Forum
Arkadaşlar Merhaba,
Lokal bir AD'miz var. Aynı zamanda Office 365 kullanıyoruz. Lokal AD ile Office 365 ile bu 2 tarafın şifrelerini eşitlemek istiyoruz. AD şifresi aynı zamanda Office 365 parolası olsun.
AzureAD Connect ile bir deneme gerçekleştirdik amaAdı Ahmet Mehmet olan isimli birisi domainde onkel\ahmet olarak var. Office 365 tarafında ise [email protected] olarak açılmış.
AD'de user kartında office 365 domainlerimi ekledim ancak domain username ile office 365 eşleşmediği için senkronizasyon gerçekleşmiyor ve Entra'da yeni bir user açılıyor.
Bu durumun önüne geçmek için Office 365 mail adresleri ile Lokal AD hesaplarının aynı olmasını sağlamak zorunda mıyız ? Yoksa farklı bir senkronizasyon yöntemi ile bunu atlatabilir miyiz ?
İyi çalışmalar dilerim.
Ben pek anlamadım konuyu sanırım ad mimari bilgi eksikliği etkili.
Bunu inceleyin, UserPrincipalName konusunu araştırın ve check edin.
Doğru bir sync de M365 üzerinde de display name'ler görünür.
https://www.cozumpark.com/azure-ad-connect-kurulum-ve-yapilandirma/
https://www.cozumpark.com/azure-ad-connect-sync-vs-azure-ad-connect-cloud-sync/
Sync options açıklamaları ise burada mevcut.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Merhaba;
Active directory hesabınızı (User Logon Name pre-windows2000) DOMAIN\user şeklinde kullanabileceğiniz gibi (user logon name) user@domain şeklinde de kullanabilirsiniz. UserPrincipalName alanını (user logon name) eşitlemek için kullanabilirsiniz. Örneğin (User Logon Name pre-windows2000) domain\ad ve (user logon name) adsoyad@domain şeklinde yapılandırabilirsiniz. Hesabın iki hali ile windows lokal oturumunuza bağlanırsınız, M365 tarafını UserPrincipalName attr ile çalıştırabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Geri dönüşler için teşekkür ederim.
Serkan Hocam şöyle anlıyorum o halde Active Directory user kartındaki "User Logon name" alanını ve domainini (3-4 domainim UPN Suffix olarak ekli şu an) office 365 ile aynı duruma getirebiliyorum. User Logon Name ile User Logon Name (pre Windows 2000) ile aynı olmamasının bir hataya neden olmayacağını varsayıyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba @tkebeli;
Belirttiğiniz gibi aynı olmak zorunda değiller. Hatta bu durumu her türlü LDAP entegrasyonunuz için de kullanabilirsiniz. Örneğin Firewall ile LDAP entegrasyonu esnasında kullanıcı adını UserPrincipalName yaparsanız kullanıcılarınıza M365 hesabınız ile (user@domain) bağlanabilirsiniz şeklinde yönlendirme yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Teşekkürler bilgiler için. Bir kaç user test için denedik, başarılı oldu. Bugün tümden geçeceğiz. Aksi bir gelişme olursa bu başlık altından bilgilendiririm.
Herkese iyi çalışmalar.
Geri bildiriminiz için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Konu çözülmüş gibi ancak sorduğunuz konu sanırsam bu gibi:
https://www.cozumpark.com/azure-ad-connect-kurulum-ve-yapilandirma/
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************