Forum

Yazılım mı MCSE mi?
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazılım mı MCSE mi?

22 Yazılar
15 Üyeler
0 Reactions
1,007 Görüntüleme
(@volkankaraca)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar öncelikle bu siteyi bu siteyi buluduğuma çok sevindim gerçekten
faydalı bilbileri bizlerle paylaşıyorsunuz.Ben bilgisayar mühendisliği
öğrencisiyim
yaklaşık 10 aydır bilgeadam da yazılım eğitimi aldım fakat hocamızdan pek
memnun kalamadım dolayısıyla yazılımı tam olarak öğrenemedim bende hep
internet siteleri ve videolar olsun kendimi geliştirmeye başladım fakat
anladım ki bu ilerlemenin istediğim düzeyde olmadığını gördüm ve sistem
uzmanlığı eğitimleri almayı düşünüyorum ve sizce yazılımda devam mı edeyim yoksa 0 dan yeni bir alana mı yönleneyim gerçekten kararsız kaldım değerli IT yöneticilerinin
beni bu konuda ne yapmam gerektiğine dair tavsiyeler vermelerini rica
ediyorum ilginize teşekkürler....

 
Gönderildi : 19/03/2009 01:23

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Konuyla ilgili makale bile yazılabilir. Kodlayanı severler.

 
Gönderildi : 19/03/2009 01:35

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Merhabalar,


Bence hangi dalda uzmanlık kazanmak istiyorsanız, hangi branşı daha çok seviyorsanız onu tercih edin.Bende şuanda bir şirketin sistem yöneticisiyim ve benim burdaki çıkış kaynağım ilk olarak yazılımdı ve bilge adamda bir değerli hocam bana bu şekilde bir karar vermemi ve bu alanda devam etmem gerektiğini ikisinide yapmaya çalışırsam başarısız olacağımı birini yaparak o dalda uzman olmam gerektiği söyledi ve bende bu tavsiye üzerine kendi kendime bir karar verdim ve sistemci olarak uzmanlaşmaya yöneldim.


Burda tavsiyem size yeteneğiniz hangisine daha yatkınsa başarabileceğinize inandığınız dalda uzmanlaşmaktır.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 19/03/2009 02:22

(@volkankaraca)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

yanıtınıza teşekkür ederim ama sistem uzmanlığı hakkında hiç bir bilgim yok dolayısıyla bu alanda daha mı yetenekliyim bilmiyorum.Yani bir karar aşamasındayım ya tırmalayıp durduğum 1 yıllık yazılım geçmişimi bırakıcam ya da devam edicem + ve - yönlerini araştıryorum siz olsanız ne yapardınız??

 
Gönderildi : 19/03/2009 03:33

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9886
Illustrious Member
 

Merhaba,


Mademki yazılım üzerine eğitim ladınız ve geçmişniz var.Bence bunun üzerine yoğunlaşın.

 
Gönderildi : 19/03/2009 03:57

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Bence yazılımda devam edin.

 
Gönderildi : 19/03/2009 13:13

(@kenanbulbul)
Gönderiler: 85
Estimable Member
 

Yazılıma yoğunlaşın bence. 1 yılınızı heba etmeyin...

 
Gönderildi : 19/03/2009 13:31

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Hangisini merak ediyor,seviyor ve ilgi duyuyorsan onu yap.

 
Gönderildi : 19/03/2009 13:36

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

Kesinlikle yazılımdan vazgeçmemenizi öneririm. Bu sektörde yazılım her zaman lokomotif olmuştur. Hem maddi olarak hemde daha rahat olması sebebiyle yazılımdan ayrılmayın derim. Ayrıca kurslar yada araştırmalarla öğrenmeniz zordur. Uzun yılların tecrübesi ile söylüyorum. EN kısa sürede orta halli bir projeye başlamanız ve bitirmenizi öneririm ancak ozaman öğrenmiş olacaksınız.

 
Gönderildi : 19/03/2009 13:43

(@onurserhatuygur)
Gönderiler: 129
Estimable Member
 

Türkiye şartlarında sistem üzerine gidersen gelicek 10 yılını heba edersin

 Türkiye şartlarında yazılıma devam edersende gelicek 10 yılını kurtarırsın

Avrupada Abd de devam etmek istersende her ikiside seni 10 yıl kurtarır

 
Gönderildi : 19/03/2009 17:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


yüreğin ne diyorsa onu yap. en iyisi bu.


her iki alanın birbirleriyle iç içe olmasına rağmen her ikisinin de stresi çalışması biribirinden farklıdır.


yüreğiniz sistem diyorsa eğer bir yıl yazılım eğitimi kayıp değildir aslında tam tersine sismteci için büyük bir avantajdır.


her sistemciden mutlaka az biraz da yazılım bilgisi isterler o yüzden bunu bir kayıp olarak düşünmeyin.


sistem alanında da yazılım alanında da iş bulursunuz o konuda rahat olun.


ancak benim size yukarıdaki söylediklerimden daha önemli bir önerim var:


OKUDUĞUNUZ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜ BAŞARIYLA TAMAMLAYIN.


tek önerim size budur. ondan sonrasını merak etmeyin.


malesef ülkemizde büyük kurumların hemen hemen hepsi etikete bakıyor ilk aşamada ve siz bu aldığınız Bilgisayar Mühendisi Diploması ile zaten iş bulursunuz. ha aksi yokmu bir sürü bilgisayar mühendisi var iş bulamıyor yada 3-5 liraya çalışırım diyor. o noktada sizi işte o sistem ve yazılım eğitimleri onlardan bir adım öne çıkarıcak.


ama diploma öncelikli diyorum...


kolay gelsin başarılar dilerim...

 
Gönderildi : 20/03/2009 00:01

(@replicator)
Gönderiler: 32
Eminent Member
 


 Kodlayanı severler.



böylesi adamları gp,block manyagı yapcan,arkanda dolaşacak,resim bile açamaycak..fantazi yapacan,ozamn herşeyin aslında kendi kendine çalışmadıgını bunları yöneten hazır eden yedekleyen birilerinin oldugunu..ama işte bişey oluyor yapılmıyor,kendi bildigine gidiyor


 


 

 
Gönderildi : 20/03/2009 01:39

(@merttan)
Gönderiler: 30
Trusted Member
 

Bende  bu ikilemde kalmıstım. 2 yıl yakın vb6.0  ve  yaklasık 1 yıl .net ile profesyonel programcılık yaptım. Türkiyede çok proje yok %80 birbirine benzer. Genelde Çeşitli sektörlere hitap eden paket programlardır. Bu nedenle türkiye asla dünya standartlarında bir programcılık anlayışı ve sektorü yoktur. Ama çok azda olsa büyük projeler vardır.

Büyük şirketlere girmek ve büyük projelerde yer almak gerçekten zor bir iştir. Sansın yaver giderse ve bilgisayar başına oturdum mu çarsaf çarşaf kaliteli kod yazabilirsen gir derim bu alana. Eger bunları yoksa programcılık yapmanında Türkiye şartlarında bir anlamı yoktur. Ancak kendini tatmın edersin daha fazlası deyil. Patronlar genelde bu işten anlamayan insanlardır. Senin aylarca ugrastıgın bir projeden her an vazgeçebilirler. Yada aylarca kafanda toparladıgın bir projeyi iptal ettik derler. Hemen arkasından yeni bir proje bulur bunu toparlayver derler. Benim patron zamanında 5 projeyi peş peşe çöpe attı. Bir çok patronumda müdürümde birbirine yakın ve iştan anlamayan insalardı. Sizin yaptınız işi fazla önemsemezler. Sanırlar butona oraya koyup tıklayınca çalısır o program. Açıkçası Türkiye şartlarında hiç bulaşmayın derim.

Gelelim uluslararası arenaya günümüzde programcılık maliyetleri bir hayli düştü. Ahım şahım maaş alan yok. Çin, Hindistan, pakistan, Rusya gibi ülkelerde istedigin her türlü programı şirketler maksimum bir personeli 3 aylık maaşına yazdırabiliyorlar. Dünya software işi bu ülkelere kaydı. Avrupada ve Amerikada her köse basında laptop koltugunun altında bir Hindistanlı görebilirsin. Çok düşük üçretlere çalışabilirler. Özellikle hitlilerle bu konuda baş etmek imkansıza yakın. Bunlar tek bir personelin maaşına bir grup olarak çalışırlar. Yani 5-6 kişi yan yana gelmiştir. senin 1 mılyarlık maaşına bu adamların hepsi çalışır.

Durum ortada bunlar benim gördüklerim ve basına gelenler.  Zaten eski azmım ve hevesim kalmadı. Bir süredir sistem isindeyim en alt kademeden başladım. Gayette memnun zaman zaman neden bu alana seçmemişim diye hayıflanıyorum. Ama yineden karar senin. kolay gelsin.

 
Gönderildi : 20/03/2009 13:14

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Sevdiğiniz işi yapın öncelikli olarak ama ikisinide seviyorsanız yazılım her zaman olanaklar olarak daha iyidir.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 20/03/2009 13:49

(@volkankaraca)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle işlgiliniz için hepinize çok teşekkür ederim gerçekten sor durumdayım yani dönüm aşamasında.Sizlerle bir kaynaktan duyduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum çoğu ziyaret ettiğim forumlarda hep sistem uzmanlığını övüyorlar ve tavsiye ediyorlar örneğin ileriki yıllarda bir IT departman müdürü olabilbek için sistemci olmak gerekiyormuş bir başka duyduğum şey ise yazılımda belli bir yere kadar ilerleyebilyormuşsun mesela çoğu yazılımcı 30 lu yaşlarına geldiğinde yazılımı bırakıp proje yöneticiliğine soyunuyor ki bunu bizzate bende gördüm.Son konu ise yazılım uzmanı diye bir şeyin aslında olmadığı bi insan windows server uzmanı,ISA server yada Exchange server uzmanı olabilir fakat asp.net uzmanı olamaz çünkü yazılım sektörü sürekli kendini yeniliyor her seferinde yeni diller teknolojiler vs.. çıkıyor tarzı bilgilerle karşılaştım ve sistem uzmanlığını ileriki yaşlarda bile tecrübeyle gelen bilgi birikimin daha fazla olduğunu okudum sizler ne düşünüyorsunuz..??

 
Gönderildi : 20/03/2009 16:27

(@RamazanBURCAKBAS)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

ben de bir örnek vereyim.

Girdiğim kuruma yazılımcı olarak girdim. yaklaşık 1,5 yıl kadar çalıştıktan sonra başımızdaki sorumlu insanın başka bir kuruma gitmesinden dolayı yerine ben geçtim. Dolayısıyla yazılımcığı bırakmak zorunda kaldım. Şu anda ağırlıklı olarak sistem yönetimiyle uğraşıyorum.

Yazılımcılık ilk başlarda gerçekten güzeldir, hoştur. Ama arkadaşımdan biliyorum(kendisi 8 senedir yazılımcı) artık sıkılmış durumda. Çünkü belli bir gelişimden sonra ne kadar istesen de belli şeyler rutin gidiyor. Doyum noktasına ulaşıyorsun.

Ben işi biraz daha ileri boyuta götürüp, evlilik kısmında değinmek istiyorum. Hepimizin bildiği üzere yazılımcılık akşam evde de devam ediyor. Yani evlendikten sonra yazılımcı arkadaşların bu konuda zorlanacağını düşünüyorum. Tabii yengemiz de yazılımcı olmazsa 🙂 Ama ben bir sistemcinin evine cisco router götürüp evinde programladığını görmedim. Yani sistemci çalışma zamanında yazılımcıya göre daha ağır çalışır ama hem kendini geliştirme yönünden hem de eve iş götürmeme yönünden bence daha iyidir.

 Ama tabii ki bu senin hayatın. En doğru olarak hangisini görüyorsan onu yap. Önemli olan senin SEVMEN.  

 
Gönderildi : 23/03/2009 01:19

(@merttan)
Gönderiler: 30
Trusted Member
 

baybusy   ne güzel acıklamıs. Cesaret edemedigim seyi solemis. Evlilikte cok problem cıkıyor yazılım isinde olanların. Cünkü laptop daima ya elinizde yada bas kosede bir sure sonra esiniz bilgisayara gıcık oluyor. :))) Kendimden biliyorum. Bu konuda hiç unutmayacam anım mevcut. Tatilde yazılımcı arkadaşın her zamanki gibi laptop bas kösede. Tabi benimde :))) Arkadasın esi sıkıldım senin bu oyuncagından dedi elinden kaptıgı gibi denize atmıstı. Buda bana ders olmustu her yere götürmedim. Yazılımcılık böle işte. Kafanızda devamlı birseyleri tasarlarsınız. Bu ole bir hal alırkı kendinizi alamassınız artık. Ama hiç bir zaman maddi olarak karsılıgını alamassınız. Sadece manevi bir doyumu var.

 
Gönderildi : 23/03/2009 20:46

(@korhankoseoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

Aslında, gerçekten bir MCSE olduğunuzda, sadece işin server kurup geçmekten farklı şeyler olduğunu anlarsınız. Önce asp öğrenmeye çalışırsınız envanter yazılımı yapmak için. Dersin ki aa asp yetmiyo .net ' i de öğren 🙂 Aslında her 2 sinide aynı anda yapabilirsin. Önemli olan 2 karpuzu aynı anda taşıyıp taşıyamayacağın. Kendini bununla ilgili bir teste tutarsın. Bakarsın. Ama abilerimin dediği gibi, yazılımda bir geçmişin var, bunu kullan.

 
Gönderildi : 09/05/2009 13:06

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Herkes farklı farklı fikirler beyan etmiş. Genel bilgiler vereyim bende. Bu arada bende yazılımcıyım. Haliyle tarafım. Bu arada bazı duyduğun bilgiler doğru. belli bir süre sonra yazılımcılar proje yöneticisi olur. Olması gerekende budur. En sonunda danışman olursunuz. Bu arada bazı arkadaşlar hindistan pakistan yazılımcıları falan demişler. Onlar hep vardı. Ama kaliteli iş çıkmaz. Biz denedik ordan biliyorum. 

* Sen son kullanıcının gördüğü şeyleri yazıp,tasarlarsın. O yüzden seni Bill Gates gibi görürler.
* Yazdığınız şeyleri başkalarının kullandığını görmek büyük bir haz verir.
* Genel olarak sistemcilere göre daha yüksek maaş alırsınız. Senior seviyesine gelirseniz çalışacağınız firmayı siz seçersiniz.
* Senior seviyeye gelmekte kolay değil. Çalışacağınız yazılım dili ya C# yada Java olmalı.Ayrıca web tabanlı yazılımı bilmelisiniz.
* Ayrıca sadece yazılım dili bilmek yetmez. Proje yönetimi, Database yönetimi, Çeşitli araç ve toolların yönetimini bilmek zorundasınız.
* İş yaptığınız sektörü iyi biliyorsanız hemen kendinize bir şirket kurabilirsiniz. Maliyetiniz sadece bir bilgisayar ve kendi giderlerinizdir.
* Yapabilirseniz sıfır yazılımdan ziyade Microsoft, Oracle veya SAP gibi firmaları arkanıza almanızda fayda var. Bunların yazılımları üzerinde çalışmakta büyük avantaj sağlar. Eğer bu ürünlerde uzmanlaşırsanız (SAP , AX,NAV,CRM,Oracle E-Buss.)  dünyanın heryerinde aranan eleman olursunuz. 

* Kod çalışmayınca çok sıkılırsınız. Bunalım yaparsınız.
* Her zaman kısa zamanda çok iş çıkarmak zorundasınız.
* İlk 1-2 sene akşamları hafta sonları çalışmak zorunda kalırsınız. Ama tecrübe arttıkça akşamları artık size aittir.

Bu böyle gider. Ben bizzat ilk zamanlar sistem lede uğraştım eğitimlerine gittim. sertifikasyonlarını aldım. Ama anladımki benim tercihim yazılımdı. Zor bir iştir yazılım. Sıkıcıdır. Ama severek yaparsanız bu işten zevk alırsınız.

 

 

 
Gönderildi : 20/05/2009 02:04

Sayfa 1 / 2
Paylaş: