Forum
Merhaba,
Mevcut yapımızda önceden Server 2012 Hyper-v Cluster yapısı mevcuttu. Hyper-v host içerisinde yer alan bir sanal sunucu Network Usb Hub üzerinde bir doungle cihazına bağlanıyordu.
Yapımızı Windows Server 2019 Cluster üzerine çektiğimizde, sanal sunucunun Network Usb Hub üzerindeki Doungle bağlantısında sürekli kopmalar olduğunu gözlemledim.
Bir çok deneme yapmama rağmen sonunun çözümünü değerli arkadaşlarımında yardımı ile Hyper-v Hostlar üzerinde yer alan network kartlarındaki Nic Teaming mimarisinde buldum.
Hostlar üzerinde yer alan Nic Teaming mimarisinin özelliği varsayılan olarak Load Balancing Mode özelliği Dynamic olarak yapılandırılmıştı.
Hostlar üzerinde yer alan Nic Teaming mimarisinin Load Balancing Mode özelliği özelliğini Hyper-v port olarak değiştirdikten sonra sorun düzeldi.
Bu iki mimari arasındaki durum Microsoft tarafından aşağıdaki gibi açıklanmakta.
Load Balancing Mode / Dynamic : Dynamic ile giden yükler, TCP bağlantı noktalarının ve IP adreslerinin karma değerine göre dağıtılır. Dinamik mod aynı zamanda yükleri gerçek zamanlı olarak yeniden dengeler, böylece belirli bir giden akış ekip üyeleri arasında ileri ve geri hareket edebilir. Öte yandan, gelen yükler Hyper-V Port ile aynı şekilde dağıtılıyor. Özetle, Dinamik mod, hem Hash hem de Hyper-V Bağlantı Noktasının en iyi yönlerini kullanır ve en yüksek performans gösteren yük dengeleme modudur.
Bu moddaki giden yükler, akışkan konseptine bağlı olarak dinamik olarak dengelenir. İnsan konuşmasının, sözcüklerin ve cümlelerin sonunda doğal kopmalar olduğu gibi, TCP akışları da (TCP iletişim akışları) doğal olarak oluşan kopmalar da vardır. Bir TCP akışının bu iki kırılma arasında kalan kısmı akışçı olarak adlandırılır.
Dinamik mod algoritması, bir akış sınırının karşılaştığını tespit ettiğinde - örneğin TCP akışında yeterli uzunlukta bir kopma meydana geldiğinde - algoritma uygunsa akışı otomatik olarak başka bir ekip üyesine yeniden dengeler. Bazı durumlarda, algoritma periyodik olarak herhangi bir akış içermeyen akışları yeniden dengeleyebilir. Bu nedenle, TCP akışı ve ekip üyesi arasındaki yakınlık, dinamik dengeleme algoritması ekip üyelerinin iş yükünü dengelemek için çalıştığı zaman istediği zaman değişebilir.
Takım Switch Independent ile veya Switch Bağımlısı modlarından biriyle yapılandırılmış olsun, en iyi performans için Dinamik dağıtım modunu kullanmanız önerilir.
NIC Takımı'nın sadece iki takım üyesine sahip olması, Bağımsız Değişken modunda ve bir NIC aktif, diğeri Bekleme için yapılandırılmış etkin / Beklemede modu etkin olduğunda bu kuralın bir istisnası vardır. Bu NIC Ekibi yapılandırmasıyla, Adres Karma dağıtımı, Dinamik dağıtımdan biraz daha iyi performans sağlar.
Load Balancing Mode / Hyper-V Port : Hyper-V Bağlantı Noktası ile, Hyper-V ana bilgisayarlarında yapılandırılmış NIC Takımları VM'lere bağımsız MAC adresleri verir. VM'lerin MAC adresi veya Hyper-V anahtarına bağlı olan VM, ağ trafiğini NIC Ekibi üyeleri arasında paylaştırmak için kullanılabilir. VM'lerde oluşturduğunuz NIC Ekiplerini Hyper-V Port yük dengeleme moduyla yapılandıramazsınız. Bunun yerine, Adres Karma modunu kullanın.
Bitişik anahtar her zaman belirli bir MAC adresini bir bağlantı noktasında gördüğünden, anahtar, giriş yükünü (anahtardan ana bilgisayara gelen trafik) hedef MAC (VM MAC) adresini temel alan birden fazla bağlantıya dağıtır. Bu özellikle Sanal Makine Sıraları (VMQ'lar) kullanıldığında kullanışlıdır, çünkü trafiğin gelmesi beklenen belirli NIC'ye bir sıra yerleştirilebilir.
Ancak, ana bilgisayarın yalnızca birkaç VM'si varsa, bu mod dengeli bir dağıtım elde etmek için yeterince ayrıntılı olmayabilir. Bu mod her zaman tek bir VM'yi (yani, tek bir anahtar portundan gelen trafiği) tek bir arayüzde mevcut olan bant genişliğine sınırlar. NIC Teaming, kaynak MAC adresini kullanmak yerine tanımlayıcı olarak Hyper-V Sanal Anahtar Bağlantı Noktasını kullanır, çünkü bazı durumlarda bir VM bir anahtar bağlantı noktasında birden fazla MAC adresiyle yapılandırılabilir.
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.
Rıza hocam paylaşım için teşekkürler.
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Çok kıymetli bir bilgi.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************