Forum
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni işletim sistemi olan windows 7 üzerine yüklemiş olduğum office outlook 2007 üzerine exchange hesaımı eklemek istiyorum. Ancak "Eylem tamamlanamıyor. Microsoft Exchange bağlantısı yok. Bu eylemi tamamlamak için outlook çevirimiçi veya bağlı olmalıdır." hatası veriyor. Hata resmi aşağıdaki gibidir. Bu eylemi sıfırdan yüklemiş olduğum yeni windows 7 ve office 2007 de farklı bir kullanıcı ile denedim yine olmadı. Problemin ne olduğunu çözemedim. Yardımlarınızı rica ediyorum
Selamlar sistem hakkında biraz bilgi verirmisiniz.Fİrewall ip yapılandırması gibi.
Sistemimizde domain yapısı yok. Fortigate firewall bulunmaktadır. Exchange serveri sadece backaup ve ortak rehber işlemi için kullanıyoruz. Mail serverimiz yapımızda değildir.
merhabalar
exchange mutlaka active directory olan bir makina üzerinde çalışıyordur.
Windows 7'yi Exchange Serverın çalıştığı domaine dahil edip denermisiniz ilk başta. daha sonra domainden çıkarırsınız.
birde pop3 olarak bağlamayı denermisiniz ayrıca ip adresi yazmışsınız onun yerine exchange server adını yazdığınızda nasıl bir tepki veriyor?
kolay gelsin
merhabalar
exchange mutlaka active directory olan bir makina üzerinde çalışıyordur.
Windows 7'yi Exchange Serverın çalıştığı domaine dahil edip denermisiniz ilk başta. daha sonra domainden çıkarırsınız.
birde pop3 olarak bağlamayı denermisiniz ayrıca ip adresi yazmışsınız onun yerine exchange server adını yazdığınızda nasıl bir tepki veriyor?
kolay gelsin
Mumin hocam. domaine dahil etmek istiyorum ancak hata veriyor. Hata resmi aşağıdaki gibi. IP yerine serverin adını denemiştim ama aynı hatayı veriyor. POP3 olarak ta eklenemiyor. Ama herhangi bir xp işletim sistemi üzerinden bu işlemleri yapabiliyorum. 2 farklı windows 7 üzerinden farklı hesaplarla deniyorum olmuyor.
domain isminizi EXCHANGE değilde exchange.com yada suffix ne ise o şekilde yazıp denermisiniz.Eğer sonuç alamıyorsanız ilk önce bir dc yi pingleyin cevap varsa bir sonraki aşama olan dns'nizi check edin.
Şimdi Mumin Bey in de dediği Exchange için Domain ortamı mevcut olmalı.Siz Domain isminin ne olduğunu biliyorumusunuz.Atıyorum msft.local, bekir.com gibi.Kullanıcıyı bu domaine dahil etmeniz gerekiyor.Domain ismini bilmiyorsanız Exchange makinesinde bilgisayar özelliklerinden Bilgisayar ismi sekmesine girerek öğrenebilirsiniz.Burdaki DNS Suffix dediğimiz domain adını kullanmanız gerekiyor.Örneğin Client1.msft.local yazıyorsa.Siz msf.local`i alacaksınız burdan.
Akadaşlar exchange için domain ortamı mevcut. Domaine bağlanmak için exchange.local yazmıyoruz. sadece EXCHANGE yazıyoruz. Sonra kullanıcı adı ve şifre soruyor, giriyorum bir süre bekletiyor ve yukarıdaki hatayı veriyor. Yani domain ismini yazmada problem yok. Exchange servere ping atmada da problem yok. 1 ile 8 ms arası....Tekrarlıyorum windows xp işletim sisteminde her tülü bağlanabiliyoruz... Neden windows 7'de bağlanamıyoruz? Yani işletim sistemi uyumsuzluğu veya bir ayarımı var? Yada domain fonksiyon leveli 2000 den 2003 e mi yükseltmemiz gerekiyor?
Üst posttaki resimde, dnsi bulamadığından domaine dahil edemiyorsunuz.Client tarafında, dns adreslerini doğru girdiğinizden eminmisiniz.Ayrıca domaine almak için exchange.local yazılmalıdır, sadece exchange yazanız sizin netbios isminizdir.Ve isim çözümleme esnasında araya router girerse, router broadcastleri geçirmediğinden çözümleme olmayacaktırçDomaine alma işlemi domainadi.suffix yani exchange.local şeklinde olmalıdır.Ayrıca windows firewall servisini kapalı olduğuna emin olun.
Keyifli çalışmalar.
merhabalar
Exchange Server 2007 için Domain functional level en az 2000 native mod olması yeterlidir. yükseltme yapmanız birşey değiştirmez.
ip konfigürasyonunuzu gözden geçirirmisiniz.
olmazsa bir ara team ile bağlanıp bakalım.
kolay gelsin
Merhaba arkadaşlar,
Nasıl oldu bilmiyorum ama, dün akşam exchange serveri kapatmıştım. Bu sabah serveri açtığım, ve tekrardan denedim sonuç bağlandı. Sorunun kaynağını tespit ettikten sonra sizlerle paylaşırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
🙂 Servislerle alakalı bir durum olabilir. Geri bildirimi bekliyoruz.
sizin aldığınız hatayı bende alıyorum denemediğim yöntem kalmadı terminal server üzerinde hiçbir şekilde çalıştıramadım xp makinalarda adres eklerken sunucu adı değilde ip adresi yazınca zar zor ekleyebiliyoruz hesapları birkaç denemeden sonra fakat terminal server üzerinde hiçbir şekilde ekleyemiyorum terminal sunucumuz 2008,office 2007 yüklü,xp makinalardada office 2007 yüklü xp makinalarda outlookları açtığımızda domainde olmalarına rağmen kullanıcı adı parola soruyor,bazen şifreyi girince çalışıyor bazen açlışmıyor profili kaldırıyoruz tekrar ekliyoruz bir düzeliyor bir bozuluyor.Sistemde exchange 2007 yüklü hepsi tek makina üzerinde hyper_V kullanılarak yükledik toplamda 3 sunucu bulunmakta DC,Terminal server(domain member),Exchange 2007(domain member) ayrıca tüm kullanıcılar domain member.outlook /rpcdiag ile baktığım zaman sunucu adı ile ve fqdn ismi ile denemeler yapıyor fakat her ikisindede bağlantı kesildi diyor.OWA sorunsuz çalışıyor rpc over http ile denedim sonuç yine nafile ne yapabiliriz?
Ayrıca outlooku açmaya çalıştığımda exchange tarafında evet id:4625 olarak hata atıyor içerik aşağıdaki şekilde
Bir hesap oturum açamadı.
Konu:
Güvenlik Kimliği: SYSTEM
Hesap Adı: SRV3$
Hesap Etki Alanı: SRV
Oturum Açma Kimliği: 0x3e7
Oturum Türü: 3
Oturumu Açılamayan Hesap:
Güvenlik Kimliği: NULL SID
Hesap Adı: SRV3$
Hesap Etki Alanı:
Hata Bilgileri:
Hata Nedeni: Bilinmeyen kullanıcı adı veya yanlış parola.
Durum: 0xc000006d
Alt Durum: 0xc0000064
İşlem Bilgileri:
Çağıran İşlem Kimliği: 0x9b0
Çağıran İşlem Adı: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\Bin\Microsoft.Exchange.Search.ExSearch.exe
Ağ Bilgileri:
İş İstasyonu Adı: SRV3
Kaynak Ağ Adresi: -
Kaynak Bağlantı Noktası: -
Ayrıntılı Kimlik Doğrulama Bilgileri:
Oturum Açma İşlemi: Advapi
Kimlik Doğrulama Paketi: Negotiate
Aktarılan Hizmetler: -
Paket Adı (yalnızca NTLM): -
Anahtar Uzunluğu: 0
Bu olay bir oturum açma isteği başarısız olduğunda oluşturulur. Erişilmeye çalışılan bilgisayarda oluşturulur.
Konu alanları oturum açmayı isteyen yerel sistemdeki hesabı belirtir. Bu genellikle Sistemi hizmeti gibi bir hizmet ya da Winlogon.exe veya Services.exe gibi yerel bir işlemdir.
Oturum Türü alanı istenen oturum açma türünü gösterir. En yaygın türler 2 (etkileşimli) ve 3'tür (ağ).
İşlem Bilgileri alanları, sistemdeki hangi hesabın ve işlemin oturum açmayı istediğini gösterir.
Ağ Bilgileri alanları, bir uzaktan oturum açma isteğinin kaynağını gösterir. İş İstasyonu Adı her zaman yoktur ve bazı durumlarda boş olabilir.
Kimlik Doğrulama Bilgileri alanları bu oturum açma isteğine özel ayrıntılı bilgiler sağlar.
- Aktarılan Hizmetler, bu oturum açma isteğine katılan ara hizmetleri gösterir.
- Paket Adı, NTLM protokolleri arasında hangi alt protokolün kullanıldığını gösterir.
- Anahtar Uzunluğu, oluşturulan oturum anahtarının uzunluğunu gösterir. Oturum anahtarı istenmediyse bu 0 olur.
Ayrıca mapi bağlantısını test için aşağıdaki komutu çalıştırıyorum ve hata alıyorum
test-MAPIconnectivity -Monitoringcontext $true çıktısı aşağıdaki gibi
MailboxServer Database Result Latency(MS) Error
------------- -------- ------ ----------- -----
SRV3 Mailbox Database *FAILURE* Database is dismounted.
fakat managment konsoldan baktığımda database mount edilmiş şekilde ve kullanıcılar mail alıp verebilmekteler yapılabilece bişey varmı acaba?