Forum

Network Dizayn
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network Dizayn

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
554 Görüntüleme
(@barisinceisci)
Gönderiler: 110
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

             Yurt dışında kurulacak şantiyemiz için network yapısı tasarlarken biraz çelişkide kalıyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

 

Yaklaşık 2 KM alana dağılmış 5,6 tane farklı lokasyonum bulunmaktatır her lokasyonda maksimum 30-35 kullanıcı olacaktır. Lokasyonar kendileri arasında iletişimde olacaktır. Her lokasyon arası en az 300 M'dir. Bu aşamada Fiber optik'den baska bir alternatifim varmıdır? Fiber kullanır isem switch önerilerinizi söyleyebilirmisiniz?

 
Gönderildi : 28/05/2010 12:09

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

 Fiber alternatifi  wireless olabilir (lokasyonlar arasında engel yok ise) ama sonuçta tüm lokasyonlaı merkezde toplarım dersen zaten hız ve performans olarak sağlıklı olmaz. En iyisi fiber.
Siwtch cisco olabilir. Juniper Ex serisi SW lerde başarılı ürünler. Procurve de olabilir. Nasıl bir ürün düşündüğünüze bağlı.

 

 

 
Gönderildi : 28/05/2010 12:36

(@barisinceisci)
Gönderiler: 110
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Network üzerinde data transferi cok olacak gibi, wireless'de yuksek bant genişliği alamıyoruz sanırım.

Açıkcası daha önce hep utp kablolarla ilgili projelerde bulundum fiber ile hiç lokasyon birleştirmedim bu aşamada hangi ürünü sececegim konusunda kararsızım.

Benim düşüncem 24 port switch almak, 2 tanede fiber portu olması fiber portlarla lokasyonları birleştirmek, diğer kalan portlarla ise içerdeki cihazları baglamak bu saglıklı mı olur mu ?  Bu konuda deneyimlerinizi benimle paylasırsanız iyi olur:)

 

Teşekkür ederim.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 28/05/2010 13:19

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Her şeyin bir başlangıcı vardır 🙂

Merkez olarak nereyi kullanmak istediğinize bağlı. Merkezden çıkıp 1. Lokasyon -2. lokasyon- 3. lokasyon gibi girdi çıktı yapıp 2 sfp portlarını kullanabilirsin. En son noktadan tekrar merkeze fiber çekip yedekli çalıştırabilirsin. Bunun için Spanning tree den anlayan bir sw alman gerekir ki örneğini verdiğim ürünleri hepsinin desteği var.

 
Gönderildi : 28/05/2010 18:53

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Fiber yapıları oldukca fazla maliyet gerektiren sistemleridir, gerek kabloların kendi maliyeti gerek yer altına gümülve sağlam bir yapı için boru tesisatı gereksinimi, başka firmaların yaptığı kazı sorunları, alt yapı çakışmaları oldukca yüksek bedeller getirmektedir.

 

Bu tür bir yapıda tavsiyem noktalar birbrilerini görüyorsa ise  Airlive Marka Switchler ile Port Trunking yapıp Her noktaya birden fazla Airlive WIFI poınt kurmanızdır. Bu şekilde her noktada gerçek 104Mbit ( 2 Cihaz için 104 Mbit, 4 cihaz ile 208 Mbit ) hızına ulaşabilirsiniz. Ayrıca merkez hariç nokta başı maliyetiniz 600 dolar civarında olur.

 
Gönderildi : 07/06/2010 04:06

(@barisinceisci)
Gönderiler: 110
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Wifi pointlerde söyle bir sıkıntım vardı, 5-10 km'lik bir alana yayıldık şimdi şantiyeler arasında binalar yükselecek hep. Wifi'de problem cıkacaktı.

Fiber alt yapı üzerinden Telefon santrallerimizi ip telefon yaparak telefon kabolamasından kurtulduk 🙂 (ciddi maliyetleri vardi)

 
Gönderildi : 21/06/2010 19:19

Paylaş: