Forum

XAMPP Kurulu Win Xp...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

XAMPP Kurulu Win Xp Pro'ya Native PHP mail Desteği?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
415 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar. XP Pro kurulu bir PC de XAMPP mevcut.Bu sunucuda Wordpress blog yayınlanıyor, İletişim formunda Native PHP mail()  desteği gerekiyor (CFORMS) için. Şöyle bir hata veriyor script :

cforms un SMTP mail serverı kullanabilmesi, sağlıklı çalışabilmesi ve ayarlanabilmesi için web hostinginizin native PHP mail() desteklemesi gerekmektedir.

Native PHP mail'i XP Pro'ya XAMPP'ye entegre olacak şekilde nasıl kurabilirim? Ayrıca ben XAMPP ile birlikte çalışabilen tüm mail bileşenlerini sistemime kurmak istiyorum ?

Yorumlarınız için şimdiden tşk.

 
Gönderildi : 01/01/2009 21:12

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

PHP ini içersinde


SMTP = localhost
smtp_port = 25

Windows XP üzerinde SMTP var mı hatırlamıyorum. MCSE işleri ile uğraşmayalı uzun zaman oldu. Buna Windows konusunda uzman olan arkadaşlar cevap verecektir.

Ancak netten okuduğum kadarı ile XAMPP ile beraber Mercury Mail Server diye birşey geliyor. Onu bir incelersen iyi olur..Çünkü PHP mail fonksiyonu normalde Linux üzerindeli sendmail i kullanılır. Ancak senmail yoksa PHP kodları ile mesaj gönderme işini POP yada IMAP üzerinden yapabilirsin. Bununla ilgili nette birço kod var...

Kolay gele 

 

 
Gönderildi : 02/01/2009 23:27

Paylaş: