Forum

hosting panelleri v...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hosting panelleri ve testler

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
480 Görüntüleme
(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
Konu başlatıcı
 

SLM Arkadaslar size sunucu üzerinde kullanılan hosting panelleri ve açıkları hakkında bilgi vericem..

Dünyanın en çok kullanılan ve tercih edilen plesk windows panel ile başlamak istiyorum... Plesk server exe, dll ve php arayüzü ile calismaktadır..

Plesk kurulımu yaptıktan sonra tüm hardikslere pleskin olusturduğu userleri otomatik olarak yetkilendiriyor.. plesk iis tarafınanda kendi pooleri ile web sitelerini yayınlıyor.. Plesk kullanacak arkadaşlarım web server 2008 r2 üzerinde kullanmalarını tavsiye ederim..

Cinlerin yazmiş olduğu asp.net script ile özellikle iis üzerindeki tüm sitelere erişim hakkına sahip oluyor.. ayrica regedit kayıtlarına vs erişimleri sagliyabiliyor.. ayrica .net tabanli kodlama ile kullanıcı yaratip uzak masaüstü tarafına erişim saglayabiliyorsun.. bunun için sunucu tarafında yetkilendirmeleri ve gereksiz servisleri kapatmanız olacaktır.. Ayrıca plesk cok gereksiz exe calistirdığı için sunucu tarafını da cok yoruyor diyebilirim.

2. Panel web site panel... Websitepanel basit bir dll ve .net kodlama ile iis üzerinde bir site gibi calismaktadr.. ayrica mssql veritabani kullanmaktadır.. Websitepanel önceleri dotnetpanel ismiyle lisansli bir panel oalrak sunulmaktadyı.. Daha sonraları microsoft ile yapılan anlaşmalar sonucunda microsoft bünyesine katıldı ve ismini websitepanel olarak  değiştirdiler.. bu değişim sonrasında lisans maliteyide ortadan kalktı. Bu panelde tek bir nokta göz önünde bulundurmak gerekiyor.. tüm ayarları panel üzerinde kendiniz konfig etmeniz gerekiyor.. Ornek mailenable bir mail server kurduktan sonra websitepanel üzerinde gerekli tanımları vs yapmanız gereklmekdir... Bu panelde herseyi kendiniz manual ayarladığınız için ayarları düzgün yaptiğınız vakit panel cok saglam calışmaktır.. Websitepanel üzerinden açılan her site için ayri bir iis hesabi açmaktadır ve bu iis hesabini gerekli web site dosyalarına yetkilendirmektedir. Cin virüsleri bu panelde pek fazla etkili olmuyor... Sadece .net tabanli yazilimiş cin virüsünü yiyen sitenin dosyalarıan ulaşiyorsun + bilgisayar adı gibi basit zarari olmayan bilgileri görüyorsun.. IIS sitelerini ve o sitelerin dosyalarını göremiyorsun... + Regedit kayıtlarına erişim sağlanmıyor..

3. Panel Hosting Contoroller panel bu panel tipki websitepanel gibi calisiyor.. bu panelin tek eksiği yedekleme sisteminin olmayışı ve tüm ayarları websitepanel gibi manual yapiliyor.. bu paneli kurduktan sonra hcadministror seklinde bir user olustuyor ve bu useri iis tarafına yetkilendiriyor.. Cin .net virüsleri iis userlerini listediğinde bu kullanıcın kullanıcı adı ve şifreyi görüyor.. bu sayade masaüstü erişim yapabiliyorsun.. Misal markum.net onceleri hostingcontroller panel kullanıyordu ve tüm sunucularına uzak masaüstü yaptığımızı soyleyebilirim.

4. Panel helm panel.. bu panel onceleri asp tabanli bir kodlamaya sahip bir paneldi.. alt yapisi , güvenliği, saglamlığı oldukta iyi bir panel oldugunu söyleyebilirim.. bu paneldede tüm gerekli ayarları manual yapiyorsun.. paralles firmasi bu panel satin aldiktan sonra .net tabanli geliştirmeye başladılar ve bu versiyonları cok berbat diyebiliriz.. görsellik olara pleske benzeyen ve kullanım olarak karma karışık bir panel.. Parallels firmasi satın aldktan sonra bu paneli kullanan bir cok arkadaşım başka alt yapılara geçtiler..

5.Enterix panel bu panel cizgi telekomunikasyon firmasi tarafından üretilen türkce ve ingilizce dile sahip bir panel.. kullanımı cok basit bir arayüze sahip.. bu paneli satin alan arkadaşların pek fazla beklentisi olmasın.. basit asp ile yazilmiş bir panel..  ilk versiyonlarında sql açıkları oldukca fazlaydı... simdiki versiyonlarında durum nedir açıkçası incelemedim.. enterix iis tarafında administrator açığı mevcut..

Diğer paneller hakkında bilgisi olan arkadaşlar deytaylı yazsınlar.. kisaca bilgi verdim... Benim tavsiyem web server 2008r2 üzerinde websitepanel kullanmanız olacaktır..

 
Gönderildi : 16/09/2011 02:31

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

paylaşım için teşekkürler...

 
Gönderildi : 16/09/2011 14:11

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Verdiğin bilgiler için teşekkürler eklemek istediğim bir şey var Markum.net web sunucularına dış networkten RDP erişimi yok panel açığı varsa panele girebilirsin ama RDP ile nasıl bağlandın merak ettim açıkçası.

 
Gönderildi : 20/09/2011 12:25

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
Konu başlatıcı
 

markum net rdp portunu degistirdiler sadece...  rdp erişimi açık.

iis6 tarafındaki açıktan yararlanarak regedit kayıtlarını okudum ve rdp portunu öğrendim..

tüm hosting sunucularini sanallaştırmışlar.. güvenlikleri sıfır firmanın...

 
Gönderildi : 20/09/2011 14:38

Paylaş: