Forum
Merhabalar ;
SAN sw diye bir kavram öncelikle yanlış olur size orda anlatılmak istenen fiber sw ler olmuş...
Topolojide SAN zaten yokki storage olarak zaten sunucular önerilmiş....
1. bine ile 2. bina arasındaki mesefeyi söliyebilirseniz tam olarak aklıma bir şeyler geliyor....
Aktif/aktif yada aktif /pasif bir yapı planlamak lazım ama sizin burda durmasına tahammül edemiyeceginiz nelerdir onuda bilmek lazım
Selametle....
İki bina arası 160 metredir. 1.binada san sisteminin olmasını istiyoruz ve ikinci binadada 1.binada olan yapının aynısını sağlayarak sürekliliği korumak istiyoruz. ama oracle'ın dataguard yapısı maliyet açısından yüksek olduğu için biz bunu san'ın sunduğu teknoloji ile yaparak bizim belirleyeceğimiz süre içerisinde msa 1500 üzerindeki dataların kalıbını bina 2 deki msa 1500 üzerine yapıştırmak istiyoruz.
tabi sistemde 3. binada var. 1.binadan 3.bina arası 300 metre civarıdır.
Ben olsam şöyle yapardım...
2 adet L3 Switch alırdım. Tavsiyem Cisco olurdu. Bunların her ikisini core switch olarak ayarlardım ve iki adet reduntant fiber hat çekerdim. Böyle redundancy i sağlamış olurdum... Daha sonra bir adet management Vlan oluştururdum. daha sonra ise diğer vlan leri oluşturup omurgamı tamamladım.
Omurga tamamlandıktan sonra kelle paçaya geçerdim:)) Her bağlantısı noktası için bir adet L3 switch kullanırdım. Bunlardan çıkacak olan bir adet fiber i demin bahsettiğim core 1'e diğerini core2 ye bağlardım. Böylece Core 1 ve Core 2 bağlantısı kopsa bile STP(Spanning Tree Protocol) ile bağlantının devamlılığını sağlardım..
Ondan sonra SAN'ı isedğim yere koyardım... Hatta bu sayede bant genişliğim o kadar artardı ki ister öğlen ister akşam ister çay saati dataları gönderirim. Hatta ve hatta abartıp saniyelik incremental backup alırdım sırf fantezi olsun diye 🙂
Switchleri Vlan leri yarattıktan sonra zaten subnetlere göre PC lerimi yerleştirirdim..
Belki yardımcı olur...
Başarılar...