Forum

Ağ var, internet da...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağ var, internet dalgalanıyor. Sorun ne olabilir?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
100 Görüntüleme
(@keysellertr)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba üstadlarım,

İş yerinde yer alan client bir bilgisayar için açıyorum konuyu. Yaklaşık olarak 10 gündür takip ediyorum. Sorunum şöyle.

Ana server üzerinden kabin sonra bir kabin ve sonra bir kabin olarak atlatmalı uzak bir bilgisayarım. Windows 11 kurulu bir client. Bilgisayardaki sorunum ağ var, internet ping atıyor ama internete bağlantı durma noktasına geldiği için hiçbir siteyi açmıyor. Ağ sıfırlama, bağdaştırıcı pasif*aktif yapınca ağ bazen düzeltip normal seyrine geliyor. Bazen gelmiyor. Bazen ben hiç müdahale etmeden normale dönüyor. Sabahları açtığında özellikle bu sorun oluyor. 

Google Ping seviyeleri 50-80 MS arasında değişiyor. İnternet sayfalarını açmıyoriken bile ping seviyem bunlar. 

Buraya gelen kabinlerdeki atlama kabloları yeniledim. PC ye kabinden geleni yeniledim. Ama malesef yine de sorun çözülmüyor. DHCP den ip mi alamıyor ve çakışıyor diye düşünüyorum ama güvenlik duvarından Mac sabitledim ve başka bu ip de client göremiyorum.

Buraya gelen son kabin öncesinde access router var. İnterneti kabinden lan üzerinden alıp veriyorum yayını. Acaba bunun mu etkisi var diyorum ama bu da çok mantıklı gelmiyor çünkü aynı access daha önce daha fazla client olan bir yerde kullanıyordum sorun yaşamadım. 

Nasıl bir yol izlemeliyim?

 
Gönderildi : 28/03/2025 09:23

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4732
Co-Helper
 

Epey bir adım kaydetmişsiniz. Belki de o client'ın dns vs gibi servislerinde, OS da sorun vardır. Aynı noktaya başka bir laptop ile deneyin.
Ping'leriniz yüksek ama çok da yüksek değil. 
Sanırım topoloji biraz karışık yazılanlardan pek anlaşılamıyor. O cihazın DNS sunuculara erişiminde sorun olabilir ortamda VLAN'lar varsa yukarıdan aşağıya yazarak hangi noktada ne olabileceği anlaşılabilir.
Şunu da mutlaka test edin o makineden ve o makineye karşı ping report tool'ları var sping gibi uzun süreli gözlemleyin trafik bir şekilde kesintiye uğruyorsa cihaz nic yada sw portu paket yığılmalaarıyla saçmalamaya başlıyor olabilir. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 28/03/2025 14:42

Paylaş: