Forum

VPN Bağlantı proble...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN Bağlantı problemi.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
557 Görüntüleme
(@HakanUgurlu)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar şirketimizde dışarıdan gelen bağlantıları karşılayacak bir VPN serverımız var. VPN'i Windows 2008 Standart üzerinde kurduk. Sorunumuz ise şu şu şekilde.

Dışardan VPN servera bağlanan kullanıcılar bağlı oldukları halde hiç bir müdehalede bulunamıyorlar. Çünkü sözde bağlı olan kişi network özelliklerinden status'e baktığında gelen veri paketi büyüklüğü sürekli artarken giden veri paketi alanı ya "0" da kalıyor yada çok az ilerliyor. Daha öncede aynı sorunu Windows 2003 Serverda yaşıyorduk. Sorunu Vpn bağlantısını kopartıp tekrar connect olarak geçici olarak çözüyorduk. Fakat Windows 2008 server üzerine VPN kurtuktan sonra disconnect/connect ile de bağlantıyı stabil hale getiremez olduk..

 
Gönderildi : 29/06/2009 18:48

(@UgurSALMASUR)
Gönderiler: 163
Estimable Member
 

Vpn yapılandırırken  vermiş olduğun policy leri uzaktaki client karşılamıyor olabilir.vpn policylerine göz atmayı ve client ın bu policylere uyduğunu kontrol edermisin. 

 
Gönderildi : 10/07/2009 12:08

(@Fyndhern)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Belirtmemişsiniz ancak zannedersem ISA 2006 üzerinden vpn bağlantı sağlıyorsunuz.

Eğer böyle ise bu çok klasik bir problem, bu hususda genellikle yapılan hata networklerin doğru ayarlanmamış olmasıdır. 

VPN ile bağlanan clientların dhcp den aldıkları ip adreslernin yerel ağa  erişimi olup olmadığını kontrol edin. Yani bir kural oluşturun ve şuna benzer olsun

allow - vpn bulutu -> internal

 
Gönderildi : 20/07/2009 20:33

Paylaş: