Forum

Yeni accepted domai...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yeni accepted domain ile mail gönderememe sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
429 Görüntüleme
(@MehmetOzdemir)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;

Exchange 2010 kurulu yapıda domain1.com ile 10-15kullanıcı ve mail adresi çalışmakta,

 

bu yapıya sonradan ilave edilecek kullanıcılar var ve bunlaryeni bir domain olarak domain2.com u default olarak kullanmaları mail alıpgöndermeleri gerekiyor.

 

Mail almaları olayını şöyle yaptım.

 

Accepted domainlerin arasına domain2.com u Authoritative olarak ekledim.

 

Sonra kullanıcıların e-maillerine @domain2.com uzantılı mail eklenbilmesine izin veren bir policy oluşturdum.

 

Daha sonra yeni açtığım kullanıcıların %[email protected] e-mailleri arasına Ekle seçeneği ile örneğin [email protected] domainini ekledim. Artık bu e-maile atılan e-maileri alabiliyor. 

 

Fakat ana yapıda default domain domain1.com olduğu için (midir?) domain2.com ile mail atmalarını sağlayamadım. Eski domain1.com mailleri ile gönderiyor. E-mailleri arasında %[email protected] kalın yazılı olarak görünüyor  dolayısı ile bu varsayılan vehep bunla mail atıyor.

 

Kendimce eklediğim [email protected]u varsayılan yapabilirsem bunla atar diye düşündüm ama nasıl yapılır bulamadım ve dolayısıyla bu fikrim doğrumu test bile edemedim.

 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Selametle..

 
Gönderildi : 21/07/2011 16:41

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member

(@MehmetOzdemir)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hüseyin Bey;

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bu konulardaki bilgimin azlığından da olabilir ama cevabınızın içeriği tam sorumun cevabı değil.

Ben bunlarda belirtilen policy oluşturma işini zaten (yeni kullanıcılarıma @domain2.com uzantılı mail ilave edebilmek için) yaptım.

Amacım tüm eski kullanıcıların mailerini değiştirmek değil yeni ilave edeceim kullanıcılara, yeni eklediğim accepted domainle (domain2.com) mail vermek. Bunu başardım ama yeni (domain2.com) mailleri ile mail göndermelerini sağlayamadım. Eski @domain1.com uzantılı adresleri ile direkt mail atıyor.  

 

Tekrar teşekkürler.. 

 
Gönderildi : 21/07/2011 18:00

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba ,

Exchange  Management  Consol'da  Email adress policy'i düzenleyin  şimdi iki  adet domain var  domain1.com üzerinden mailler gidiyor sizde  domain2.com  üzerinden  atılmasını  istiyorsanız o  ekrandan domain2.com üzerine  tıklayıp Set as Reply  dediğiniz zaman bütün kullanıcılar  o domain üzerinden dışarıya  mail atıyor  olacaklar.

Şu şekilde de  bir  isteğiniz  olabilir  domain1.com ve domain2.com bunlar  iki  alan adınız  kullanıcınız  iki adet maile'de  bakması ve ayrı ayrı adreslerden  cevap yazması  gerekebilir atıyorum domain1'e  gelen maili  yine  domain1  cevaplasın  2 ye  gelenleri yine  2  cevaplasın  Exchange  yapısında mapi client ile normalde  set as reply seçilmiş domain cevaplar bunu  aşmak içim  için Exchange  üzerinden pop3  olarak  mailleri  kullandırmanız  gerekmektedir.

Örnek olarak exchange 2007 üzerinden size  bir  screenshot ekledim 2010 ile  hemen hemen aynılar umarım yardımcı  olur size.

[img] [/img]

 
Gönderildi : 21/07/2011 20:33

(@MehmetOzdemir)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar teşekkürler.

Cevabı forum haricinde bir arkadaştan buldum. Yazayım gerek duyanlar olabilir.

Kullanıcılara ilave e-mail ekleyebildiğimiz e-mail addresses sekmesinde en altta

[Automatically update e-mail addresses based on e-mail addresses policy] diye bir seçenek var, bu seçeneği devre dışı bırakıyoruz. Bu sayede  istediğimiz hesabı Set As Reply yapabiliyoruz.

Saygılarımla

 
Gönderildi : 22/07/2011 13:41

Paylaş: