Forum

Western Digital Sha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Western Digital ShareSpace ve Backup Problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
505 Görüntüleme
(@sertacsirma)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Günlük yaklaşık 25 gb tutan db yedeğimizi saklaması için üzerinde 4 diskle raid 5 kurulu olan WD Sharespace cihazını aldık. Cihaz ister workgroup modunda istersenizde domain'e eklenerek çalışabiliyor. Cihaz üzerinde iki gündür yaptığım denemeler sonucu bir türlü üzerine kullandığımız db'nin yedeğini alamadım. Şöyle ki;

 Cihazı domain e ekledim ve AD'den tüm kullanıcıları çekti WD, bu çok güzel. İkinci olarak benim ve default admin kullanıcılarını share ettiğim bir klasöre izinli olarak atadım bu da güzel. Windows üzerinde klasöre girip dosya kopyalayabilirken ve hatta acronis ile o klasöre image aldırabilirken sybase yedeğini bir türlü aldıramadım. Sybase sürekli klasöre erişemedim türünden hatalar düşürüyor loguna. Ne zaman ki klasörü public erişime açsam sybase sorunsuz olarak yedeği yazdı klasörün içine. Ama bu seferde klasör public olduğundan yedek dataların güvenliği kalmıyor doğal olarak. Yedek alma sistemi yazılımcı firmanın sağladığı birkaç parametre alabilen ufak bir exe dosyasını çalıştırmaktan ibaret. Hatta bunu zamanlanmış görevler'e atayıp run as olarak kendi kullanıcımı verdim. O zaman bile yazamadı.

 Sybase loglarına düşen hata şu: The 'CreateFile' call failed for device z:\yedekadi.dat

Bu NAS sistemi ile ilgili ya benim atladığım birşey var herhalde. Daha önce tecrübesi olan varsa yardım edebilir diye düşündüm.

 
Gönderildi : 21/09/2010 20:05

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

peki bitane admin share yapıp ($ share) everyone full yetki verip denermisiniz. izinlemelerde problem olabilir. her türlü dosya yazıp silebiliyorsan bu NAS cihazı ile alakalı bir problem olmadığını gösterir. tam tersine sybase database ile ilgili bir durum olabilir. yani o database yedeğini NAS cihazına yazacak hesaplarla ilgili bir durum olabilir.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 21/09/2010 21:56

(@sertacsirma)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Klasör yetkilendirmeleri windows üzerinden yapılamıyor. Denemiştim bunu. Tamamen NAS'ın arabirimi üzerinden yetkilendiriliyor. Ama zannediyorum bence de problem nasta değil sybase de keza public yapınca folder ı paşa paşa yazdı.

 
Gönderildi : 21/09/2010 22:03

Paylaş: