Forum

EXchange203 backup ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

EXchange203 backup hakkında

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
505 Görüntüleme
(@aylinyildiz)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2003 backup-restore senaryosu calısyorum VMware de, anlayamadıgım konularda teorimi kuvvetlendirmek için sorunlarımı yazmak istiyorum.


1..Exchange in online yedegini aldım, komple Milboxstore ve PublicStore un. Sonra mailbox store u demount ettim, public store u demount etmemistim. Restore ederken Log, MailboxStore ve PublicStore u da sectim, restore tamamlanınca, Mailboxstor u mount etmeye calıstıgımda


"An internal processing error has occured. Try restarting the Exchange system
manager or the Microsoft Exchange Information Store service, or both.

ID No : C1041724
Exchange system manager.
"


hatası aldım, makaleler karıstırdım ve mesajda denilenleri yaptım ama mount olmadı. bunun sebebi restore yaparken PublicStore un demount olmaması mıdır?


Store ve Public Store özellklerinde This database can be overwritten by a restore secili olmak zorunda olan bir secenekmi?


2.Exchange database ini online backup alırken Mailboxstore ve Public Folder secimi yapıyoruz, bu durumda Transaction Log dosyaları da yedekleniyor mu? Ayrıca yedek mi almalıyız onları


3.Online Full backup aldıgımızda transaction log dosyasında database yazılmamsı data varsa  bunlar tedbir için hem database e , hem de backup ın icne yazılıyormu? Diğer backup türleri Differential, Incremential gibi backup türlerinde,  yazılıyormu

 
Gönderildi : 20/11/2008 17:33

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


1)Evet,Public Folder Store'u dismount etmediğinizden doalyı bu hata mesajını aldınız.Eğer aldığınız backup içerisindeki bütün her şeyin var olan database'in üzerine yazılmasını istiyorsanız overwrite seçeneğini seçmelisiniz.


2)Eğer Full backup aldıysanız Transaction Log dosyalarının backup'ıda alınmıştır.Backup ile ilgili daha fazsla bilgi için aşağıdaki makaleyi inceliyebilirsiniz.


http://www.computerperformance.co.uk/exchange2003/exchange2003_backup.htm


3)Bu soruyu anlamadım...:)

 
Gönderildi : 20/11/2008 18:11

(@aylinyildiz)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam biraz daha acayım konuyu pardon


ben şöyle okudum ve anladım Exchange database dosya yapısını, transaction log dosyalarına önce data yazılıyor, eger 5 mb lık log dosyası tam dolarsa yeni bir log dosyası olusuyor ve tamamen dolan 5 mblık log dosyasının içeriği o zaman database e yazılıyor eger dogru anladıysam.Yani database e yazılmayıp log dosyasındabekleyen veri olabilir mi?


Eğer olabilirse, Bu anlamda sorarsam


Online Full backup aldıgımızda transaction log dosyasından, asıl database e yazılmamış data varsa  bunlar tedbir için hem database e , hem de backup dosyasına yazılıyormu? Diğer backup türleri Differential, Incremential gibi backup türlerinde durum nedir?

 
Gönderildi : 20/11/2008 19:06

Paylaş: