Forum
Herkese Merhaba,,
Ben bu sene öss ye hazırlanıyorum, boğaziçi bilgisayar mühendisliğini kafama koydum, inşallah gircem, zaten bilgisayardan baska bir iş yapabilceğimi sanmıyorum,, bunlarla ilgili bişeyler sorcam.. :)-(:
bigisayarla ilgili çok fazla bölüm var hangisi ne yapar işin içinden çıkamadım, mesela siz IT uzmanları nerelerden mezunsunuz, memnun musunuz işinizden ve tam olarak yaptıgınız iş ney, her bilgisayar mühendisi IT uzmanımıdır?
boğaziçi mi daha iyi bu konuda yoksa itü, marmara vs..? ya da farketmez mi? (yanlıs hatırlamıyosam, Hakan hocam Marmara mezunuydu ve şu an kesinlikle çok iyi bir konumda)
aşağıdaki resimde 9 tane bölüm var, hangisi ne iş yapar tam olarak uzmanlık alanları neler , yurtdışında (amerika 🙂 🙂 veya hangi ülkelerin şartları iyi bu konuda)) iş bulma imkanı hangi bölümde daha yüksektir, biz nerden bilelim yav demeyin fikirleriniz önemli, bi yorum yaparsanız sevinirim, veya üniversitelerin bilgisayar bölümlerini tanıtan yazılar nerde bulurum?
Kardeşim Ahmet;
Sendeki potansiyeli ben şahsen burdan görüyorum ve taktire şayan oldugunu düşünüyorum. Her şeyden önce Allah gönlüne göre bir bölüm kazanıp okumanı nasip eder inşAllah.
Ama Teknik okullarda İTÜ biraz prestijli görüşündeyim. Ve sana derim ki bilgisayar müh. okuras yazılım dili olarak java ya kesinlikle agırlık ver ki ilerde çok yagın olarak kullanılan bir dil olacak bu nedenle erkenden bilmek senin için büyük bir avantaj saglıyabilir ki piyasada jav bilen nitelikli personel sayısı gerçekten çok az....
Dünyasa ünlü yazılım firmaların kendi programları için kendi dilleri varken yeni versiyonları ile java diline geçicek olmaları bile javanın ne kadar büyük bir dil olacagının göstergeleri olarak anılacak ilerde.
Her şey gönlünce olur inşAllah.
Selam;
Sen zaten karar vermekle işin yarısını halletmişsin 🙂 Türkiyedeki Üniversitelerin Eğitimleri konusunda açıkçası çok fikir sahibi değilim, çünkü Üniversiteyi Türkiyede okumadım. Varna Teknik Üniversitesi(Bulgaristan) 1999 mezunuyum. Eğitim şartları ve diğer koşullar o zamanlarda neredeyse mükemmeldi bence. Ama artık eskisi kadar kaliteli değilmiş duyduğuma göre. Şuan IT sektöründe olan bir çok arkadaşımın içerisinde Üniversite eğitimi almamış yada bölümü IT olmayanlar var. Bu iş her işte olduğu gibi biraz gönül işi. Gönül koyarsan olur. Mesela Hakan UZUNER Kimya mezunudur. Bence her Bilgisayar Mühendisi IT Uzmanı değildir ve olamazda. Bir işte Uzmanlaşmak üniversite ile olmuyor malesef. Üniversite sadece bir etiket bana kalırsa. Siz kendinizi geliştirmek için çaba sarfetmezseniz Üniversiteden alacağınız eğitim ile uzmanlık hayal. Tabi bu benim fikrim. Ama sen yolunu çizmişsin zaten. Çizdiğin yolda Allah utandırmasın. Hiç araştımadım ama bölümler ile ilgili bilgiler üniversitelerin web sitelerinde olmalı bence.Mesela http://www.ce.itu.edu.tr/
teşekkürler, cevremdeki insanlarda beklenti içinde, bende biliyorum çalışıyorum, gecen gün baktım 368 puan boğaziçi bilgisayar mühendisliği, 363 puan itü bilgisayar mühendisliği,, inşallah gircem,, (:
javanın geleceği parlak bunu bende farkettim, mesela en büyük mobile işletim sistemleri Symbian ve Windows Mobile'ın ortak olarak java uygulamaları çalıştırabiliyor:) samsungunda uiq ile symbiana gecmeden önce telefonlarında o.s. olarak java kullanıyordu:) hala da kullanıyorlar, mesela nokia 6300 modeli java, samsungun e250 modeli java, ve e250 dünyada 20 milyon, türkiyede 1.5 milyon satıldı, 6300 da benzer bir başarı yakaladı. java sistemler normal kullanıcıların isteğini tam olarak karşılıyor, ben gene de pek sevmiyorum ama sevmesemde öğrenmem gerek 🙂
S. Bence her Bilgisayar Mühendisi IT Uzmanı değildir ve olamazda. Bir işte Uzmanlaşmak üniversite ile olmuyor malesef. Üniversite sadece bir etiket bana kalırsa. Siz kendinizi geliştirmek için çaba sarfetmezseniz Üniversiteden alacağınız eğitim ile uzmanlık hayal.
Ahmet Kardeşim Sinan Abimin Dediği Gibi uni bi etket oldu bu devirde . ben de Bilgisayar mühendisi okumak istiyorum İstanbul da ,İstanbul olmasının sebebi buradaki unilerin dışarıdakı unıler ıle ılgılı bağlantıları fazla olması bunun sayesınde dış ulkelerde üniversite okumak veya staj yapmak Türkiyedeki piyasaya girmek için önemli bi artı ( benım görüşüm)
Ahmet kardeşim sana öss yolunda başarılar dilerim Allah yolunu acık etsın inşallah kazanırsın...
Mrb
Bilişim Teknolojilerine gönül veren birisi bu işin tekniğini bilgisini profesyonelliğini Üniversitelerde aramamalıdır.
Üniversite sadece sana alt yapı sağlar Günümüzde baktığımızda bir çok iş veren genellikle özel sektorlerde bunun farkında (kamu sadece bilişim ile uğraşıpda yan gelip yatmak isteyen şahıslar için geçerli ) artık senden on bin tane üniversite diploması istemiyor... Ön lisans mezunu bile olmak yetiyor..Burda önemli olan Bilgi ve Tecrubedir. Tecrübeden ise Bilgi doğar. Şöyle bir yapı vardır IT sektöründe Yazılım Elektronik ve Makina tekn. olarak çalışacaksan üniversitede bir ön hazırlık dönemi olur ve gelişme için burada edindiğin tecrübeyi dış dünyada uygularsın. Ama malesef ülkemizdeki yeni bir oluşum var buda hiç bir alt yapı tecrube ve bilgi birikimi olmadan askerliğini tamamladıktan sonra bir kaç dolarçık verip aldığı sertifikayla iş bulacağını zanneden kişilikler topluluğudur..bu çok ayrı bir konu.. Önemli olan İnsan olmakdır Bu ışıkda tecrübede bilgide seni bulur...
Arkadaşlar lütfen ayrımı güzel yapalım. Bence eğitim şart. Hele hele işinizde basamakları tırmanmak istiyorsanız üniversite ve yabancı dil olmazsa olmaz bence. Ama dediğinizde de sonuna kadar haklısınız. Sadece üniversite diploması yada sertifika yeterli değil. Tecrube bunların üstündedir ama iş ilanlarını dikkatli incelerseniz ilk olarak yazılan üniversite mezunu olmasıdır. Örnek olması açısından aşağıdaki ilanlara göz atabilirsiniz.
- Servis Teknisyeni-Denizli Meslek Lisesi veya MYO mezunu (Bilgisayar, Elektronik) - Orta düzeyde İngilizce bilen - PC, Network, yazıcı ürünleri konusunda (tercihen bir IT firmasında) minimum 2 yıl deneyimli
- DESTEK MÜDÜR YARDIMCISI Üniversitelerin ve Yüksek Okulların ilgili bölümlerinden mezun, İyi derecede İngilizce bilen, Alanında en az 5 yıl deneyimli
- NETWORK UZMANI Üniversitelerin
Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik
Haberleşme, Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği
bölümlerinden mezun ( Yüksek Lisans tercih sebebidir); İyi derecede İngilizce bilen,
bencede üniversite kesinlikle şart, çünkü bn mesela matematik öğretmenliği okuduktan sonra zaten ikisi(bilgisyrla) birden yürümez, birini seçmem gerekirsede tabi diplomam olanını yaparım, İt uzmanı olmak için tecrübede gerekli ama tecrübe zaten her şeyde gerekli bişey, o yüzden diploma çok daha şart:) ülkemizde diplomaya bakmıyor olasalar bile dünyada bi biz yokuz ya :} geçenlerde kadir has blgsyr müh hocaları okulumza geldilr, 50 bin kişilik açık varmıs it de, sakın hani nerde o açk ben göremiyom demeyin:)
Eğer Teknik lisede okumasaydım kesinlikle en yüksek puanlı bilgisayar mühendisliğine gitmeye çalışırdım. Ama gidemiyorum işte. Sana başarılar.
üniversite okumak diploma almak srun değil bundan sonra tecrube kazanmak lazım bide IT için ...
Tecrübe konusuna kimse itira etmiyor zaten tecrübe Allahın emri.
Bilgisayar Mühendisliği en kararlı seçim olur senin için yalnız alan içinde tercihin mümkünse yazılım alanında JAVA C# filan olsun piyasada etkileri tabanda görülen bu yazılımlar yakın zamanın en popüler dilleri olacaklar . iş bulma imkanında o düzeyde artacaktır
Tercih senin Hayat Senin Önergeler senin kaderin olmasın 🙂
İtü veya Ytü 'tercihlerin arasında olsun şayet kazanırsan dil okullarında tanıdık hocalarımız var yardımcı olurlar ...
Çok teşekkür ederim Uğur Bey,
yalnız bir şey takıldı kafama, java ve c bilirsem iş bulma şansım mı artar yoksa daha kaliteli daha fazla maaşlı bir iş mi bulabilirim? ben bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendislerinin iş bulamaması söz konusu değil, gerçi bnm için cok fazla değişmez, hayırlısıyla iyi bir üniversiteden mezun olunca kendi işimi kurmak istiyorum..
Ben yazılım konusunda gelecek javada diyenlerdenim ve piyasada herzaman ilklerden olmak sana çok şey kazandırır.