kalfa_net merhaba,


Vmware veya Hyper-V 'de oluşturulmuş Win7,Server 2008 ve Server 2008 R2 sanal makinalarını (VHD olması gerekiyor) Windows 7 işletim sisteminin Home Basic versiyonunda bile ikinci işletim sistemi olarak boot etmeniz mümkün.


Bu konu ile ilgili makaleyi en kısa sürede hazırlayıp yayınlayacağım.

 
Gönderildi : 08/09/2010 14:21

Paylaş: