Forum
Bir müşterimde Juniper 'in NS5GT ADSL modelini kullanıyorum. Cihaz 'ın hardware versiyonu : 1010(0) , Firmware versiyonu : 5.4.0r3a.0
Domain yapısı kullanıyorum. Domain yapısında DHCP varsa Server üzerinde olması gerekir evet ama vakt-i zamanında Juniper üzerinde kurulmuş. Kullanıcılar (36 üzeri) için tek tek trust adresler tanımlanmış. Bu adresler ile çekiştli grouplar oluşturularak internet erişimi için yetkilendirme yapılmış. DHCP Juniper üzerinde ayarları gayet düzgün yapılandırıldı. Fakat belli bir süre sonra paylaşımlara erişimde sıkıntılar doğmaya başlayınca incelemem üzerinde Juniper 'in dağattığı değerlerden 1. DNS server ip 'si yerine 2. DNS olan dış DNS adresi olmuş. 1. DNS 'de 2. DNS 'de 193.192.98.8 . Tekrardan düzeltip save ettim. Juniper 'i save sonrası restart ettim (web arayüzünden). Belli bir süre sonra nasıl olduğu belli olmadan tekrardan 1. DNS 193.192.98.8 oluyor. 2. DNS 'i kaldırdım tek DNS olarak Server 'ın ip adresini gösterdim. Belli bir süre sonra yine aynı sorunla karşılaştım. Kullanıcılar DNS olarak 193.192.98.8 DNS 'ini aldıklarında iç networkte sorunlar yaşanıyor. Birtürlü üstesinden gelemedim. Evet DHCP 'yi Server 'a almak yada her kullanıcıya Manual ip adresi vermek belki sorunu çözecektir ama hem kullanıcının çok olması, hemde DHCP Server kullanmak isteyişimden dolayı şimdilik sorunu Juniper üzerinde çözebilmek istiyorum. DHCP değişir ve Server 'a alınırsa bu sefer Juniperdeki trust adres tanımlamalarını baştan yapmam gerekecek.
Nasıl yapsam etsem diye kös kös düşünüyorum. Sizce sorun nedir, Firmware update çözebilir mi ? (var olup olmadığını bilmiyorum.)
DHCP ayarlarında aşağıdaki yerdeki check box ı kaldırın
Update From | Upstream DHCP Client on Interface |
---|
Konu baya eski ama aynı sorun benim de başıma geldi. Sistemimiz 5 lokasyondan oluştuğu için her lokasyonda SSG5 Juniper bulunuyor. Hepsinde aynı sorun var. Dediğiniz gibi Update From
Upstream DHCP Client on Interface kaldırdım. Juniper i restart ettiğim zaman yine TTNet in DNS IP sini alıyor.
Merhaba ,
PPOE Profli'nin içinceki "Automatic Update of DHCP Servers' DNS Parameters " kutucuğundaki tik işaretini kaldırsanız , ISP tarafından size atanan otomatik DNS ip adreslerini almazsınız.