Forum
Merhabalar ,
Birkaç sorum olacak.
-Powershell ile smb1 kapatıyorum.Get-SmbServerConfiguration ile drumuna baktığımda false olarak görünüyor ancak program ekle kaldırdan windows bileşenlerine baktıgımda smb 1.0/Cıfs file sharing Support check li görünüyor.Sizce nerede hata yapıyorum.
-Get-SmbServerConfiguration koutunu yazarak smb1 in durumunu windows 10 makinalarda görebiliyorum ancak Windows 7 de bu komut işe yaramıyor.Acaba windows 7 de Smb1 in durumunu nasıl görebilirim.
İyi Çalışmalar.
O shell win7 de işe yaramaz burada win7 için adımlar mevcut.
https://support.microsoft.com/en-us/help/2696547/how-to-enable-and-disable-smbv1-smbv2-and-smbv3-in-windows-and-windows
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba cevabınız için çok tşkler.
Evet o işlemleri yaptım.Grup policy ile win7 ve Win10 dağıtımı yaptım.Windows 10 da dediğim gibi kontrol edebiliyorum false olduğunu.Windows 7 de false olduğunu nasıl test edebilirim.Merak ettiğim bu açıkçası.
server ve workstation servis bağımlılıklarına baktığında smb 2 görürsün. Onun dışında;
sc.exe qc lanmanworkstation
(in command prompt)
Check "Dependencies"
: MRxSmbXX (XX=10:SMBv1, 20:SMBv2)
(on default setting, it shows MRxSmb10 and MRxSmb20)
Diğer genel bir yöntem;
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Ben policy uygulayıpkomutu uyguladığımda ;
TYPE=20 WIN32_SHARE_PROCESS
START TYPE=2 AUTO_START
ERROR_CONTROL=1 NORMAL
DEPENDENCIES =Bowser,MRxSmb20 ve NSI görünmekte.
Böyle mi olmalı ?
evet yanıt MRxSmb20 olarak dönmeli.
Çok tşkler yardımlarınız için.