Forum
Merhaba, ben bilgisayarcıyım, iki ayrı müessesede karşılaştığım bir sorunla alakalı bilgi almak istiyorum
Ağ üzerinde yazıcılar, bilgisayarlar normal olarak bağlıyken bir iki saatlik rutinlerle internetin kesilmesi ile keşfettiğim sorun şöyle;
Advanced IP Scanner ile kontrol ettiğimde ağı kullanan yazıcı telefon ve bilgisayarların dışında ağda kimlik edinmemiş, ne olduğu belli olmayan boş IP listesi alıyorum, bu liste d kanalı 254 e kadar uzanıyor, modemi değiştirdim, sonraki modemi ayarlamayı yaptığım bilgisayara bağladığımda da aynı sorunla karşılaştım,
Modemi ağdan tamamen izole edip sadece ayarı yaptığım bilgisayarı bağladığımda da o bilgisaya, modemin kendi ve bunun dışında yine 254 e kadar IP alınmış aygıtların listelendiğini ancak bu aygıtlarla ilgili herhangi bir bilgi çıkmadığını görüyorum.
Bu soruna bilgisayarın ethernet kartının yol açabileceğini düşünerek sürücüyü güncelledim, aynı sorun devam ettiğinde elde ettiğim kanı, modemin bu şekilde sahipsiz IP dağıttığı oldu.
Şimdi bu noktada ağda toplam 22 aygıt bağlıyken 254 ayrı IP verilmesi ne tür bir ayardan kaynaklanır ve resetlenmiş modemlerle bile çalışsam da aynı sorun neden devam eder?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Ortamda sanal, test v.s. olarak çalışan bir cihaz söz konusu mu?
Bu ip adresleri ping alıyormu?
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.
Yanılıyor olabilirsiniz bu tip uygulamalar açıp kapatılan opsiyonlarına göre unknown device, ip listesi gösterir yani tüm bloğu listeler aralarda kullanılan cihazları görürsünüz. Bahsettiğiniz ip'lerin mac leri aynı ise bu şekildedir ayarlara göz atarsınız.
Onun dışında ağınızda DHCP ip yayını yapan başka cihaz vardır bu bulunup kapatılmalı sorun demektir.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Merhaba,
Ortamda başka bir dhcp sunucusu olabilir mi? aşağıdaki linkteki program ile ip dağıtan dhcp serverların listesini görebilirsiniz ek olarak ip scan ile tarattığınız networkun ekran görüntüsünü atabilirseniz daha fazla yorum yapabiliriz.
https://www.goktay.net/kacak-dhcp-server-i-bulma
Selam
Öncelikle Sunucu ve Client antivirüs varmı kontrolünü yapınız varsa güncelleme ve tarama başlatın / Yok ise bilindik bir yazılım kurmalısınız
Trentmicro / Eset vs
Wireshark ile network analizi tavsiye ederim aşırı ARP veya ICMP paketi basan ip tespit edip hangi pc olduğunu bulmanızda fayda var
yapıda firewall varsa ip adreslerine doğrudan erişimi kapatın ve loglamaları kontrol edin ihlaller mevcut mu
rasgele seçeceğiniz bilgisayarlara smartsniff çalıştırın ve nerelere ne denli paket iletiyor inceleyin
muhtemelen ağda trojen bulaşmış veya botnet dönüşmüş pc/ler mevcut