Forum
Yaklaşık olarak 150 metre x 50 metre bir alana kurulu olan kamu kurumumuzda kablosuz internet erişimi için birden fazla sayıda kablosuz erişim noktası kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu alan içerisinde uç noktalarda 2 adet 4 katlı hizmet binamız ve bu iki hizmet binası arasına konumlanmış 3 adet 4 katlı eski lojman binalarımız mevcut. Bir hizmet binamızın diğer yanında da tek katlı lokal binamız mevcut.
Bizim isteğimiz, tek internet hattımız üzerinde çalışacak şekilde 1-2 adet cihazı uygun yerlere konumlandırmak (muhtemelen 1-2 binanın köşesine) suretiyle; bu hizmet binaları, lokal binası ve lojmanların içerisinde yer alan tüm odalar ile aralarında kalan bahçede (açık alan) geniş ve makul hızda bir kablosuz internet alanını oluşturmak.
Ayrıca böyle cihazlar var ise, bu cihazların da coslat firewall yazılımıyla ve bunun özellikleriyle uyumlu olması gerekiyor. Modem/Router'dan iç ağa çıkan ethernet kablosu öncelikle Coslat Firewall cihazına uğrayacak, daha sonra kablolu cihazlara ve kablosuz cihazlar için de bu erişim noktası cihazlarına gelecek. Coslat Firewallda kullanılması muhtemel; URL filtre, MAC Filtre, DHCP servisi aracılığı ile MAC adresleri ile belirli IP leri eşleştirme (DHCP hizmetinden atanan sabit IP), hot-spot, domain, vs. hizmet ve servislerle uyumlu, stabil çalışacak bir komple sistem gerekiyor.
Yardımcı olabilir misiniz?
Not: İlgili kroki aşağıdadır. Resmi tam görüntülemek için üzerine tıklayınız.
[url= http://i.hizliresim.com/jVLlRm.jp g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/jVLlRm.jp g"/> [/img][/url]
Merhaba,
1-2 cihaz ile tam anlamıyla çözebileceğinizi sanmıyorum. Tam orta alana bir cihaz köşelere birer cihaz konumlandırarak kör alanları minimize ederek daha stabil bir yapı kurulabilir. Burada oluşturulacak yapıdan tahmini kaç kullanıcı internete erişecek? Önemli sorulardan birisi bu. Coslat kaç kullanıcıya hizmet verebilecek lisansa ve donanıma sahip? Eğer Coslat kullanıcı sayısı anlamında işinizi çözecekse, 3-4 adet dış ortam access pointi dediğim gibi konumlandırıp buralardan gelen kabloları bir switchde toplar ve Coslat'a girerseniz istediğiniz yapılır. Ayrıca Coslat üzerinde misafir hat izolasyonunu ve hot spot yapılandırmalarını unutmamak gerekir. Dış ortam access pointi olarak Airlive 5N ve XentinoA400 önerebilirim.
Bunu yapan üretici yazılımları var ölçüm yapıyor. Ayrıca tek sid üzerinden çalışabiliyor. Bunu yaparken zayıf sinyal anında güçlü sinyal olan bölgeye geçişte otomatik oraya geçiyor. Drytek markasını getiren firmalar ile görüşerek bilgi alabilirsimiz.
www.simet.com.tr ayrıca İstanbulda bu markayının dağıtıcısı olan http://www.argeteknoloji.com.tr/ burası ile iletişim kurabilirisiniz.
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.