Forum

Asus Zenfone 2 Ayrı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Asus Zenfone 2 Ayrıntılı İnceleme: 4 GB Ram 13 MP Kamera ve Daha Fazlası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
687 Görüntüleme
(@abdulkadirturan)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 
Asus un yakın zamanda Türkiye’ de tanıtımını yapmayı planladığı [B]Zenfone 2[/B] modelini sizler için ayrıntılı olarak inceledim. Bazı dostlarım aracılığıyla bana ulaşan telefonu elimden geldiğince  Birçok kullanıcı tarafından beklenen yeni model beraberinde birçok soruyu da getiriyor. Örneğin Türkiye satış fiyatı ne olacak gibi bir soru birçok kişi tarafından merak ediliyor. Türkiye’ de satışa sunulmadan önce elime ulaşan bu modeli sizler için detaylı şekilde inceledim. İncelemem boyunca tarafsız şekilde davranıp akıllı telefonun artı (+) ve eksilerini (-) açıklamaya çalıştım. Amacım kullanıcının telefonu almadan önce telefon hakkında fikir sahibi olmasıdır. İnceleme yazısını daha anlaşılır olması için başlıklar altında toplamaya çalıştım. İnceleme yazısını okuduktan sonra değerli yorumlarınızla bu incelemeyi zenginleştirebilirsiniz.
[B]Kutu Açılışı[/B]
[B]Tasarım[/B]
Asus Zenfone 2 önceki modeli olan Zenfone 5’ ten kalan tasarım felsefesini “birkaç değişiklik dışında” korumuş diyebiliriz. Önceki modelinin arka yüzeyi daha kavisli olduğunun altını çizmek isterim zira bu modelin arka yüzeyi daha düz duruyor. Arka yüzeyinin böyle olması önceki modele göre daha iyi bir tutuş deneyimi sağlıyor. Telefon birçok amiral gemiye göre daha ağır ve kalın olmasına rağmen birçok orta sınıf akıllı telefondan daha rahat ve kompakt bir tasarıma sahip. Bu tasarım ile elinizi yormadan kullanabilmenizi sağlıyor. Zenfone 2’nin ekran boyutu 5,5 inç olsa da rahat kullanımı sayesinde size bir phablet deneyimi yaşatmıyor. Bildiğiniz gibi üreticiler tablet ve telefon arasında bulunan phablet modelleri tasarlamıştı ve daha çok tablet havasına hâkimdi cihazlar. Ben phablet modelleri için “taşınamayan akıllı telefonlar” diyorum çünkü gerçekten taşınacak gibi değiller. Konuyu biraz dağıttım sanki! Dediğim gibi 5,5 inç ekran boyutuna rağmen sizlere iyi bir deneyim sunuyor.
Telefon hala plastik olsa da çıkarılabilir arka kapağı ve fırçalanmış alüminyum görünüme sahip tasarım sizi ikna etmeye yetiyor. Arka kapağın çıkarılabilir olması avantaj olmakla beraber dileyen diğer üreticilerin ürettiği kapakları kullanabilir. Aslında fırçalanmış alüminyum görünümü yerine gerçek metalden üretilen arka kapaklar üretmek bir üretici için iyi bir kazanç olacaktır. Bu arada Zenfone 2 için özel olarak üretilen aksesuarların da olduğunu belirtmek isterim. Daha iyi bir ses deneyimi sunan kulaklıklar, taşınabilir güç kaynağı (birden fazla çeşit)  gibi aksesuarlar bunlardan sadece birkaç tanesi.
Arka kapağı çıkardığınızda 2 adet sim yuvası ile SD kart yuvası karşılaşıyorsunuz. Zenfone 2, LTE bağlantısı ile 150 Mbps kadar veri iletimine olanak sağlıyor. Zenfone 2’nin SD kart yuvası 64 gb’ ta kadar kart desteği sağlıyor. Şu an ki model 32 gb dâhili depolama alanına sahip ve bu depolama alanının 25,53 gb depolama bölümü kullanılabiliyor. Arka kapağın çıkarılabilir olmasına rağmen pili maalesef çıkarılamıyor. (Önceki modelde de aynı şekilde idi)
Zenfone 5’in ön yüzüne baktığımız zaman alt kısımda 3 adet kapasitif tuşun olduğunu görürsünüz bir alt modelinde olduğu gibi bu tuşlar karanlık ortamlarda kullanım zorluğuna yol açıyor. Gerçi telefona alıştığınız zaman artık sorun olmasa da yeni seride ışıklı olmasını bekliyorduk. (Zenfone 5’i ilk kullandığım zaman bu tuşlar neden ışıksız diye çok kafa yormuştum. Çözüm olarak tuşların neondan yapılmasını bulmuştum. Keşke Asus’ a iletseymişim:)Gezinti düğmelerinin kullanımı son derece kolay ve hassas.
Zenfone 5’te ilk göze çarpan en önemli detay şüphesiz ses tuşlarının arka tarafa alınmasıdır. (LG’nin G2 modelinde olduğu gibi) Zenfone 2’nin ses tuşları arkada olmasına rağmen LG’den daha kullanışlı geldi bana, çünkü LG’nin güç tuşu ses tuşları arasına sıkıştığı için kullanımı zorlaştırıyordu. Asus Zenfone 2’de güç tuşu cihazın en üstte orta tarafa konumlandırılmış. Telefonu tek elle kullanınca güç tuşuna ulaşmak zor geldi bana, Asus’ta bunun farkında olduğu için olsa gerek LG’de olduğu gibi ekranı açmak için çift dokunma özelliğini dâhil etmiş. Kulaklık girişi güç tuşunun hemen yanına konulmuş. USB girişi de cihazın alt kısmında orta tarafta bulunuyor. Asus Zenfone 2' de çift sim kart desteği bulunuyor. İsterseniz aaynı anda iki sim kartı kullanabilirsiniz.
[B]Ekran[/B]
Zenfone 2 Full HD (1920x1080) çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip. Bu ekran 403 ppi yoğunlukta. Ekran Corning Gorilla Glass 3 Clarity ile korunmaktadır. Oldukça iyi kontrasta sahip. Renk yoğunluğu sizi memnun edecektir. Ayrıca görüş açıları çok iyi denebilir. Ekrana uzun süre bakan bir kullanıcı iseniz size tavsiyem okuma modunu açarak kullanın telefonu. Uzun süre okuma modunda kullanınca gözlerimin diğer akıllı telefonlara nazaran fazla zarar görmediğini hissettim.  Buradan sizlere bir ayrıntıdan bahsedeyim, bildiğiniz gibi Zenfone 2’de diğer alt modeli gibi birden fazla seçenek sunuyor. Full HD ekranlı modeli dışında HD ekranlı modeli de mevcuttur. Bütçenize uygun olanı seçip kullanırsınız. Ekranını Samsung’un EMOLED ekranları ile karşılaştıracak olursak renklerin EMOLED ekranlar kadar canlı olmadığını söyleyebiliriz. Şu an da piyasada 2K ve 4K ekran teknolojisine sahip akıllı telefonlar olsa da Full HD piyasaya göre orta derece bir çözünürlük diyebiliriz. Ekran hakkında söyleyeceklerim bu kadar sizlerin de farkına varacağı detaylar olacaktır elbet.
[B]Kamera[/B]
Zenfone 2’nin kamera özellikleri üzeri üzerine biraz daha duracağım. Çünkü inceleme sonucunda dikkatimi çeken dikkat çekici ayrıntılara denk geldim. Yazım boyunca paylaşmaya çalışacağım. Asus Zenfone 2’nin arka kamera 13 megapiksel ve kameranın hemen altında flaş bulunmaktadır. Çektiğiniz görüntülerin renk tonları gerçeğe çok yakın diyebilirim.
Apple Iphone 6 ile çektiğim bir manzarayı Asus Zenfone 2 ile çekince aradaki farkı hemen görebildim. Zenfone 2’nin ortam ışıkları az olmasına rağmen çektiği fotoğraf Iphone 6’ya göre muazzamdı. Daha önceki Zenfone modelini kullanan arkadaşlar varsa PixelMaster teknolojisi hakkında bilgi sahibidirler. Bu teknoloji ile düşük ortam ışığında net fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu teknoloji ile fotoğraflar eşsiz bir özelliğe sahip oluyor. Bunu bizzat çektiğim fotoğrafta görünce bahsedildiği kadar varmış demeyi ihmal etmedim. Ön kamera 5 megapiksel çözünürlüğü sahip. Bu kamera ile özçekimlerinizi (Selfie) net yakalayabilirsiniz. Ön Kamera ile 4128x3096 çözünürlüğe sahip fotoğraflar yakalayabilir, Full HD (1080p) çözünürlükte video çekebilirsiniz.
[B]Performans[/B]
Asus ve Intel arasında gerçekten sıkı sıkıya bir ilişki var. Asus’un akıllı telefonlarının gücünü aldığı işlemcilerin Intel tabanlı olması ortaya performans yönünden mükemmel sonuçlar çıkarmış. İncelediğim modelde Intel Atom Z3580 adlı işlemci bulunuyor. Bu işlemci 2,3 GHz hıza sahip. İşlemci aynı zamanda 64 bit mimariye sahip. Bu model 4 gb ram ile dünyada ilk olma özelliğinde. Zaten haberlere bu denli konu olmasında ki en önemli faktör 4 gb ram bulunduran ilk akıllı telefon olmasından dolayıydı. Her ne kadar 4 gb ram olsa da size tavsiyem dar gelirli bir ailede yaşıyorsanız Zenfone 2’nin 2 gb ramli modelini almak yine işinizi görecektir. 4 gb ram oyunlarda çok iyi sonuçlar veriyor, zaten kısa süre içinde çektiğim oyun videolarını yükleyip sizinle paylaşmaya çalışacağım. Performans yönünden eksiksiz diyebilirim. Geniş bir pil testine tabi tutmadım henüz, bataryası 3000 mAh ve size 1 gün yetebilir düzeyde. Daha fazla olacağını zannetmiyorum çünkü Full HD ekran, 4 gb ram ve İşlemci birleştiğinde tüketim doğal olarak yüksek olacaktır. Hatta bazı kullanıcılara bir gün bile yetmeyebilir. Aşağıdaki fotoğraflarda AnTuTu Bechmark sonuçlarını inceleyebilirsiniz.
[IMG] [/IMG]
[IMG] [/IMG]
[B]Yazılım[/B]
Zenfone 2 Android 5.0 Lolipop işletim sistemine sahip olarak size ulaşıyor. Bu işletim sistemi Asus’un kendi arayüzü olan ZenUI ile çalışmaktadır. ZenUI arayüzü Google Play Market’te bulunan arayüz uygulamalarının sahip olduğu birçok özelliği barındırıyor. Bunlara simgeleri değiştirmek, yazı fontunu değiştirmek, kaydırma şeklini değiştirmek, klasör arayüzünü, araç çubuğu saydamlığını değiştirmek gibisinden örnek olarak verilebilir. Çocuk modu ile çocukların telefona erişimini kısıtlayabilirsiniz. Zenfone 2’nin ekranına çift tıklayıp açıp kapatabilirsiniz. Bu özellik güç tuşunun üstte ortada olmasından dolayı çok iyi düşünülmüş.
[IMG] [/IMG]
[IMG] [/IMG]
[B]Görünüm ve Kılıf Özellikleri[/B]
[B]Zenfone 2[/B] tanıtıldığı zaman beraberinde yeni aksesuarlar da tanıtıldı. Bunlardan biri de yeni kılıfı, bu kılıf Asus’un uygulamaları ile birleştiği zaman ortaya işlevselliği arttıran özellikler çıkıyor. Bu kılıf ile size sunulan işlevleri şöyle sıralayabilirim:
•  Hava Görünümü: mevcut hava koşulları görme
•  Kamera Kontrolleri: Kapağını açmaya gerek kalmadan fotoğraf çekme
•  Müzik Kontrolleri: Müzik oynatma
•  Fener: El fenerini açma
•  Değişim Modu: Uçak modu ve telefon modlarını değiştirmek, Titreşim Rahatsız Etmeyin ve Sessiz
•  Bildirimleri kontrol etme
•  Saat
[B]Genel Sonuç[/B]
Asus, Zenfone 2 ile düşük maliyetli akıllı telefonların üst düzey akıllı telefonlara meydan okuyabileceğini kanıtladığını söyleyebilirim. Benim incelemesini yaptığım Zenfone 2 modeli serinin üst düzey modeli idi. Full HD ekran, ergonomik kullanım, oldukça iyi bir kamera uygun fiyat ile birleştiğinde kullanıcılara çok cazip bir model olacağını düşünüyorum.
[IMG] [/IMG]
Zenfone 2’nin düşük bütçeye sahip insanlar için çok iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Özelliklerini ve fiyatını göz önüne aldığım Zenfone 2’nin alt modeli gibi satış rekorları kıracağını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Zenfone 5’te de epey stok problemi yaşanmıştı. Dileriz ülkemizde uygun fiyat ile giriş yapar, fiyatı hakkında henüz bir bilgiye sahip değilim, dolarda yükseldiği için bunu tahmin etmek epey zor. İnceleme de sizlere Asus Zenfone 2’nin özelliklerini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Kafanıza takılan bir yer olursa ya da sormak istediğiniz bir konu olursa konuya yorum atabilirsiniz. Başka bir inceleme de görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.
 
Gönderildi : 07/06/2015 06:17

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1658
Noble Member
 

Arkadaş bekliyor. Bir türlü TR'ye gelemedi. Telefon eskidi daha Türkiye'ye gelecek. Umudunu kesti ;-). Başka modellere bakıyor.

 
Gönderildi : 08/06/2015 16:17

Paylaş: