Forum
Merhabalar,
Firmamızda atıl durumda bulunan ttnet fiber (tabi baş belası Tılgın da mevcuttur) bulunmaktadır. Elimizde de Zyxel P-661HNU-F1 adsl modem bulunuyor. Amacımız tılgını devreden çıkarıp bu modemi yerine getirmek (ya da başka senaryolar olabilir) ve bu modemden çıkan bir hattı da switch ile kullanıcılara dağıtmak.. (Kısacası, adsl hattımız da var onu tamamen iptal edip sadece fiberi dağıtmak amacımız.)
Bu uygulama ile ilgili bir çok senaryo denedik ama amacımıza ulaşamadık.. Çeşitli ince ayarlar yapmak gerekiyormuş (modemi brigde moda almak vs gibi)..
Bu konuda tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
Modem'i bridge moda almanız gerekiyor ancak bunu siz yapamıyorsunuz, TT tarafından yapıyorlar. Bunun için TT'a gidip yada bir tanıdık vasıtasıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
Modem'i bridge moda almanız gerekiyor ancak bunu siz yapamıyorsunuz, TT tarafından yapıyorlar. Bunun için TT'a gidip yada bir tanıdık vasıtasıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler, bu arada Tılgın modemi mi yoksa normal Zyxel modemi mi TT aracılığıyla bridge moda almalıyız ?
Merhabalar,
Bu tür durumlar fiber yapıda biraz daha karmaşık ve maalesef stabil çalışmayan durumlar karşımıza getirebiliyor.ttnetin lokasyonunuza getirmiş olduğu switchin 1 portu size ayrılmış ve
tılgına göre konfigüre edilmiştir. Bu nedenden dolayı size management
imkanını tılgın modemler sağlamamaktadır. Öncelikle tılgın modeminizin bridge mode özelliği olup olmadığını ttnet tarafından öğrenmeli ve eğer bridge mode özelliği var ise yine ttnet ten aldığınız destek ile bridge moda aldırarak, zyxell modeminizi tılgının önünde kullanabilirsiniz. Getirmiş oldukları tılgın modemin bridge mode özelliği yok ise; tılgın modemi aradan çıkarıp bridge moda tılgını alamadığımız için ttnet ten size özel ayrılmış portun bridge moda alınmasını talep edebilirsiniz. Bu durumda switchten size ayrılmış porttan gelen kabloyu zyxell modeminizin Wan portuna fiziksel olarak bağlayarak internet ayarlarını web arayüzünden yapılandırabilir ve sisteminizi kurabilirsiniz. Konfigürasyonunuzu yaptıktan sonra internete çıkabiliyor olmanız tam olarak işlemin bittiği anlamına gelmeyebilir. İleride yapacağınız VPN, RDP, voip vs. vbaşka yapılarınızı aktif olarak kullanmak isterseniz sorunlarla karşlaşabilirsiniz.Bu durumun sebebi ttnetin portu birdge alırken 1-65535 e kadar olan tüm portları size bridge olarak vermez, siz ileride kullanmak istediğiniz portları ttnete 80, 443, 21, 23, 1271, 5060 vs. çok kullanılan portları onlara bildirerek bu portları bridge ekletebilirisiniz.
Çok teşekkürler Cüneyt Bey, önerilerinizi ilk fırsatta deneyeceğim.. İyi çalışmalar..