Forum
Arkdaşalar Ethiopiya da bir fabrika kuruyoruz. Ordan Türkiye ye bağlantı yapmak istiyoruz. Uzak masaüstü ile.
Türkiyedeki firmamızda Forti 200A var nasıl bir yapılandırma yapmam gerek. Bağlantıyı sağladık diyelim performansda problem olur mu.
Teşekkür ederim.
Merhaba
Uzak ofis lokasyonunda nasıl bir alt yapı var ? LL , FR , metro yani nasıl bir bağantı düşünüyorsunuz ? Bu bağlantı üzerinden nasıl datalar akacak ?
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Ethiopiya televizyonlardan gördüğüm kadarı ile öyle çok gelişmiş bir ülke değil. Bu durumun sonucu olarakta karasal yapılrın iyi çalışacağını sanmıyorum bu nedenle karasal olamyan yapılarak yönelmekte fayda var.
Tahminimce en sağlıklı şekil yine uydu sistemi olacaktır. Türkiye den o bölgeleri kapsayan uydusu olan firmaları araştırmaya başlasanız iyi olur. Birde uydular genellikle kendi Extranetlerine sahip oluyorlar yani size verdikleri IP leri gerçek IP lere natlıyorlar bu durumda VPn gibi yapılar sorun çıkartabiliyorlar.
Sonuçta IPSEC bir tünel yapamıyailirsiniz, durum itibarı ile PPPTP bağlantı kurabilecek bir router a ihtiyacınız var.
Bilgilendirmelerinize çok teşekkür ederim. Dediğiniz yapıları pek bilmiyorum. Bizim yapmak istediğimiz. Türkiye çalışan fabrikamızda 2 adet IBM server var biri mail server diğeri database server sql va üzerinde muhasebe programı var.
Etiyopyadan bağlanacak kişiler uzak masaüstü bağlantısi ile database servere bağlanmasını ve burdan muhsebe ve üretim programlarını kullanmasını istiyoruz.
Ha bu nasıl bir yapıyla olur bilemiyorum. Ben şöyle düşünğyordum dünyanın neresinde olsursan ol mstsc açıp WAN IP yazıp hızlı bir şekilde bağlanıp çalışa bilir zannediyordum yanlışmıyım bu düşüncemde.
Teşekkür ederim.
Hayır doğrusun hocam tam olarak o şekilde çalışacaktır. Fakat direk WAN IP sinden internete açık bir işlem yapmak doğrumudur aktarılan verinin önemi nedir bunuda sorgulamak lazım.
Peki hem hızlı hem güvenli bir alt yapı nasıl kurabiliriz yönlendirebilirmisiniz.
Bu tür işlerde en stabil ve en hızlı çalışma yönetemi kanımca databases eşleştirmedir. Bu tür bir yapım olsa ilk olarak düşüneceğim programımın desteği var ise sunucuya uzak bağlanmaları yerine orda bir sunucu daha kurar ve databases lerini sync olarak çalıştırın. Bunun bir çok getirisi var öncelikli olarak alt yapının olmadığı yerlerde ordada bir sunucu olduğu için çalışma durmuyacaktır ordaki insanlar kendi sunucuları ile çalıştığı için daha hızlı ve perforamnslı çalışacaklardır. Ayrıca RDP gibi sistemler her bir bağlantıda eşit yük tüketecektir yani bir kişi RDP açtı diye proxy gibi çalışıp ikincinin çektiği data azalmıyacaktır her kullanıcıya en az 30Kbayt hesab edin. Fakat sunucular databaselerini eşleştirilerse o durumda kaç kullanıcının girdiğin bir anlamı olmaz. Sonuçta transfer edilen data clear text olacak.
İkinci yol kullandığınız programın web arayüzü varmı ? Eğer var ise Web arayüzü üzerinden bu işlemi yapın bu şekilde gereksiz grafiksel arabirim transferlerinden kurtulursunuz.
Bunların ikiside olmuyorsa en hızlı haberleşme yöntemi olan karasal hat bulunmuyorsa mümkün olduğunca fazla hat alabileceğini MultiWan bir balance cihazına ihtiyacınız var.
Bu forumda bazı nedenlerden ötürü marka vermek istemiyorum ama piyasada 4 hat Load Balance VPN yapabilecen cihazlar var yani dört hattın hızını birleştirip tek hat gibi kullanabiliyorlar. Hatta merkezde hızlı internet olması durumunda dört yavaş hattı bu tek hatla birleştirip iki yavaş hattında hızını tek hat gibide kullanabiliyorlar.
Benim aklıma bunlar geliyor elbette başka yollarda olabilir.
Yanlış site ( http://www.ethionet.et/services/framerelay.html ) bulmadıysam F/R bağlantı verebiliyorlar. Fakat sizin istediğiniz yerde bu varmıdır size verebilirlermi sorgulamak lazım. Gerekli bağlantıyı sağladıktan sonra servera bağlanma kısmı zor olmayacaktır. Önceliğiniz Etiyopya da hangi hızda hangi hizmeti alacağınızı sorgulamak olmalıdır.
"France Telecom wins bid to reform Ethiopia Telecom" Fransa sanırım buranın Telekomuna el atmış.