Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

VDS VPS Hosting

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
650 Görüntüleme
(@osmanustalar)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

VDS veya VPS almayı düşünüyorum. İçerisinde Server 2003 sistemi olacak. Yalnız aklıma takılan soru şu, bir panel lisansı satın almadan,

*Domain'lerimi manuel olarak ekleyip, çıkarmak istiyorum
*Maillerimi manual olarak açmak
*Ftp bağlantısı
*MSSQL'de database açıp kullanıcı tanımlama

Yapabiliyor muyum? Benim için sadece yeterli olan bunlar. Konuştuğum hosting firması, panel olmadan domain eklemenin mümkün olamayacağından bahsettiler.
Konu ile bilgisi olan arkadaşlar arıyorum...
Tşkler.

 
Gönderildi : 19/09/2011 18:34

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Panel olmadan bunu yapmak tabikide mümkün. Konuştuğunuz firma neden böyle bir şey söylemiş anlamadım. Her hangi bir firmadan VPS/yada VDS alara Remote erişimi ile tüm işlemlerinizi yapablirsiniz. Ayrıca bu tip bir işlemi panelsiz yapmam gereksiz kaynak kullanımını ve panel kaynaklı günvelik açıklarını engelleyecektir.

 
Gönderildi : 19/09/2011 19:19

(@osmanustalar)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Özgür bey ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Bu işlemleri manuel olarak yapabileceğimi anlatan bir döküman mevcut mudur?

ve sizin önereceğiniz bu konuda kaliteli bir firma var mı? 

http://www.ttnetdc.com /'ydi bana bu bilgiyi veren firma...

 

 
Gönderildi : 19/09/2011 19:40

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Bu hizmeti veren bir çok firma mevcut Markum.net Sadecehosting.com Natro.com bunların hepsi iyi firmalar. Daha önceden hiç web server kurmadıysanız Panel kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ama ben araştırıp öğrenirim derseniz Linux üzerinde apache server kurabilirsiniz windows üzerinde ise IIS server kulanabilirsiniz. Bir web server üzerinde bir çok işlem yapılabildiği için tek bir dökümandan buna ulaşmanız zor. FTP server kurmanız gerekiyor DNS kurmanız gerekiyor. Mailleriniz aynı sunucuda çalışacak sa Mail Serveride sizin kurmanız gerekecek. Plesk Panel tüm servisleri kendisi kuruyor. Eğer Linux bir server düşünüyorsanız işiniz birazdaha kolay çok fazla teknik bilginiz olmasada CPanel kurarak kullanmaya başlayabilirisiniz.

 
Gönderildi : 19/09/2011 20:00

(@osmanustalar)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Windows Server 2003'leri çok detaylı olarak kullanmasamda, firmaların muhasebe server'ları olarak kullanmışlığım var. Altyapıda bir sorun yaşıyacağımı sanmıyorum. Windows Server'a IIS + DNS + FTP Server + Mail Server kurmam sizce yeterli olacak mıdır?

 
Gönderildi : 19/09/2011 20:42

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Osman Bey ;

Muhasebe Sunucuları ile Hosting sunucuları birbirlerine benzetmek yanlış olur. Muhasebe yazılımları Local Area Network 'de çalışır , Hosting için kullanacağınız sunucular Wide Area Network'te buda demek oluyorki DNS ile iç içe olacaksınız. VDS Konusunda özel mesajla irtibata geçerseniz elimden geldiğince size yardım etmeye çalışırım.

Eğer panelsiz yapmak istiyorum diyorsanız.

Öncelikle sunucunuzda kullanacağınız protokoller için Portları açmanız gerekmekte bunlar başlıca 25 , 110 , 587 , 80 , 443 , 53 

Windows Server 2003 üzerine IIS kurduktan sonra eğer aynı sunucu üzerinde maillde kullanacaksanız birtanede mail sunucusu kurmanız gerekecek.Mail Enable tercih edebilirsiniz.Tüm bu işlemler bittikten sonra DNS Server ve FTP Server kurmanız gerekecektir. IIS ile gelen Microsoft FTP kullanmanızı öneririm.

Dns konusunda bilginiz yoksa bu işlemler arasında başarısız olma ihtimaliniz çok yüksek.

A , Ns , Mx , Cname , Spf kayıtlarını tek tek elle oluşturmanız gerekecek. Çıkabilecek sorunlarda çözebilmenizde bu açıdan size zamandan kaybettirecektir.

Size önerim hiç fantazi aramayın önce Panel ile başlayıp kendinizi biraz panel üzerinde geliştirdikten sonra istediğniiz sistemi test ederek öğrendikten sonra böyle bir sistemi kullanmaya başlayın.

Saygılarımla
Samet YILMAZ 

 
Gönderildi : 19/09/2011 21:18

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

MSSQL DE ÇALIŞTIRACAKSAN vds tavsiye ederim..  işletim sistemi olarak windows 2003 artik bu saatten sonra pek tavsiye etmem.. windows 2008 in web server işletim sistemini tavsiye ederim.. windows da her site icin ayri bir user açarsin.. iis tarafında hosting hesabi açarken olusturdugunuz useri girersin..

Ornek site ler c:/websites gibi klasorden calisicak.. ben bilgisayara mert adında user tanıttım userde sadece user group yetkisi olsun.. domain olarak asitem.com olsun..

c:/websites/asitem.com klasorune mert user için okuma izni verirsin... iis de de bu asitem.com içinde bu klasore yetki verirsin.. poool olarak default pool seçersin..

ms dns server ile gerekli dns kayıtları girersin.. filezilla ftp server ile ftp baglantisini yaparsin. mssql web editon en iadeli onlada sql hesaplarını vs açarsin olur biter..

Yanliz sitelerde dosya limiti trafik limiti gibi tanımları yapamazsin.. onun için panel kullanman lazim...

 
Gönderildi : 20/09/2011 02:09

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Windows Server 2003'leri çok detaylı olarak kullanmasamda, firmaların muhasebe server'ları olarak kullanmışlığım var. Altyapıda bir sorun yaşıyacağımı sanmıyorum. Windows Server'a IIS + DNS + FTP Server + Mail Server kurmam sizce yeterli olacak mıdır?

Bu ihtiyaçlarınıza göre değişir tabikide veritabanı ne olarak kullanacaksanız ona göre bir MySQL yada MsSQL server kurmanız gerekebilir.

 
Gönderildi : 20/09/2011 12:00

Paylaş: