Forum
Öncelikle herkeze iyi çalışmalar diliyorum ; File Server Olarak Kullandığım Srv 2008 r2 yüklü.
Sunucuyu hp JE009A (1910-48g) Switch'e 2 ethernetle bağlamak istiyorum ? sisteme 46 client dahildir ,95Mb/sn gibi bi hızla veri transferi yapabiliyoruz.
(Switch web arayüzünden trung - tagget yapamadım çözemedim , ayrıca yapmam gerekiyormu ,bunun yanısıra sunucudan yapmam gereken baska bi işlem varmı yardımcı olursanız çok sewinirim şuan 2x1G ethernet ile Switch'in 46-48 nolu portuna takılı)
Yapılmak istenen nedir? 2 etherneti de switche bağlayacaksınız switch üzerinden değil de sunucu ethernet kartı özelliklerinden team yapıp sunucu network hızını 2 Gbit hızına çıkartabilirsiniz.
Sorun cozuldu İntel network suruculerını detaylı yukleyerek o menuye ulaştım network kartlarını team yaptım. Fakat Paket alışverıslerıne baktıgımda bırını hıc kullanmadıgnı gordum bırını cektıgımde dıgerı devrede dıgerını cektıgımde otekı dewrwde olabılıyor hız 2 gbit gozukuyor tam anlamıyla test edemedım hız olarak. team kurulumunu load balance olarak dewam ettırdım umarım dogru yapmısımdır Yardım ıcın Cok tesekkur ederım.
network kartlarını team yapmak tek başına yeterli değil. siwtch üzerinde de lacp yapmanız gerekiyor. aksi takdirde limit arttırımı değil yalnızca failover sağlayabilirsiniz.
bahsettiğiniz switchle ilgili komutları bilmiyorsanız web arayüzünden tanımları yapabilirsiniz. tek dikkat etmeniz gereken nokta lacp aktive ettikten sonra eğer tüm portlarınız default vlan üzerinde değilse lacpli portunuzu vlanınıza untaggedlemelisiniz.
sunucudan vlan olusturmama gerek varmı acaba, switch web arayuzunde kaldım 46-48 portları lacp yaptım butun portlar aynı defauld vlan ustunde bunun dısnda yaratılan vlan yok zaten kaldım boyle ?
default vlanda bırakılmaması öneriliyor portların ama illa da bırakacaksanız işlem bitmiştir sanırım. bir agg tanımı göreceksiniz portlarda bu otomatik olarak default vlan üyesi oluyor.
kod konusunda yardımcı olabılırmısınız web den gercekten cok karısık ?
cihaza seri portla giriş yapın,
enable aktive ettiyseniz en yazın,
sonra conf t ile terminal konfig ekranına girin
"trunk a1-a2 trk1 lacp" komutunu yazın. bu komut a1 ve a2 portlarını trk1 adında trunklar ve modunu da lacp olarak ayarlar. lacp global tanım. bunu isterseniz trunk olarak da yapabilirsiniz.
default vlanda çalışmak istemezseniz
aynı conf t içinde "vlan10" yazarsanız yeni bir idsi 10 olan vlan oluşturursunuz. otomatikman vlan menüsüne girer.
vlan menüsünde "untagged a3-a24, trk1" yazarsanız 24 portlu switchin trk1 olarak aktive ettiğiniz iki portu, ve diğer tüm portları yeni vlan üyesi olurlar.
işleminiz bitince "wr mem" komutuyla yaptıklarınızı kaydedin. bunu unutursanız elektrik giderse konfig gider.