Forum

usb kopyalama hatas...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

usb kopyalama hatası

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
3,645 Görüntüleme
(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar usb bellek için şöyle birşey yapılabilir mi mesela herhangi bir pc ye taktığın zaman çalışsın içindekileri görelim fakat içinden hiçbirşey silinip kopyalanamasın hata versin.

 
Gönderildi : 10/09/2008 14:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


USB disklerin bilgisayarlarda kullanımının engellenmesi işletmelerde sıkça gerek duyulan bir olaydır. Çünkü USB diskler, veri hırsızlığı yapmak için kullanılabilecek araçların başında geliyor. (kapasite, fiziksel boyut, kullanım kolaylığı) Bunun önüne geçmek için thirdpart. programlar mevcut ancak windows üzerinde yapacağımız birak değişiklik ile bu programlara gerek duymadan bu işi halledebiliyoruz.


Bildiğiniz gibi en sık kullanılan yöntemlerden birisi USB depolama aygıtlarının çalışmasını tamamen engellemek. Bunu aşağıdaki adımları takip ederek yapabiliyoruz.


Başlat/ çalıştır/ regedit


"HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Services/ USBSTOR"  anahtarı altındaki "Start" değerini "4" olarak değiştiriyoruz ve makinamızı restart ediyorz.


Bu değişiklikten sonra bilgisayara takılan hiçbir USB Diskler çalışmıyor, ancak diğer tüm USB aygıtlar çalışmaya devam ediyor (Klavye, mouse, webcam, yazıcı, vs..). Bu yöntem ile USB portu asla tamamen kapatmış olmuyoruz. (Bu değerin regedit altında olması için bilgisayara en az birkez USB Disk takılmış olması gerekiyor. Yada bu değeri bizim oluşturmamız gerekiyor.) (Değer tekrar "3" yapılarak işlem geri alınabiliyor)


 


 Şimdi konunun başlığındaki olaya gelirsek; bu kısıtlama için daha şık ve kullanışlı bir yöntem var. Bu yöntemde Takılan USB Diskler çalışıyor, içindeki veriler okunabiliyor ancak USB Disk içerisine veri yazılamıyor. Böylece daha esnek bir yapı kurmuş oluyoruz ve güvenlikten de ödün vermemiş oluyoruz. Aşağıdaki adımları takip edelim.


Başlat/ Çalıştır/ Regedit


"HKEY_LOCAL_MACHINE/ System/ CurrentControlSet/ Control" anahtarı altında "StorageDevicePolicies" anahtarını yaratıyoruz. (Dikkat edin değer değil, anahtar)


Yarattığımız bu anahtar altında, değeri "1" olan "WriteProtect" isimli bir DWORD girdisi  yaratıyoruz.


Ve hepsi bu. Artık bilgisayara takılan USB Disk aygıtları ReadOnly modda çalışıyor ve içerisine veri yazılmasına izin verilmiyor. Yarattığımız anahtar silinerek işlem geri alınabiliyor.


 Ayrıca her iki yöntemde GPO ile (Administrative Templates) Domain ortamına kolayca uygulanabiliyor.

 
Gönderildi : 10/09/2008 15:39

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler hocam gerçekten çok ayrıntılı güzel bir şekilde belirtmişsiniz


peki bunu usb nin içinde ufak bir programla hangi bilgisayara takarsak takalım içinden veri kopyalanamasın şeklinde nasıl yapabilirim?

 
Gönderildi : 10/09/2008 15:47

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Bu durumda Kingston DataTraveler Secure USB Disk tarzı ürünler tercih edip kullanmalısınız. Kendi içerisinde şifreleme özelliğine sahip. Tabi sadece okuma özelliği istiyorsan yine yukarıdaki işlem geçerli olacaktır.


Bu işlemi bat dosyası haline getirip flash bellekten kullanabilirsin manuel olarak.Bunun dışında aklıma gelen bir durum yok açıkcası.

 
Gönderildi : 10/09/2008 16:10

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

tamam hocam teşekkürler bilgileriniz için.

 
Gönderildi : 10/09/2008 16:44

(@orhanakdogan)
Gönderiler: 311
Reputable Member
 


                                          Download

 
Gönderildi : 10/09/2008 17:27

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 



                                          Download



Merhabalar,


Paylaşım için teşekkürler. Program ilk başta çalışıyor gibi ama farklı usb disk takınca onları tanıyor.

 
Gönderildi : 12/09/2008 00:03

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler bilgileriniz için

 
Gönderildi : 13/09/2008 11:58

Paylaş: