Forum

Uzak ofis 50 km bir...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzak ofis 50 km bir bağlantının sağlanması

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
588 Görüntüleme
(@EmrahGUNDAY)
Gönderiler: 188
Estimable Member
 

Merhaba


Öncelikle 4mb Adsl bağlantısı her ne kadar hizmete sunulmuş olsada her noktada desteği olmadığını söyleyebilirim.Özellikle Alcatel portların dışında yapılan bağlantılarda sık sık kopma,hız düşüklüğü veya ip alamama problemleri yaşanmakta ve bu anlamda alabileceğiniz daha doğrusu alamayacağınız teknik destekten de hiç bahsetmek istemiyorum.Muhtemelen modeminiz bozuk deyip,olmadı iç tesisat oda olmadı bilgisayarda virüs var şeklinde yönlendirilirsiniz ki bu durum size ödediğiniz 1500 TL den daha büyük bir iş kaybına yol açar.Ghdsl ile devam etmenizi öneririm.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 15/02/2009 18:27

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

saydığınız sorunların olmadığını düsünürsek adsl performance daha iyi olabilirmi

 
Gönderildi : 15/02/2009 19:13

(@EmrahGUNDAY)
Gönderiler: 188
Estimable Member
 

saydığınız sorunların olmadığını düsünürsek adsl performance daha iyi olabilirmi


Bunu ancak kullanarak görebilirsiniz.Şöyle bir yol izlenebilir öncelikle şubenin bir tanesi için böyle bir yapıya geçip kullanın memnun kalırsanız tamamen geçersiniz.Hazırda zaten bir adsl hattınız var onu çağrı merkezi üzerinden 4mb olarak değiştirip kullanının diğer şubede yine ghdsl devam etsin aradaki farkı siz belirleyiniz.Adsl hattında port çıkışlarında devamlı bir sinyal değişim süresi söz konusu bir bakıyorsunuz 4mb bir sonraki gün 2 mb oluyor sonra tekrar sürüyor vs...Deneyerek sizin için en iyisine karar veriniz.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 15/02/2009 19:43

(@saitcinar)
Gönderiler: 195
Estimable Member
 

Netice olarak hem simetrik hemde asimetrik DSL bağlantıları bir şekilde MPLS de sonlandırılmakta. bu yüzden fiziksel özellikler önem arzetmektedir. telekom kutusunun santrale olan uzaklığı vs. bu durumda her yerde ki adsl kalitesi aynı olmayacaktır.


adsl bağlantılarınızın kaliteli ve stabil olması, telekom ile ilgili. mesela ben Real Time uygulama(IP phone gibi) çalıştıracaksam, g.shdsl teknolojisini tercih ederdim.


son zamanlarda telekomda ki  DSLAM cihazları değişti. bazı DSLAM cihazları üzerinde mesela annex_b embedded olarak geliyor.annex_a seçilemiyor buda birçok probleme yol açıyor. aman dikkat diyorum.. arkadaşımın tavsiyelerine lütfen uyunuz. peyder pey yapmanızda yarar var.


zevkli çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/02/2009 03:42

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

ilgilenen arkadaşlarıma çok tesekkur ederim deneme yapacam

 
Gönderildi : 16/02/2009 11:58

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

Merhaba aşağıdaki çözüm işinize yararmı acaba ?
Mikrotik Wireless uygulamalar için 1995 yılında çalışmaya başlamış bir şirkettir.Kurucu ve geliştiricilerinin fizik uzmanları olması nedeni ile bu konuda ciddi becerileri bulunmaktadır.Wireless konusunda mikrotik şuanda hem donanım üretmekte hemde RouterOS sistemi sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilmektedir.Mikrotik ile;



  • Point-to-Point: 2 noktayı birbirine wireless ile bağlayabilirsiniz. Bu konuda 1000 usd altındaki maliyetlere 50 km mesafedeki 2 noktayı biribirine 45-50 mbit kapasitesinde hızlar ile bağlayabilirsiniz.

Point to Point

Point to Point



  • Multipoint: Merkezde bulunan bir noktaya birden fazla alt noktayı bağlayabilirsiniz. Örnek olarak bir şehrin merkezindeki merkez ofisinize şehrin 10 noktasındaki bayilerinizi wireless ekipmanlar ile bağlayabilirsiniz.

Point to Multipoint

Point to Multipoint



  • Nstreme: Mikrotik tarafından geliştirilen bir protokol olan Nstreme ile aynı 2 farklı anten ile veri iletişimini hem hızlı hemde daha stabil olarak kullanabilirsiniz. Nstreme sadece RouterOS protokolü olduğundan karşılıklı kullanılacak sistemlerin RouterOS olması gerekmektedir.

Mikrotik Nstreme

Mikrotik Nstreme



  • WDS: Tek bir bina veya kampüs içerisine yerleştireceğiniz mikrotik Access Pointler sayesinde örnek olarak GSM şebekelerindekine benzer bir kapsama alanı oluşturursunuz. Bu sistem üzerinde kullanıcılar farklı katlar arasında farklı noktalarda bulunsalar dahi kesinti yaşanmaz ve erişimleri aynı network içerisinde kesintisiz olarak devam edebilir.

WDS

WDS



  • Hotspot: Örnek olarak TTWINET uygulamasına benzer bir sistemi sunmaktadır. Herhangi bir ekstra ekipman veya yazılıma gerek olmadan aynı sistem üzerinden dilerseniz radius/mysql destekli bir çözüm ile kullanıcılara zaman-trafik kapasitesi-hız limiti gibi parametreleri belirleyerek erişim servisi sunabilirsiniz.

    Mikrotik wireless çözümlerinde Anten haricindeki ihtiyaç duyabileceğiniz ekipmanların tamamını sağlamaktadır.

 
Gönderildi : 16/02/2009 13:06

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

bu sistemlere bir kereye mahsus para odenip daha sonra ödenmiyormu nasıl oluyor acaba

 
Gönderildi : 16/02/2009 14:22

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

doğru cihazlara 1 kereye mahsus ödeme yapılıyor.
kurulum ve ayarlar oturduktan sonra extra sadece bakım hizmeti alabilirsiniz
selamlar

 
Gönderildi : 16/02/2009 14:27

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın

Savaş bey point to point bağlantılarda noktaların birbirini görmesi gerekiyordu yada en azından arada engel vs olmaması gerekiyordu değilmi? 

 
Gönderildi : 16/02/2009 15:11

(@saitcinar)
Gönderiler: 195
Estimable Member
 

doğru cihazlara 1 kereye mahsus ödeme yapılıyor.
kurulum ve ayarlar oturduktan sonra extra sadece bakım hizmeti alabilirsiniz
selamlar


acaba telekominikasyon kurumuna veya ITU (Intenational Telecominication Union) dan izin almak gerekiyor mu?


savaş hocam bilirsiniz, karasal uydu sistemlerinde radyo yayını veya tv yayını için bunların gerekli olduğunu biliyorum. uluslararası olursa ITU


dan frekans rezerve edilmeli. bununla ilgili bilgilerinize ihtiyaç var? madem pratikte böyle bir uygulama var... cevabı kesin olur kanaatindeyim.


ayrıca güzel bir paylaşım olmuş.. teşekkürler..

 
Gönderildi : 17/02/2009 00:11

Paylaş: