Forum
Merhaba arkadaşlar,
Merkez ofisi bayrampaşa da olan bir firmada 2 adet g.dat hattında sadece 30 kullanıcılı terminal servis için bir türlü randıman alamadım. Sanıyorum b.paşa'da telekom altyapısı çok kötü. İlgili firmanın başka şehirlerde de ofisleri var. Hal böyleyken diğer şehirlerdeki telekom altyapısının kalitesini öğrenebilmek için iletişim kurabileceğim bir kanal var mıdır? Bu arada Gebze veya Adapazarı'ndaki arkadaşlar sizin oradaki altyapı durumu nasıl?
G.shdsl hat alıyorsanız en önemli nokta santrale olan mesafenizdir. Eğer mesafe uzaksa randıman alamıyorsunuz, hatta kopmalar olabiliyor. O zaman F/R almanız daha mantıklıdır.
Aslında bu sorun genellikle gün içinde oluyor. Akşam 7'den sonra sorun yok ya da pazar günleri... Aynı lokasyondaki bir diğer g.dat hattında da herhangi bir sorun yok. Telekoma hatta bir srun olduğunu bir türlü kabul ettiremedim. Kontrol ettik bir sorun yok deyip duruyorlar. Son olarak yeni bir hat alıp bu sorunlu olan hattı iiptal ettirmeyi düşünüyorum. Bu şekilde kurtulurum sanıyorum. Bakalım ne olacak.
Merhaba
Yine buna benzer bir problem yakın zamanda bende yaşadım. Sorun TT alt yapısından kaynaklanıyordu ve sıkıntı hat yoğunluğu idi. Ara ara oluyordu, Daha sonra altyapıdan hattımın gittiği adresi/router 'ı değiştirdiklerini belirttiler ve şuan gayet sağlıklı çalışıyor. İlgili müdürlükten böyle bir talepte bulunabilirsiniz.
Saygılar
Merhabalar,
DrayTek marka cihazlar hattınızda bulunan gürültü, paket kayıp ve sinyal seviyelerini ölçerek size bilgi verebilmektedir.
Cihaz Draytek'in 3100 modeli. Neresinden görebilrim? Bu arada sanıyorum Draytek'te çalışıyorusunuz bir sorum olacak size. Neden Draytek'in DSL jack girişi RJ-45 ve 4 damarlı? Ortada kalan 2 damarla DSL bağlantısını sağlıyoruz peki ya diğer iki damar ne işe yarıyor?
Merhabalar,
Online Status kısmındabulunan SDSL Status kısmında SNR Margin ve Loop At değerleri var. Bu değerler hattınızın kalitesini göstermektedir. http://simet.com.tr/HowToMake.php?p=TVE9PQ==&xy=TVE9PQ== ilgili linkten değerleirn stabil değerleirni öğrenebilirsiniz.
DrayTek cihazlarının 8 tel kullanmasının nedeni aynı board ile üretilen DrayTek 3120 cihazlarının bounding yapabilmesi. Konuyu açıklamak gerekir ise iki tel üzerinden g.hsdsl sinyali üzerinden alabileceğiniz simetrik max bağlantı hızı 2/2Mbit dir, ISP bounding destekliyor ise per başına 2/2Mbit ile 4/4Mbit hızına tek IP ile ulaşabilirsiniz.
Evet DrayTek firmasının Türkiye temsilcisi Simet Co. firmasında çalışmaktayım.
Teşekkür ederim Ertan bey.