Forum
Bende dahil olmak üzere çevremdeki birçok insan Windows Media Player' ı zorunlu kalmadıkça kullanmak istemez. Kullanmayanlar için Media Player'ın diğer oynatıcılara karşı eksiklerinin bulunması kullanmama eğilimine etkenmidir bilemem ama benim kullanmama sebebim tamamen bununla alakalı. Benim gibi tercihini farklı ounatıcılardan yana kullanmak isteyenler için:
1. VLC Media Player
Benim için VLC varolan en iyi medya playerlardan bir tanesi. Bilgisayarı yormaması ve bence en büyük özelliği neredeyse tüm video formatlarını sorunsuz oynatabilmesi tercih sebebidir.Ayrıca hiçbir eklentiye gerek duymadan DVD leride sorunsuz oynatabilir.Skin konusunda da oldukça büyük bir kütüphaneye sahip olan VLC Media Player' rın Mac, Windows ve Linux sürümlerini ücretsiz olarak temin etmeniz mümkün.
2. Media Jukebox
Media Jukebox; CD kalitesinde ayırma yapabilen; MP3 ve WMA’ ya kodlama sağlayan; Müzik ve video dosyalarını grup, sanatçı, albüm, şarkı listesi ve kategoriye göre düzenlememizi sağlayan; Web radyo istasyonlarının canlı yayınlarını dinlememize olanak sağlayan; IPOD bağlantısı ve müzik store lara bağlanabilme gibi özellikleri üzerinde barındıran bir medya stüdyosudur.
3. Songbird
Mozilla tarafından yapılmış ve açık kaynak kodlu olması otomatikman Songbird kişileştirilebilecek medya oynatıcılardan birisi haline gelmiştir.Kendinize özel hatta tamamen size özel bir medya oynatıcısı tercihiniz olacaksa bu tercihinizi Songbird by Mozilla olarak kullanabilirsiniz. Ek olarak programın Windows, Linux ve Mac desteği de bulunmaktadır
4. Winamp
Winamp için söylenecek fazla bir şey yok sanırım. Bilgisayarı olan herkez en azından bir kez PC sine Winap' ı kurmuştur. Günümüzden geçmişe doğru bir yolculuğa çıktığımızda Winamp'ın başlarda her bilgisayarın bir köşesinde kesinlikle bulunan bir programken zamanla popülerliğini yitirdiğini düşünüyorum. Güvenlik açıklarının ele alınarak geliştirilen ve yeniden dizayn edilen"Bento" skin'inin eklenmiş olması; iPod ve benzeri taşınabilir müzik aygıtlarına sağlanan desteğin arttırılmış olması ve sadece müzik değil aynı zamanda medya oynatıcısı olması programın öne çıkan özellikleri
5. KMPlayer
Birçok video formatına destek veren, hem bilgisayarda yüklü codecleri kullanabilen hem de kendi içerisinde codec bileşenlerini barındıran, altyazı ve screenshot alabilme özellikleri bulunan KMPlayer en çok kullanılan ücretsiz medya oynatıcıları arasına girmeyi başardı.KMPlayer hem bu özellikleriyle hemde FLV, Google Video, 3GP, MKV gibi çok uç noktalarda yer alan video formatlarına bile destek vermesi, ücretsiz olması ve içerdiği özelliklerin genişliği ile her bilgisayar kullanıcısının tercih edebileceği bir oynatıcı
6.BsPlayer
İyi bir alternatif olabilecek bu program için "benzerlerinden çok daha hızlı ve profesyonel" yorumları yapılmaktadır. Bu yorumların sebebi; DVD dahil neredeyse okuyamadığı medya biçimi bulunmaması, alt yazı desteği ve çoklu hoparlör kipi bulunması, kullanımda veya indirilmekte olan dosyaları da oynatabilmesi ve Winamp eklentilerini de kullanabilmesi gibi özellikleri barındırması diye düşünüyorum.
Ekleme yapayım hemen
K-Lite Codec Pack Ortam Oynatıcı Dünyasında güçlü bir paketle gelen bir program tavsiye ederim
Ekleme için teşekkür ederim.K-Lite tı duymuştum ama ben hiç kullanmadım. Yukarıdada dediğim gibi genelde VLC Media Player'ı kullanıyorum. Ekleme yapacak diğer arkadaşlarımız da varsa programın kısa açıklaması ve niçin tercih ettiklerinide kısaca yazarlarsa güzel bir arşiv olacak gibi.
Teşekkürler