Forum

Exchange 2010 autod...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 autodiscover sorunu

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
664 Görüntüleme
(@azadokcuoglu)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Eski sistemdeki sorunlar sebebi ile bütün serverları yeni bastan kurup, yeni bir sistem kurduk. Akabinde olusan bütün sorunları çözmüş olsamda, Exchange 2010 ile ilgili autodiscover sorununu çözemedim bir türlü. 

https://www.testexchangeconnectivity.com da outlook anywhere(rpc over http) testini manual olarak girip yapar isem sorun almıyorum. 

Fakat auto olarak test ettigimde autodiscover ile ilgili bircok hata alıyorum. 

Nedeni konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

 

İyi Günler 

 

 

 

 
Gönderildi : 11/08/2012 17:34

(@azadokcuoglu)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bu arada domain adı dc.aaa.local iken kullanıdıgımız mail adresleri [email protected]

Acıkcası bununla ilgili ve ben bu konnuda birseyi atlıyorum diye düsünüyorum. Baska bir ortamda yeni bir exchange daha kurdum sorunsuz calısıyor.

 

 
Gönderildi : 11/08/2012 17:41

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1424
Noble Member
 

dışarıdaki dns kayıtlarında bbb.com.tr için gerekli yönlendirmeler yapıldıysa local veya com farkı bir sorun olmamalıdır.

yani dns üzerindeki kayıtlar bbb.com.tr mx sorgusuna aldığı cevap olması gereken şekilde ise sorun olmaz.

autodiscover için de bir dns kaydı açtınız mı?

açmadıysanız rpc sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir.

bir de eğer siz bu denemeyi "ben neden outlook ayarlarını doğru yapmama rağmen dışardayken sunucuma bağlanamıyorlar" diye yaptıysanız sunucu adını mailsunucu.aaa.local olarak yapın. more settings sekmesi altındaki "http bağlantı" alanında mailsunucu.bbb.com olarak girmeniz yeterli.

 
Gönderildi : 12/08/2012 15:11

(@azadokcuoglu)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Efe Bey öncelikle cevap için tesekkur ederim, yazdıklarımı okuyunca cok karısık yazdıgımı farkettim. Bu konuda kusura bakmayın. 

https://www.testexchangeconnectivity.com ile exchange server ıma outlook anywhere (rpc over http)  testini yaptıgımda autodiscover ile ilgili hatalar alıyorum. Fakat outlook anywhere düzgün olarak calısıyor, yani sirket dısında ikende exchange ime outlook ile ulasabiliyorum.

Iphone uma bu hesabıma kurmak istedigimde bir turlu kuramadım onun üzerine www.testexchangeconnectivity.com kullnadım. Ve hala hicbirsekilde iphone uma bu hesabı kuramıyorum.

 

 
Gönderildi : 14/08/2012 20:51

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1424
Noble Member
 

estafurullah. yalnız testexchangeconnectivity sitesi üzerinde aldığınız hatalar tam olarak iphone çalışmama sebebi olmayabilir. kaldı ki siz outlook şirket dışından çalışıyor diyorsanız iphone içerisindeki yapı farklı protokollerle bağlanmıyor.

eğer outlook ile sorunsuz çalışıyorsanız site üzerindeki hata yüksek ihtimalle sertifika sorunudur. siz her ne kadar kendi ürettiğiniz sertifikaya güveniyor olsanız da microsoft buna güvenmiyor.

iphone üzerinde kullanıcı adı ve şifre ayarları sorun çıkarıyor olabilir. domain için lokal domain her neyse onu girin, kullanıcı adınızı da domain\user olarak girin. sorununuz devam ederse aldığınız hatayı tam paylaşırsanız daha yardımcı olunabilir.

 
Gönderildi : 14/08/2012 23:46

(@azadokcuoglu)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Efe Bey, 

 

Bu sorun öncelikli olmadıgı icin askıya almıstım. SSL Sertifika satın aldım fakat sorun devam ediyor. 

Soyledigim gibi cok öncelikli olmadıgı icin baska sorunlarla ugrasıyorum simdilik. 🙁

 

Azad Okcuoglu  

 
Gönderildi : 29/08/2012 17:48

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1424
Noble Member
 

tekrar merhaba,

şimdiki sorununuzla ilgili olarak siteden bir snapshot alıp gönderebilirmisiniz. sorunun tam olarak nerede olduğunu anlayalım.

 
Gönderildi : 03/09/2012 13:36

Paylaş: