Forum
Merhaba arkadaşlar.
Birbirine kuşbakışı mesafesi 30 km civarında olan 2 ayrı şubeyi kablosuz olarak ve hızı en az 10 mbps olacak şekilde bağlamak istiyorum. Bu şekilde bağlantı yapan, yaptıran arkadaşlar veya kullanan arkadaşların fikirlerini alabilirmiyim? Bağlantı nasıl oluyor? ilk yatırım maliyeti nedir? Daha sonra aylık ücret ödeniyormu? Bağlantıda yavaşlama kopma gibi sorunlar yaşanıyor mu?
Merhaba, aşağıdaki linki inceler misiniz ?
http://www.sayel.com.tr/network_hizmetleri.php
Bunu yapan firmalar var, büyük ISP' lerle de görüşüp fikir alabilirsiniz. Alınan cihaza göre değişir performansınız.
Merhaba arkadaşlar.
Birbirine kuşbakışı mesafesi 30 km civarında olan 2 ayrı şubeyi kablosuz olarak ve hızı en az 10 mbps olacak şekilde bağlamak istiyorum. Bu şekilde bağlantı yapan, yaptıran arkadaşlar veya kullanan arkadaşların fikirlerini alabilirmiyim? Bağlantı nasıl oluyor? ilk yatırım maliyeti nedir? Daha sonra aylık ücret ödeniyormu? Bağlantıda yavaşlama kopma gibi sorunlar yaşanıyor mu?
hocam ilk ve hatta son maliyet cihazların ve kurulumun ucretidir
iki lokasyon arasında görüş açık ise kaliteli cihazlar kullanırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum
şu anda buna benzer yapıda bir kaç ayrı yeri route/bridge modda konusturuyoruz
Merhaba benimde çalışmakta oldugum firmada buna benzer bir sorunum vardı ve araştırmalarım sonucu bu çözümü sorunsuz bir şekilde çözmek için radwin markasının cihazlarını buldum türkiyede satışını yapan firma olan terra dışticaret ve firmanın uygulamış oldugu güzel projelerde bulunmakta bu chazlar ile sorunsuz çözebileceginizi düşünmekteyim cihazlar israil malı olup yüksek kalitede bağlantı sağlamaktadır bir incelemenizi tavsiye ederim şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar.
Ufuk Bey, önermiş olduğunuz marka 5.4 GHZ dışında bu mesafede bağlantı verememektedir ve bu yapıda yasal değildir ve oldukca yüksek para cezaları var. Türkiye de 2.4 GHZ hızı dışında WIFI yaynı yapmak kesinlikle yasal değildir ve yüzlerce milyara varan ağır cezaları vardır.
Bu tür bir yapıda ara noktanız bulunmuyorsa temiz 10 Mbit veri transferi almanız Türkiyede GRID anten dışında malesef mümkün değil. Belki data rate olarak bu değeri görürsünüz fakat veri transferi olarak almak zor bu gibi durumlarda ortalarda biryerde kullanılacak ücüncü bir noktaya ihtiyaç vardır. Airlive marka cihazlar ile bu mesafede 3 üncü bir nokta ile bahsi geçen hızlara GRID anten olmadan yasal sınırlar çercevesinde ulaşmanız çok kolay.
Ücüncü bir noktanız yok ise GRID anten kullanmanız gerekmekte fakat GRID antenler dar açıları nedeni ile kurulması zor sıstemlerdır ben bu antenlerı 0 hata payı ıle kurarım diyorsanız Airlive marka 2.4 GHZ hızında 26 DBi güç basabilen 5420 CPE ve yine Airlive marka GRID antenleri öneririm.
Aslında bu tür yapılarda Lazer Link kullanılır fakat Lazer Link sistemleri çok naziktir ve hava şartlarından aşırı derecede etkilenirler ve kesinlikle WIFI yapısı ile yedeklenirler. Hıza ihtiyaç duyulan maliyetin az performansın yüksek olması gereken durumlarda Port Trunkink yada asıl adı ile Link Agregation kullanılır. Bu yapıda birden fazla WIFI linkl First Interval Zone ları birbirleri ile çakışmıyacak şekilde bağlanır ve hepsi Trunk sistemine dahil edilir. Yine Airlive Marka 8 Port Port Turnkin özelliği olan switchleri öneririm.
Ner marka alırsan al, aman diyeyim Mikrotik ürünlerinden uzak dur.
400 Metrede halen çalıştırmak için uğraşıyoruz.
Hizmet aldığın yer çok önemli, marka seç, benim gibi üzülme.
Merhaba,
Bridgewave'in 80 GHz üzerinde çalışan sistemleri bulunmakta, bu frekans bandında özel bir izin almaya gerek kalmamaktadır ancak cihaz fiyatları yüksek gelebilir.
"Bridgewave'in 80 GHz" gerçekten bu frekans hızını destekledikleri doğru sanırım ama mesafe olarak 1.5 km ve 128 Mbit demişler bu biraz garip geldi bana.
ben 10 kmlik olan versiyonları incelemiştim FE80XU modeli 10 km'de 100 mbit iletebiliyordu
Zaten bu denli yüksek bir frekansta okadar mesafede o datayı iletebilmesi lazım, ama ben datasheet lerine baktım 1.5 Km demiş o nedenle şaşırdım.
redline cihazlarını incele ben eski işyerinde 10 yıl kullandım 18 km de buzman kadar hiç bir problem yaşatmedı kur ve unut.
Damar Bey,
Meraktan soruyorum, 10 yıl önceki kullandığınız WIFI standardı neydi acaba ?
Sorun Wifi standartı degil konuyu takip ettigm kadarı ile sorun başlıgı (2 şirket arası kablosuz bağlantı. Kuşbakışı mesafe 30 km) benim kullandıgım ürünün data shete sitesinden oldugu gibi kopyaladım.bu ürün wifi degil.bu ürün üretimde omaya bilir fakat başka ürünleride var firmanın.
Redline AN-50
Redline AN-50 High Speed Pt-to-Pt bridge
The Redline AN-50 is a point-to-point and multi-point fixed broadband wireless system utilizing advanced orthogonal frequency division multiplexing (OFDM) technology. Redline's distinctive OFDM approach - along with other sophisticated features - helps to overcome the many performance limitations plaguing current first-generation wireless broadband equipment as well as second-generation platforms using alternative technologies. The AN-50 is configurable to operate as a high-speed point-to-point link or as a point-to-multipoint system. Redline provides the industry's first true low-cost and scalable multi-service platform to support both wireless backhaul and access functions from a common equipment infrastructure and management system. The AN-50 functions at up to 72 Mbps over the air (48 Mbps sustained ethernet rate) and operates in the license-exempt band of 5.8 GHz. The AN-50 boasts patented technologies to address potential inter-cell interference issues. The AN-50 also introduces dynamic adaptive modulation in both upstream and downstream directions, automatically selecting BPSK, QPSK, 16 or 64 QAM, depending on propagation conditions. This maximizes spectral efficiency and hence revenue potential for a given deployment scenario. Several AN-50 antenna options support ranges beyond 50 miles (80 km).
Key Highlights Point-to-Point standard configuration Point-to-Multipoint optional upgrade 5.8 GHz (ISM Band) Over-the-air rates of up to 72 Mbps Sustained Ethernet rate of up to 48 Mbps Range capability beyond 50 miles (80 km) Ethernet bridge 10/100 BaseT interface Intuitive management system Over-the-air 64-bit encryption
Merhabalar,
Yok benim merak ettiğim 10 yıl önce bu firma hangi wifi standardı ile bunu yapmış, yani 10 yıl gibi bir süredir böyle bir teknoloji var ve kullanılmıyor ki gerçekten garip. Ha adamlar zaten bu işi 5.8 GHZ hızında yapıyor ki bu cihaz zaten Türkiyede kullanılmaz durumda. 802.11a standardı ile 5.8Ghz hızında zaten yapılabilir birşey lakin Türkiyede 2.4Ghz banzdı üzeri kullanımı yasal değil ve gerçekten satıcı ve kullanıcı için ağır para cezaları var. 2.4Ghz hızında yüksek veri transferi için 802.11n ve 802.11g kullanılmalıdır bu iki sisteminde 2.4Ghz bandında çalışan sistemleri mevcut fakat mesafe artarsa bu seferde antenleri güçlendirmek lazım.